Μάλλον «φωτεινό» το φετινό καλοκαίρι

0


Μάλλον «φωτεινό» το φετινό καλοκαίριHome

Ελλάδα
Την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξουν ιδιαίτερα προβλήματα το καλοκαίρι με την ηλεκτρική ενέργεια, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) Μιχάλης Καραμάνης, τονίζοντας παράλληλα ότι καταβάλλονται προσπάθειες να γίνει εξοικονόμηση νερού στους ταμιευτήρες.


 
Ακόμα, ο κ. Καραμάνης, ενημερώνοντας την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, διαβεβαίωσε ότι το κλείσιμο του πυρηνικού σταθμού «Κολζοντούι» στη Βουλγαρία δεν θα έχει επιπτώσεις στην εισαγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τη γείτονα χώρα, ενώ παραδέχτηκε ότι το κόστος θα είναι μεγαλύτερο σε σχέση με πέρυσι, προσθέτοντας όμως ότι «αυτό το πρόβλημα μακροχρόνια θα το αντιμετωπίσουμε».


«Στόχος μας είναι να μειώσουμε το κόστος παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας και να μην στρεβλώνονται οι κώδικες αγοράς», επεσήμανε, σημειώνοντας ότι «είχαμε το περίεργο φαινόμενο, για λόγους εφεδρείας, να πληρώνουμε ακριβά την παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια».


Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα φωτοβολταϊκών στα νησιά, ανέφερε ότι προβλέπεται να βγει γύρω στις 10 Ιουνίου. Πάντως, ο πρόεδρος της ΡΑΕ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να τροποποιηθεί, από το 2008, το πρόγραμμα κατανομής των φωτοβολταϊκών, σημειώνοντας ότι θα υπάρξει σχετική κατανόηση και θα δοθεί περισσότερη ισχύ σε ευαίσθητες περιοχές, όπως η Κοζάνη, όπου έχει παρατηρηθεί αύξηση των προβλημάτων υγείας των κατοίκων, λόγω της λειτουργίας του εργοστασίου ηλεκτρικής ενέργειας.
Πηγή: ΕΞΠΡΕΣHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ