Αντιδρούν ακόμα στις αλλαγές

0


Αντιδρούν ακόμα στις αλλαγέςHome

Ελλάδα
Νέο συλλαλητήριο στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησε η εκπαιδευτική κοινότητα, αντιτιθέμενη στο νέο νόμο-πλαίσιο για την ανώτατη εκπαίδευση.


Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και δημόσιοι υπάλληλοι, μετά τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων (ΟΛΜΕ-ΑΔΕΔΥ) για τρίωρες στάσεις εργασίας. Η κινητοποίηση είχε πανελλαδικό επίπεδο και έτσι η κεντρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα ενισχύθηκε με την παρουσία φοιτητών από τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και πόλεις της Θεσσαλίας.


Υπό καταρρακτώδη βροχή, οι διαδηλωτές, κρατώντας ομπρέλες, πορεύτηκαν σε ήρεμο κλίμα από τα Προπύλαια μέσω Ομονοίας-Σταδίου προς τη Βουλή, φωνάζοντας συνθήματα κατά του νέου νόμου-πλαισίου και των μεταρρυθμίσεων στην ανώτατη εκπαίδευση, με σημείο αιχμής το πανεπιστημιακό άσυλο.


Η περαιτέρω στάση της εκπαιδευτικής κοινότητας θα καθοριστεί από τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης του Συντονιστικού των φοιτητικών συλλόγων που έχει προγραμματιστεί να γίνει μετά την πορεία, καθώς και από την αυριανή απόφαση της συνέλευσης της ΠΟΣΔΕΠ.


Στο μεταξύ, ολοένα και μειώνεται ο αριθμός των σχολών που βρίσκονται υπό κατάληψη.
Πηγή: ΕΞΠΡΕΣHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ