Πλήρη αναθεώρηση του άρ. 16 ζητά το ΕΒΕΑ

0


Πλήρη αναθεώρηση του άρ. 16 ζητά το ΕΒΕΑHome

Ελλάδα
Tην αναθεώρηση του άρθρου 16, στο σύνολό του, «για την ουσιαστική αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης», ζητάει με παρέμβασή του ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος.


 
Με επιστολή του προς τους προέδρους των κομμάτων που συμμετέχουν στο Κοινοβούλιο, ο κ. Μίχαλος επισημαίνει την ανάγκη αναθεώρησης συνολικά του άρθρου 16, «προκειμένου όχι μόνο να ανοίξει ο δρόμος για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων, αλλά και να απελευθερωθεί το Δημόσιο Πανεπιστήμιο από τον ασφυκτικό κρατικό εναγκαλισμό».


Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ αναφέρει ότι το ΕΒΕΑ υποστηρίζει όλα τα χρόνια την ανάγκη να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά και να δημιουργηθεί ένας αξιόπιστος αυστηρός και δίκαιος μηχανισμός αξιολόγησης Δημόσιων και Ιδιωτικών Πανεπιστημίων. Στο πλαίσιο αυτό θεωρεί ότι η αναθεώρηση του Συντάγματος και η τροποποίηση του άρθρου 16 είναι αναγκαίο να προχωρήσει και μάλιστα ότι πρέπει να αναθεωρηθεί το σύνολο του άρθρου 16.


«Το δίλημμα, κατά την άποψή μας, δεν είναι κρατικά ή μη κρατικά Πανεπιστήμια. Αλλά το κατά πόσο μέσα από την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος θα μπορέσουμε να αναβαθμίσουμε και τα Δημόσια Πανεπιστήμια», επισημαίνεται στην επιστολή.
Πηγή: ΕΞΠΡΕΣ

Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ