Πρώτη στις κλοπές η Ελλάδα!

0


Πρώτη στις κλοπές η Ελλάδα!Home

Ελλάδα
Η Eλλάδα είναι ασφαλής χώρα, αλλά καταλαμβάνει την πρώτη θέση στην Ευρώπη στις κλοπές στο δρόμο, στις κλοπές πορτοφολιών και στη διαφθορά, ενώ βρίσκεται στη δεύτερη θέση σε επιθέσεις κατά μεταναστών και την έκτη στις διαρρήξεις.


 
 
Αυτό προκύπτει από τα αποτελέσματα της πανευρωπαϊκής έρευνας που πραγματοποίησε, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ινστιτούτο Εγκληματικότητας και Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Εθνών, το γερμανικό ινστιτούτο Μάξ Πλάνκ και η εταιρία δημοσκοπήσεων Γκάλοπ, τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα. Την έρευνα, η οποία βασίζεται στις απαντήσεις των πολιτών, προλογίζει το «Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο» ασφάλειας στα κράτη μέλη της Ε.Ε., το οποίο αναφέρει ενδεικτικά ότι «για την Ελλάδα δεν υπάρχει κανένα καλό νέο»…


Η χώρα μας είναι γενικά ασφαλής, χωρίς μεγάλη εγκληματικότητα, απόδειξη ότι καταλαμβάνει την 13η θέση στον τομέα αυτόν μεταξύ των 18 κρατών που περιλαμβάνει η έρευνα. Από την άλλη πλευρά, όμως, η Ελλάδα βρίσκεται μαζί με τη Μ. Βρετανία, την Ιρλανδία και την Εσθονία, στην πρώτη θέση σε κλοπές στο δρόμο. Μάλιστα, στις κλοπές πορτοφολιών, η χώρα μας καταλαμβάνει την πρώτη θέση, χωρίς να… συγκατοικεί με άλλη χώρα. Αρκετά υψηλά βρισκόμαστε και στις διαρρήξεις (6η στους 18), με πρώτη τη Μ. Βρετανία. Αντίθετα, η χώρα μας βρίσκεται στην τελευταία θέση στην Ε.Ε. σε κλοπές αυτοκινήτων και δικύκλων, καθώς και στις διαρρήξεις οχημάτων.


Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει η Ελλάδα, αμέσως μετά το Βέλγιο, σε επιθέσεις και γενικά χρήση βίας κατά των μεταναστών. Το 15% περίπου των μεταναστών στη χώρα μας έχει δεχθεί επίθεση…


Μία άλλη πρωτιά της Ελλάδας αφορά τη διαφθορά και την απάτη. Μάλιστα, η διαφορά είναι μεγάλη με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το 13% των ερωτηθέντων στη χώρα μας απάντησαν ότι υπήρξαν θύματα διαφθοράς στις συναλλαγές τους με το Δημόσιο, ενώ ο μέσος κοινοτικός όρος δεν υπερβαίνει το 2% . Το ίδιο δηλώνει ένας στους τέσσερις όσον αφορά τον ιδιωτικό τομέα, ποσοστό διπλάσιο του μέσου κοινοτικού και, μετά την Εσθονία, δεύτερο υψηλότερο στην Ε.Ε.


Eχουμε, επίσης, το 28,4% των ερωτηθέντων στη χώρα μας απάντησαν ότι έχουν παρατηρήσει ίχνη χρήσης ναρκωτικών (σύριγγες κ.λπ.) στην πόλη τους. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό στην Ε.Ε. Και μόνο το 57% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι είναι ικανοποιημένοι από την αστυνόμευση. Είναι το τρίτο χαμηλότερο ποσοστό μετά την Εσθονία και την Πολωνία.
Πηγή: ΕΞΠΡΕΣ

Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ