«Πρωταγωνίστρια» της εβδομάδας η Παιδεία

0


«Πρωταγωνίστρια» της εβδομάδας η Παιδεία



Home

Ελλάδα




Ο νόμος-πλαίσιο για την ανώτατη εκπαίδευση αναμένεται να παραμείνει στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας και αυτήν την εβδομάδα, με τους πανεπιστημιακούς να αποφασίζουν στο Συνέδριό τους, συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων και τους φοιτητές να ετοιμάζονται για άλλη μια εβδομάδα στους δρόμους.


 
Ο νόμος-πλαίσιο ξεκινά να συζητείται την Τρίτη στην Ολομέλεια της Βουλής, ενώ σήμερα, Δευτέρα, ο πρωθυπουργός έχει προγραμματίσει συνάντηση με την υπουργό Παιδείας Μ.Γιαννάκου για το θέμα.


Η κυβέρνηση, παρά τις έντονες κοινωνικές αντιδράσεις για τις προωθούμενες αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, φαίνεται αποφασισμένη να ψηφίσει τον νόμο-πλαίσιο, με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, να δηλώνει επισκεπτόμενος το νέο κτίριο του υπ. Παιδείας στο Μαρούσι, πως στόχος είναι η βελτίωση της ποιότητας σε όλο το φάσμα της εκπαίδευσης. Χαρακτηριστική της στάσης της κυβέρνησης, η άρνηση από το υπ. Παιδείας το Σαββατοκύριακο, της πρότασης 6 πρυτάνεων για \\\’πάγωμα\\\’ του νόμου και περαιτέρω διάλογο για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.


Απέναντί της, ωστόσο, αναμένεται να βρει η κυβέρνηση το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας, καθώς στο τριήμερο -όπως εξελίχθηκε- συνέδριο της ΠΟΣΔΕΠ, υπερψηφίστηκε η πρόταση των αριστερών Συσπειρώσεων για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων των πανεπιστημιακών. Ο πρόεδρος του συνεδρίου Αλκης Ρήγος είπε ότι αν ο νόμος ψηφιστεί, τότε θα αποφασιστούν άλλου είδους κινητοποιήσεις, τονίζοντας ότι ο νόμος δεν θα εφαρμοστεί στην πράξη. Μάλιστα, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο προσφυγών στο ΣτΕ εναντίον των διατάξεων του νομοσχεδίου, που από τους πανεπιστημιακούς έχουν κριθεί αντισυνταγματικές.


Συνεχίζουν και οι φοιτητές


Και η φοιτητική κοινότητα, όμως, δηλώνει παρούσα στις κινητοποιήσεις και αυτήν την εβδομάδα, προγραμματίζοντας για το μεσημέρι της Δευτέρας (στις 12.00) συγκέντρωση στα δικαστήρια Ευελπίδων, όπου θα λαμβάνει χώρα η δίκη των συλληφθέντων φοιτητών στην πορεία της 1ης Μαρτίου και μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας στις 19.00 το απόγευμα.


Την Τρίτη, οπότε και ξεκινά η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του νόμου-πλαισίου, προγραμματίζεται στις 18.00 το απόγευμα συμβολική περικύκλωση της Βουλής από φοιτητικές παρατάξεις, ενώ η πανσπουδαστική και η Πρωτοβουλία για το Άρθρο 16 καλούν σε νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη, 8 Μαρτίου, στις 12.00 στα Προπύλαια.






Πηγή: ΕΞΠΡΕΣ









Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
















Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθρα



Αποτελέσματα

Δημοσκοπήσεις







ΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ