«Θλιβερό ατύχημα» ο θάνατος του Γ. Βαρθολομαίου

0


«Θλιβερό ατύχημα» ο θάνατος του Γ. ΒαρθολομαίουHome

Ελλάδα
Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την πολύωρη απολογία του ενώπιον της έκτης τακτικής ανακρίτριας ο 59χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του διοικητή του ΙΚΑ Γιάννη Βαρθολομαίου.


Ο κατηγορούμενος αρνείται σε πολυσέλιδο υπόμνημα που παρέδωσε στην ανακρίτρια ότι σκότωσε με πρόθεση το θύμα, ενώ τονίζει ότι το έγκλημα δεν ήταν «ούτε πάθους, ούτε τιμής». Όπως αναφέρει ήταν «ένα θλιβερό ατύχημα».


Στο υπόμνημά του ο 59χρονος κάνει λόγο για συμπλοκή που προηγήθηκε του θανάτου του Γιάννη Βαρθολομαίου, ενώ υποστηρίζει ότι όλα συνέβησαν λόγω της κεραυνοβόλας απώλειας της αυτοσυγκράτησής του όταν ζήτησε στο θύμα να μιλήσουν και εκείνος τον έσπρωξε.


Αναφερόμενος στο συμβάν, ο κατηγορούμενος αμφισβητεί εάν πράγματι η αιτία θανάτου οφείλεται στις κακώσεις από τα γρονθοκοπήματα και ζητά μέσω των εξετάσεων της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας να αποκλειστούν τυχόν συμπαρομαρτούσες αιτίες θανάτου, όπως έμφραγμα του μυοκαρδίου, ανακοπή από το «σοκ» κ.ά.


Επισημαίνει επίσης προς τη σύζυγό του ότι δεν ήταν μόνη της – όπως η ίδια ισχυρίζεται σε καταθέσεις της – όταν προσπάθησε να δώσει πρώτες βοήθειες στο Γιάννη Βαρθολομαίο και ότι εκείνος (σσ. ο κατηγορούμενος) ήταν που της ζήτησε πετσέτα για να βοηθήσουν.


Αναφερόμενος στη σχέση της γυναίκας του με τον πολιτικό προϊστάμενό της, ο 59χρονος την χαρακτηρίζει παράγωγο συναλλαγής και εκμετάλλευσης.


Τέλος, ο κατηγορούμενος, αφού εκφράζει την οδύνη του, τόσο προς την οικογένειά του όσο και προς την οικογένεια του Γιάννη Βαρθολομαίου, ζητά, στο υπόμνημα που παρέδωσε, να μην κριθεί προφυλακιστέος, καθώς έχει μόνιμη εργασία και κατοικία, λευκό ποινικό μητρώο και επιπλέον «διότι η προφυλάκισή μου προσκρούει στο κοινό λαϊκό αίσθημα».


Σύμφωνα με το συνήγορό του κ. Αποστολόπουλο, ο 59χρονος δεν γνωρίζει ούτε κατάλαβε να έχασε αίμα κατά τη διάρκεια του περιστατικού και αποδίδει το εύρημα της Αστυνομίας σε κάποια μικροαμυχή που δεν είχε αντιληφθεί.


Από νωρίς το πρωί βρίσκονταν στην Ευελπίδων δεκάδες συνάδελφοι, φίλοι και συγχωριανοί του 59χρονου, προκειμένου να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους σε αυτόν.


Πηγή: ΕΞΠΡΕΣ

Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ