Ύστατος χαιρετισμός στον Γ. Βαρθολομαίο

0


Ύστατος χαιρετισμός στον Γ. ΒαρθολομαίοHome

Ελλάδα
Aπολογείται σήμερα ο 59χρονος υπάλληλος της Στατιστικής Υπηρεσίας, ο οποίος διώκεται για ανθρωποκτονία από πρόθεση για τη δολοφονία του διοικητή του ΙΚΑ Γιάννη Βαρθολομαίου.


 
Παραδόθηκε στις 05:10 της Κυριακής, συνοδευόμενος από δύο δικηγόρους. Ο κατηγορούμενος, υπάλληλος της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, απέδωσε το φονικό στην «κακιά ώρα». Σύμφωνα με την Aστυνομία, ο φερόμενος ως δράστης, ο οποίος είναι σύζυγος της 47χρονης προϊσταμένης του Tμήματος Προμηθειών του ΙΚΑ, με την οποία είχε συναντηθεί ο Γιάννης Βαρθολομαίος στο διαμέρισμα των γονέων της, στην οδό Λυκάβου 20, ισχυρίζεται ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον 66χρονο διοικητή του ΙΚΑ.


Μέχρι αργά το μεσημέρι της Δευτέρας ο κατηγορούμενος έδινε λεπτομέρειες για την υπόθεση στους αστυνομικούς, προκειμένου να κλείσει η υπόθεση και να παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη.


Παρουσία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, της προέδρου της Βουλής Aννας Μπενάκη-Ψαρούδα, σχεδόν σύσσωμου του υπουργικού συμβουλίου, του δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη, του πρώην προέδρου της Ν.Δ. Μιλτιάδη Eβερτ, του γραμματέα της Ν.Δ. Λευτέρη Ζαγορίτη, του διοικητή της Tραπέζης της Ελλάδος N. Γκαργκάνα, διοικητών ασφαλιστικών ταμείων, εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου και πλήθος συναδέλφων, συγγενών και φίλων κηδεύτηκε ο διευθυντής του ΙΚΑ Γιάννης Βαρθολομαίος.


Συγκλονισμένη η οικογένεια του εκλιπόντος, η σύζυγος και τα δύο παιδιά του, δέχθηκαν τα συλλυπητήρια των παρισταμένων στο Α΄ Νεκροταφείο της Αθήνας όπου ετελέσθη η εξόδιος ακολουθία.


Στον επικήδειο λόγο που εκφώνησε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε ότι «αποχαιρετούμε έναν πολύτιμο συνεργάτη», ο οποίος «ξεκίνησε την προσπάθεια αναδιοργάνωσης σε έναν μεγάλο οργανισμό και κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει αυτή την προσφορά του». Απέναντι στον εκλιπόντα, τη γυναίκα και τα παιδιά του αλλά και στην κοινωνία που τον αγάπησε, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι «δεν θα επιτρέψουμε η συγκυρία μιας στιγμής να σβήσει το φως μιας ολόκληρης ζωής».


Δεν θα βρεθεί κανένας μέσα από την ακαδημαϊκή κοινότητα αλλά και από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, που να μην εκτιμούσε τον Γιάννη Βαρθολομαίο, τονίζει μεταξύ άλλων, για τον άδικο χαμό του διοικητή του ΙΚΑ ο πρώην πρόεδρος του κόμματος, Μιλτιάδης Eβερτ, με δηλώσεις του. «Έφυγε ένας καλός φίλος, ένας λαμπρός επιστήμονας, που αποτελούσε παράδειγμα για τη συνέπεια, την εργατικότητα, το ήθος και την εντιμότητά του. Από τον Γιάννη Βαρθολομαίο ζήτησα να αναλάβει τη θέση του γενικού διευθυντή της Ν.Δ., γνωρίζοντας από τα φοιτητικά μας χρόνια όλα αυτά τα προσόντα του. Ήταν πάντοτε πρόθυμος να αναλάβει και την πλέον δύσκολη αποστολή και να την φέρει εις πέρας. Δεν θα βρεθεί κανένας μέσα από την ακαδημαϊκή κοινότητα αλλά και από το κόμμα της Ν.Δ., που να μην εκτιμούσε τον Γιάννη Βαρθολομαίο. Έφυγε άδικα. Έχασα έναν καλό φίλο και έντιμο συνεργάτη», τονίζει με δηλώσεις του ο κ. Έβερτ.


Πηγή: ΕΞΠΡΕΣHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ