Μέρες έντονης κινητοποίησης

0


Μέρες έντονης κινητοποίησηςHome

Ελλάδα
Tην εντατικοποίηση των κινητοποιήσεων κατά του νόμου-πλαισίου για την ανώτατη εκπαίδευση, προανήγγειλαν οι φοιτητές του ΕΜΠ, που έδωσαν συνέντευξη Τύπου στα Προπύλαια. Η φοιτητική κοινότητα φαίνεται αποφασισμένη για κλιμάκωση των αντιδράσεων.


Το απόγευμα, το συντονιστικό γενικών συνελεύσεων και καταλήψεων, με την στήριξη ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΠΟΣΔΕΠ διοργανώνει μάλιστα συναυλία στα Προπύλαια.


Στη συνέντευξη Τύπου, ο φοιτητής της Γεωπονικής Θεοδόσης Μπενάτος εκ μέρους των συντονιστικών οργάνων των φοιτητών, είπε ότι όπως «πάγωσε» το νομοσχέδιο το περασμένο καλοκαίρι μετά τις μεγάλες κινητοποιήσεις των φοιτητών, έτσι και τώρα οι φοιτητές θα «παγώσουν» το καινούργιο νομοσχέδιο.


Οι φοιτητές επέκριναν την κυβέρνηση λέγοντας ότι χρησιμοποιεί τις δημοσκοπήσεις για ψευδή δελτία Τύπου, για να στοιχειοθετήσει την άποψή της ότι όσοι αντιδρούν είναι μειοψηφίες.


Αντίθετα είπαν, η πλειοψηφία φοιτητών και καθηγητών όπως αποδεικνύεται από τις γενικές συνελεύσεις δεν θέλει να εφαρμοστεί το εν λόγω νομοσχέδιο. Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια, όπου δίνεται συναυλία και στη συνέχεια θα μοιράσουν ενημερωτικά φυλλάδια στους διερχόμενους. Προγραμματίζουν μάλιστα συγκέντρωση και έξω από τη Βουλή, ενώ αύριο θα γίνει και μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας.


Οι φοιτητές τόνισαν ότι σήμερα, αύριο και μεθαύριο γίνονται γενικές συνελεύσεις και ήδη τελούν υπό κατάληψη περί τα 300 τμήματα σε όλη την Ελλάδα.
Πηγή: ΕΞΠΡΕΣ

Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ