Επαναπροσδιορισμός του πανεπιστημιακού ασύλου

0


Επαναπροσδιορισμός του πανεπιστημιακού ασύλουHome

Ελλάδα
Tη θέση ότι τα πρόσφατα επεισόδια δείχνουν ότι «προφανώς η κείμενη νομοθεσία δεν εφαρμόζεται αποτελεσματικά από όσους έχουν επιφορτισθεί με την εφαρμογή της» διατύπωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, ενισχύοντας τα περί αλλαγών στο καθεστώς του πανεπιστημιακού ασύλου.


 
Στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κ. Αντώναρος, απαντώντας στη μομφή που αποδίδεται στην κυβέρνηση (πως «έχει πρωτοστατήσει στην καλλιέργεια της εντύπωσης ότι τα πανεπιστήμια είναι χώρος βίας και διακίνησης ναρκωτικών»), υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση έχει αναφερθεί, απλώς, σε ορισμένα περιστατικά που έχουν συμβεί, τα οποία έγιναν κατά απαράδεκτο τρόπο, ατιμωρητί – υπό την σκέπη του πανεπιστημιακού ασύλου».


«Η κυβέρνηση δεν καλλιεργεί αυτού του είδους τις εντυπώσεις, ενδιαφέρεται μόνον για την απρόσκοπτη λειτουργία των δημόσιων πανεπιστημίων, όπως πρέπει να είναι η απόδοση των κορυφαίων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας», είπε, ενώ σε παρατήρηση δημοσιογράφου περί της αδυναμίας της Αστυνομίας να αποτρέψει παράνομες ενέργειες στην οδό Φιλελλήνων, όπου δεν υπάρχει άσυλο, ο κ. Αντώναρος σημείωσε: «H Αστυνομία έχει συγκεκριμένη αποστολή, την οποία επιτελεί καλά στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της».


Σύμφωνα με τον κ. Αντώναρο, στόχος του νομοσχεδίου για την παιδεία «είναι να επανέλθει η έννοια του πανεπιστημιακού ασύλου στην αρχική σύλληψη που είχε η θέσπισή του. Να προστατεύει, δηλαδή, τη διακίνηση των ιδεών και την επικοινωνία της ακαδημαϊκής κοινότητας».


Aλλη μία ημέρα ταλαιπωρίας πάντως για χιλιάδες οδηγούς αυτοκινήτων σήμανε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που διοργανώθηκε στην Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη άγνωστοι έκαψαν αυτοκίνητο μετά τη λήξη της πορείας.
Πηγή: ΕΞΠΡΕΣ

Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ