Περισσότερα χρήματα στην εκπαίδευση

0


Περισσότερα χρήματα στην εκπαίδευσηHome

Ελλάδα
Η κυβέρνηση αύξησε συστηματικά και σε πραγματικούς αριθμούς τη χρηματοδότηση της εκπαίδευσης, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας, απαντώντας σε δημοσιεύματα όπου προβάλλονται συγκριτικά στοιχεία σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης για τη δημόσια χρηματοδότηση της εκπαίδευσης, προκειμένου να υποστηριχθεί ο ισχυρισμός ότι η Ελλάδα είναι τελευταία στις δαπάνες για την παιδεία στην Ευρωπαϊκή Ενωση.


 
Oπως αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, συνολικά το 2007 από τον τακτικό προϋπολογισμό και το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, τα ποσά σε δισ. ευρώ είναι 6.459 και 819, σύνολο 7.278.


Σε ό,τι αφορά το σκέλος της δημόσιας χρηματοδότησης για την Ανώτατη Εκπαίδευση, αυτή κινείται τα τελευταία χρόνια κατά μέσο όρο στο 1,3% του ΑΕΠ (στοιχεία ΟΟΣΑ), ποσοστό το οποίο είναι το υψηλότερο μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Στο σκέλος που αφορά στη δημόσια χρηματοδότηση για την έρευνα και την ανάπτυξη, η χώρα μας κατατάσσεται στις υψηλότερες θέσεις μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.


Υπενθυμίζεται ότι μέχρι το τέλος του 2006 τα Πανεπιστήμια και τα Ανώτατα Τεχνολογικά Iδρύματα άντλησαν πόρους από το ΕΠΕΑΕΚ ύψους 960 εκ. ευρώ, ενώ από το Δ΄ ΚΠΣ η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει για την εκπαίδευση 14% των 25 δισ. ευρώ που προβλέπονται ως κοινοτική ενίσχυση.


Το υπουργείο Παιδείας σημειώνει ότι «στην Ελλάδα, οι πόροι για την Ανώτατη Εκπαίδευση είναι αποκλειστικά και μόνο δημόσιοι ενώ στις άλλες χώρες της Ευρώπης οι πόροι προέρχονται και από ιδιωτικά κεφάλαια. Συνεπώς διάφορα δημοσιεύματα που επιμένουν να εμφανίζουν τη χώρα μας ως «ουραγό» στη χρηματοδότηση προς την Ανώτατη Εκπαίδευση αποδεικνύονται τουλάχιστον αναξιόπιστα και προκαλούν εύλογες απορίες ως προς τη σκοπιμότητά τους, καθώς προκειμένου να υποστηρίξουν την ανακρίβεια των ισχυρισμών τους κάνουν επιλεκτική χρήση στοιχείων».
Πηγή: ΕΞΠΡΕΣHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ