Λίγο πριν το τέλος η διαμάχη για την Παιδεία

0


Λίγο πριν το τέλος η διαμάχη για την ΠαιδείαHome

Ελλάδα
Στην τελική ευθεία φαίνεται να εισέρχεται η κοινωνική «μάχη» για τις αλλαγές στην Παιδεία, με τους πανεπιστημιακούς καθηγητές και τους φοιτητές να έχουν συνασπιστεί κατά των μεταρρυθμίσεων που αφορούν τόσο στο άρθρο 16, όσο και στο άσυλο, ενώ από την άλλη πλευρά η κυβέρνηση αναζητεί την κατάλληλη χρονική στιγμή για την κατάθεση του νόμου-πλαισίου για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.


 
Φοιτητές και πανεπιστημιακοί καθηγητές δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Συγκεκριμένα, από την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου, oι καθηγητές προχωρούν σε νέα τριήμερη απεργιακή κινητοποίηση, ενώ από 5 Φεβρουαρίου, δηλώνουν αποφασισμένοι να βάλουν επ’ αόριστον «λουκέτο» στα ΑΕΙ της χώρας. Την ίδια στιγμή, οι φοιτητές αποφάσισαν την διοργάνωση νέου πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου την Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου.


Στο μεταξύ, πρυτάνεις μεγάλων πανεπιστημίων της χώρας ζητούν νέα συνάντηση με τον πρωθυπουργό και την υπουργό Παιδείας, τους οποίους καλούν να παρέμβουν στο θέμα. Περισσότερα θα λεχθούν για το θέμα κατά την σύνοδο των πρυτάνεων, που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην Αθήνα.


Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, εμφανίζεται σίγουρη για τις επιλογές της, θεωρώντας ότι έχει στο πλευρό της την κοινή γνώμη. Σημειώνεται ότι σχετική δημοσκόπηση που διεξήχθη για την «Καθημερινή της Κυριακής», αναφέρει ότι το 53% των ερωτηθέντων είναι υπέρ της παρέμβασης των αστυνομικών αρχών στα πανεπιστήμια όταν γίνονται έκτροπα, κατόπιν άδειας των πανεπιστημιακών αρχών, ενώ ένα 21% τάσσεται υπέρ της παρέμβασης της αστυνομίας και χωρίς άδεια. Βέβαια, ένα 51% των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσαν αναφανδόν υπέρ της ύπαρξης του ασύλου.Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ