Ανοίγει η αυλαία για τις χειμερινές εκπτώσεις

0


Ανοίγει η αυλαία για τις χειμερινές εκπτώσειςHome

Ελλάδα
Πρεμιέρα για τις χειμερινές εκπτώσεις, οι οποίες τα τελευταία χρόνια αποτελούν την καλύτερη περίοδο για τα καταστήματα αφού πραγματοποιείται το 25% του συνολικού τους τζίρου. Αυτό το γνωρίζουν καλύτερα απ’ όλους οι ίδιοι οι επιχειρηματίες οι οποίοι εναποθέτουν τις ελπίδες τους για ενίσχυση του τζίρου τους στις πέντε εβδομάδες, δηλαδή μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου, που θα διαρκέσουν οι χειμερινές εκπτώσεις.


 
Με δεδομένο μάλιστα ότι η αγορά κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου δεν κινήθηκε όπως θα η συντριπτική πλειονότητα των καταστηματαρχών, θεωρείται περισσότερο από βέβαιο ότι οι επιχειρηματίες, του χώρου θα προχωρήσουν σε γενναίες εκπτώσεις. Συγκεκριμένα στα είδη ένδυσης εκτιμάται ότι τα ποσοστά των εκπτώσεων θα ξεκινήσουν από 10% και δεν αποκλείεται να φθάσουν ακόμη και στο 50%, στα είδη υπόδησης υπολογίζεται να κυμανθούν από 10%-40%, στα ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά όπως φαίνεται θα ξεπεράσουν το 10%, ενώ στα είδη οικιακής χρήσης υπολογίζεται ότι θα διαμορφωθούν μεταξύ του 10% και του 30%. Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι η κίνηση, καιρού επιτρέποντος, θα είναι αυξημένη, ενώ οι περισσότερο κερδισμένοι αναμένεται να αναδειχθούν και φέτος τα μεγάλα καταστήματα και τα πολυκαταστήματα. Τονίζουν ωστόσο ότι σημείο κλειδί στην επιτυχία ή μη των εκπτώσεων θα «παίξει» το ποσοστό των εκπτώσεων και των προσφορών.


Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η αναγραφή της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά εκτίθενται. Οσοι παραβαίνουν τις συγκεκριμένες διατάξεις υπόκεινται στις ποινικές κυρώσεις που προβλέπονται στο άρθρο 31 του Αγορανομικού Κώδικα και επιπλέον τους επιβάλλεται πρόστιμο μέχρι ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών που πραγματοποιούν. Το πρόστιμο σε περίπτωση υποτροπής, μπορεί να αυξάνεται μέχρι το 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης. Αν οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση, επιβάλλεται σε βάρος των υπευθύνων, με απόφαση του νομάρχη της οικείας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης όπου τελείται η παράβαση, πρόστιμο 1.000 μέχρι 100.000 ευρώ, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης.


Επίσης θα πρέπει να αναφέρουμε ότι απαγορεύεται η πώληση εμπορευμάτων σε τιμές κάτω του κόστους αγοράς, όταν αυτή θέτει υπό διακινδύνευση την αγορά ή θίγει κατά τρόπο ουσιώδη τις αρχές του ανταγωνισμού και τα συμφέροντα των καταναλωτών.
Πηγή: ΕΞΠΡΕΣHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ