Εντάσεις στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

0


Εντάσεις στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριοHome

Ελλάδα
Ένταση επικράτησε στο κέντρο της Αθήνας κατά το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Ειδικός φρουρός του υπουργείου Αιγαίου, στις αρχές της Φιλελλήνων, πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό.


 
Στο σημείο εκείνο, στη διασταύρωση των οδών Φιλελλήνων και Ξενοφώντος, δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ ανδρών των ΜΑΤ και ομάδας νεαρών, η οποία ακολουθούσε την πορεία. Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών και προχώρησε σε τρεις συλλήψεις. Τα τρία άτομα οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια.


Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ομάδα διαδηλωτών που βρισκόταν περίπου στο μέσο της πορείας επιτέθηκαν στο υπουργείο Αιγαίου με βόμβες μολότοφ, ενώ έσπασαν και το λουκέτο της κεντρικής εισόδου και πέταξαν στον προαύλιο χώρο του υπουργείου μπογιές.


Κατά τη διάρκεια της επίθεσης ο ειδικός φρουρός που εκτελούσε υπηρεσία στο υπουργείο πυροβόλησε μία φορά στον αέρα για εκφοβισμό, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς. Για το περιστατικό διατάχθηκε έρευνα, ενώ ενημερώθηκε αμέσως η εισαγγελέας που βρίσκεται στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ και παράλληλα διενεργείται προανάκριση από την Ασφάλεια. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις των ΜΑΤ που έκαναν χρήση χημικών και διέλυσαν τους διαδηλωτές. Επίσης, όπως μετέδωσε το Mega, εικονολήπτης του καναλιού δέχθηκε επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων.


Από τους τρεις προσαχθέντες, σύμφωνα με την αστυνομία, θα κρατηθούν οι δύο, οι οποίοι θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.


Το συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στη σκιά των συμπλοκών μεταξύ φοιτητών στη Νομική και το Πάντειο Πανεπιστήμιο, εξαιτίας των καταλήψεων, και των ανακοινώσεων του υπουργείου Παιδείας περί του αριθμού των εισακτέων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.


Στη Θεσσαλονίκη


Ολοκληρώθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, που ξεκίνησε από το Πολυτεχνείο, με πρωτοβουλία του Συντονιστικού των Φοιτητικών Συλλόγων. Οι διαδηλωτές διέσχισαν την Εγνατία και φώναξαν συνθήματα έξω από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, ενώ πέταξαν μπογιές σε υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας, επί της Αγίου Δημητρίου.


Το μεσημέρι της Παρασκευής προγραμματίζουν δεκάλεπτους αποκλεισμούς της κυκλοφορίας στα διόδια των Μαλγάρων, όπου θα μοιράζουν φυλλάδια και θα ενημερώνουν τους διερχόμενους στην Εθνική Οδό για τα αιτήματά τους.
Πηγή: ΕΞΠΡΕΣ

Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ