Νέα εβδομάδα κινητοποιήσεων

0


Νέα εβδομάδα κινητοποιήσεωνHome

Ελλάδα
Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο οδηγούνται οι 49 συλληφθέντες στα επεισόδια της πανεκπαιδευτικής πορείας της περασμένης Πέμπτης, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος. Το Σάββατο, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, μετά την απολογία τους στον ανακριτή, οι τρεις από τους 12 νεαρούς που περιλαμβάνονται στην άλλη δικογραφία.


 
Εναντίον των τριών αυτών ατόμων έχουν ασκηθεί κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ σήμερα θα απολογηθούν οι άλλοι 9 συγκατηγορούμενοι τους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.


«Οι φοιτητές δεν είναι ταραξίες, ούτε πρωταγωνιστές τυφλής βίας, όπως ορισμένοι τους κατηγορούν». Αυτό επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Πρυτανείας του Μετσοβείου Πολυτεχνείου,στην οποία αναφέρεται ότι «οι μαζικές συλλήψεις φοιτητών στο τελευταίο ογκώδες συλλαλητήριο και η επιχειρούμενη απόδοση συλλογικής ευθύνης, καταστρατηγούν τη βασική αρχή του Ποινικού Δικαίου, περί ατομικής ευθύνης».


Η Πρυτανεία τονίζει ότι «στεκόμαστε στο πλευρό των φοιτητών, όπως έχουμε χρέος ως πανεπιστημιακοί δάσκαλοι τους και διαμορφωτές του χαρακτήρα τους, θέτοντας ταυτοχρόνως, τους εαυτούς μας στην διάθεση των δικαστικών αρχών».


Επίσης, με ανακοίνωση τους, 63 πανεπιστημιακοί καθηγητές, υπογράφουν κείμενο στο οποίο τονίζουν μεταξύ άλλων: «Αν θεωρείται κακούργημα και «σύσταση και συμμορία», η συμμετοχή στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο της 8ης Μαρτίου 2007, τότε μοιραζόμαστε την ίδια ευθύνη με τους φοιτητές μας. Αν οι φοιτητές μας είναι ένοχοι, τότε είμαστε το ίδιο ένοχοι με αυτούς.»


Στο μεταξύ, νέα εβδομάδα κινητοποιήσεων ξεκινούν οι πανεπιστημιακοί καθηγητές, ενώ την Τρίτη αναμένεται να ψηφιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής, στο σύνολό του, το νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση. Υπό κατάληψη εξακολουθούν να βρίσκονται από φοιτητές, περί τα 300 πανεπιστημιακά τμήματα. Το απόγευμα διοργανώνεται συναυλία συμπαράστασης στο Σύνταγμα, ενώ κατά διαστήματα φοιτητικές παρατάξεις θα κλείνουν ως ένδειξη διαμαρτυρίας κεντρικούς δρόμους της Αθήνας. Την ερχόμενη Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.
Πηγή: ΕΞΠΡΕΣ

Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ