Αθλητικό πανηγύρι στην Αθήνα

0


Αθλητικό πανηγύρι στην ΑθήναHome

Ελλάδα
Mνήμες «2004» ζει σήμερα η Αθήνα, ως αποτέλεσμα και των μέτρων για τον τελικό του Champions League. Περισσότεροι από 8.000 αστυνομικοί βρίσκονται στους δρόμους και 1.000 άνδρες των ΜΑΤ στον περίβολο του ΟΑΚΑ. Οι άνδρες των ΜΑΤ έχουν λάβει εντολές να χρησιμοποιήσουν χρωμόσφαιρες, σε περίπτωση που η κατάσταση ξεφύγει από τον έλεγχο.


 
Τα όπλα αυτά μπορούν να χρησιμοποιούν χρωμόσφαιρες και στρογγυλές πλαστικές σφαίρες, τις αποκαλούμενες και «τάπες», αλλά δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν κωνικές σφαίρες.


Σε ερώτηση περί της χρήσης των χρωμόσφαιρων από τα ΜΑΤ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος διευκρίνισε ότι «η Αστυνομία θα κρίνει επιχειρησιακά τον τρόπο με τον οποίο θα κινείται».


Στελέχη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης ξεκαθαρίζουν πως τα όπλα με τις πλαστικές σφαίρες και τις χρωμόσφαιρες δεν θα χρησιμοποιηθούν εντός του OΑΚΑ, παρά μόνο σε μεγάλους και ανοικτούς χώρους, όπως πλατείες και κεντρικούς δρόμους, αν χρειαστεί.


Πάντως, η ΠΟΑΣΥ ξεκαθάρισε ότι η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί κανονικά. Σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Η προγραμματισμένη για τις 23 Μαΐου 2007 πανελλαδική κινητοποίηση των αστυνομικών στην Αθήνα, δεν συνιστά ασφαλώς -ακραία δράση-, ούτε ενέχει τον κίνδυνο να αμαυρωθεί το ποδοσφαιρικό γεγονός, καθόσον η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, κατά την πολυετή συνδικαλιστική, αγωνιστική της πορεία, έχει επιδείξει υψηλό αίσθημα ευθύνης, αντιμετωπίζοντας με σεβασμό και αξιοπρέπεια θεσμούς και εθνικά σύμβολα.


Αποκλεισμένη περιοχή θα είναι το Ολυμπιακό Στάδιο σε μεγάλη ακτίνα από νωρίς σήμερα και μέχρι αύριο Πέμπτη το πρωί για τον τελικό του Champions League, στο ΟAKA. Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται και ο ΟΑΣΑ προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες επιβατικής κίνησης.


Oπως ανακοινώθηκε από την Τροχαία, από τις 5 το πρωί της Τετάρτης έως τις 10 το πρωί της Πέμπτης θα διακοπεί η κυκλοφορία και θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση στην οδό Νερατζιωτίσσης και στην οδό Αρτέμιδος.


Από τις 10 το πρωί της Τετάρτης μέχρι τις 10 το πρωί της Πέμπτης θα διακοπεί η κυκλοφορία και θα απαγορεύονται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων, με εξαίρεση τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα διαπιστευμένα οχήματα στους εξής δρόμους:


– Κύμης – Ομορφοκκλησιάς (Βεΐκου) από τον κόμβο της Αττικής Οδού έως την οδό Τραλλέων.


– Στο Γαλάτσι και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στη Λεωφόρο Σπύρου Λούη από την Κηφισίας μέχρι την Κύμης και στη Μαρίνου Αντύπα από την Κύμης έως τη Φιλοθέης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας με εξαίρεση τα ταξί και άλλα Δ.Χ. επιβατικά, τα οποία μπορούν να αποβιβάζουν και να επιβιβάζουν επιβάτες.


– Αναγεννήσεως από την Ομορφοκκλησιάς έως την οδό Δερμιδεσίου, Αγίου Γεωργίου από την Καποδιστρίου έως τη Σπύρου Λούη.


Θα γίνουν επίσης οι εξής κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:


– Από τις 4 το απόγευμα της Τετάρτης, εφόσον το επιβάλουν οι κυκλοφοριακές συνθήκες, θα γίνει διακοπή και στα δύο ρεύματα της οδού Καποδιστρίου από την Κύμης έως την Κηφισίας και στην οδό Παλαιολόγου στο Χαλάνδρι από την οδό Εθνικής Αντιστάσεως έως τη Λεωφόρο Κηφισίας.


Ακόμα θα είναι κλειστή η έξοδος της Κύμης της Αττικής Oδού από τις 10 το πρωί της Τετάρτης μέχρι το πρωί της Πέμπτης και στις δύο κατευθύνσεις.


Oφελος 26 εκατ.


Εκτιμάται πως η πόλη της Αθήνας θα δεχθεί μια οικονομική ώθηση της τάξεως των 26 εκατ. ευρώ, φιλοξενώντας τον τελικό του UEFA Champions League μεταξύ της AC Milan και της Liverpool FC, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθει για λογαριασμό της MasterCard.


Ο ανεξάρτητος οίκος ερευνών KRC συγκέντρωσε εκ μέρους της MasterCard, επίσημο χορηγό του UEFA Champions League, έναν αριθμό ειδικών που συμμετέχουν στη διοργάνωση του τελικού, καθώς και των πέντε προηγούμενων ετών –από την Αθήνα (2007), το Παρίσι (2006), την Κωνσταντινούπολη (2005), το Γκελσενκίρχεν (2004), το Μάντσεστερ (2003) και τη Γλασκόβη (2002).


Ακριβώς πριν από τον πολυαναμενόμενο “επαναληπτικό” αγώνα του τελικού του 2005 στην Κωνσταντινούπολη, όλοι οι ειδικοί συμφώνησαν πως η Αθήνα είναι πολύ πιθανό να επωφεληθεί από μια σημαντική αύξηση στις καταναλωτικές δαπάνες, μια ώθηση στον τουρισμό, βελτίωση της εικόνας της πόλης και μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα, καθώς και αυξημένες χορηγίες. Κατά γενική ομολογία, η φιλοξενία του τελικού του UEFA Champions League μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες για τη συγκεκριμένη πόλη να φιλοξενήσει άλλες σημαντικές αθλητικές και διεθνείς διοργανώσεις στο μέλλον.


Πηγή: ΕΞΠΡΕΣHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ