Ωραίο το κλίμα, το ΄φαγαν οι δημοσιογράφοι…

0


Ωραίο το κλίμα, το ΄φαγαν οι δημοσιογράφοι…Home

Ελλάδα
Την εθιμοτυπική επίσκεψη της υπουργού Παιδείας, Μαριέττας Γιαννάκου, ανταπέδωσε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ο οποίος εμφανίστηκε ενοχλημένος από τις διαστάσεις που πήρε το ¨οι καταστάσεις αλλάζουν, δόξα τω Θεώ¨ που εξεστόμισε στη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Κώστα Καραμανλή προ ημερών και το οποίο εκλήφθη ως έκφραση ευαρέσκειας για την αλλαγή της κυβέρνησης σε βαθμό πολιτικής παρέμβασης.


¨Τα ίδια έλεγα και με τον Σημίτη το 2000…¨
Σαφώς δυσαρεστημένος από τους δημοσιογράφους που ¨τράβηξαν¨ το θέμα, ο κ. Χριστόδουλος ζήτησε να μη δίδεται πολιτική χροιά σε εκκλησιαστικές εκφράσεις και να μην παραποιούν τα λεγόμενά του. Εξήγησε δε πως δοξάζει το Θεό όχι για την αλλαγή της πολιτικής κατάστασης, αλλά ¨για την αλλαγή του κλίματος στις σχέσεις Εκκλησίας-Πολιτείας¨. Δικέφαλος αετός βυζαντινός…
¨Προσωπικά χρησιμοποιώ το ΄δόξα τω Θεώ΄ 50 φορές την ημέρα. Το ίδιο ισχύει και για ¨τη δεξιά του Κυρίου¨ που είχα πει. Οι φράσεις αυτές αρμόζουν σε κληρικούς, οι οποίοι τις συνηθίζουν. Οι όροι αυτοί είναι καθημερινότητα για μας. Το 2000 τα ίδια είχα πει και στον κ. Σημίτη¨, είπε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος.
Το θέμα των ταυτοτήτων δεν συζητήθηκε στη συνάντηση, σύμφωνα με δήλωση του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος χαρακτήρισε ¨άποψη σεβαστή¨ αυτό που είχε πει η κ. Γιαννάκου στον ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας ότι οι Ελληνες ως Χριστιανοί Ορθόδοξοι στο σύνολό τους δεν είναι απαραίτητο να αναγράφεται το θρήσκευμα στις ταυτότητές τους.
Από την πλευρά της η κ. Γιαννάκου χαρακτήρισε πολύ φιλική τη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο και τόνισε ότι θα υπάρχει πραγματική και όχι προσχηματική επικοινωνία με την Εκκλησία.
Κατά τη συνάντηση, που διήρκησε μία ώρα, συζητήθηκαν θέματα που εκκρεμούν, όπως για παράδειγμα της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης.
Γ.Κ.Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Πρωτομαγιάτικο κυβερνητικό αυτογκόλ
( 05.05.2005 )

Παλαιότερα άρθρα


Αναξιόπιστος κομματικοποιημένος και δημαγωγικός συνδικαλισμός (Κ. Βέρρος)

Η αμερικανική πραγματικότητα και η διπλή εικόνα της (Κ. Βέρρος)

Μάλλον δεν μπορούμε να κοιμώμαστε ήσυχοι (Κ. Βέρρος)

Το μεγάλο πρόβλημα της οικονομίας (Κ. Βέρρος)

Αεροπορική τραγωδία και ιδιωτικός τομέας (Κ. Βέρρος)

Αύξηση της εγκληματικότητας και αστυνομία (Κ. Βέρρος)

Τα πάθη της ακτοπλοϊας (Κ. Βέρρος)

Επενδύσεις που χαροποιούν αλλά και θλίβουν (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ