Ζητούν χρόνο οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων

0


Ζητούν χρόνο οι πρυτάνεις των πανεπιστημίωνHome

Ελλάδα
Xρονικό περιθώριο για να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία των Πανεπιστημίων και μετά να κατατεθεί ο νόμος για τα Πανεπιστήμια, ζήτησαν οι πρυτάνεις των Πανεπιστημίων Αθηνών, Πατρών, Αριστοτέλειου και Ε.Μ. Πολυτεχνείου.


 
Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν τόνισαν ότι: «Πρόταση μας προς όλους τους φορείς Πολιτεία, Κόμματα, Πανεπιστημιακή Κοινότητα, είναι να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος, δηλαδή μέχρι τον Ιούνιο, έτσι ώστε: Να καταθέσουν τα Πανεπιστήμια σε κλίμα συναίνεσης, νηφαλιότητας και ηρεμίας, και λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη το πνεύμα των αποφάσεων της Συνόδου των Πρυτάνεων, τις προτάσεις τους για τη βελτίωση της λειτουργίας. Να ολοκληρωθεί το βεβαρημένο ήδη, χειμερινό εξάμηνο καθώς και το εαρινό σε κλίμα ηρεμίας. Προέχει το εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο. Να διεξαχθούν ομαλά οι εξεταστικές περίοδοι. Να ολοκληρωθεί από όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς ο πάντα ανοικτός διάλογος για την Παιδεία. Μετά από αυτό το διάστημα, είναι η Βουλή εκείνη που τελικά θα αποφασίσει, ελπίζουμε πάντα με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση, τις αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν.»


Οι πρυτάνεις διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την «συνεχιζόμενη απαξίωση του Ελληνικού Δημόσιου Πανεπιστημίου, ενός διαχρονικά καταξιωμένου θεσμού στη συνείδηση των Ελλήνων, γεγονός που θα έχει τεράστιο εθνικό κόστος.»


Επίσης τονίστηκε ιδιαίτερα ότι «τα Πανεπιστήμια δεν είναι εκκολαπτήρια σκανδάλων, χώροι βίας, ανοχής και συνενοχής τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Δεν διακινούν ναρκωτικά ή πλαστά διπλώματα και δεν αποτελούν κέντρα εκπαίδευσης ατόμων που ρέπουν σε παραβατική συμπεριφορά. Η εστίαση σε μεμονωμένα, προφανώς δυσάρεστα και καταδικαστέα από όλους γεγονότα, εφ’ όσον αυτά επιβεβαιώνονται δεν μπορεί να μειώσει το συνολικό έργο και την προσφορά του Δημόσιου Πανεπιστημίου στην Ελλάδα. Οι νόμοι του Ελληνικού Κράτους πρέπει να είναι σεβαστοί από όλους».
Πηγή: ΕΞΠΡΕΣHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ