Στην κυκλοφορία η επέκταση του Προαστιακού στον Πειραιά

0


Στην κυκλοφορία η επέκταση του Προαστιακού στον ΠειραιάHome

Ελλάδα
Την επέκταση της γραμμής του Προαστιακού στον Πειραιά παρέδωσε στο επιβατικό κοινό ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Μιχάλη Λιάπης. Η νέα γραμμή έχει μήκος 7,5 χλμ και περιλαμβάνει τους ενδιάμεσους νέους- σταθμούς Λεύκα, Ρέντη και Ρουφ.


 
Έχει κατασκευασθεί με υψηλές προδιαγραφές, ιδιαίτερη μέριμνα και σεβασμό στο περιβάλλον. Η όχληση στην πόλη από τον θόρυβο του τρένου μειώθηκε δραστικά λόγω του υψηλού τεχνολογικού επιπέδου των νέων γραμμών. Παράλληλα μειώθηκαν δραστικά οι κραδασμοί που μεταδίδονταν στα γειτονικά κτίρια.


Οι νέοι σταθμοί είναι πλήρως προσβάσιμοι για ΑμεΑ, ενώ είναι σε εξέλιξη και θα έχουν ολοκληρωθεί έως το φθινόπωρο, τα έργα αναπαλαίωσης του διατηρητέου κτιρίου του Σιδηροδρομικού Σταθμού Πειραιά. Στο Σταθμό παραχωρείται επίσης χώρος 50 τμ στο Δήμο για τη δημιουργία ΚΕΠ.


Κατά την άφιξη του στον Πειραιά ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών τόνισε : «Ο Προαστιακός έπιασε λιμάνι. Με την αρχή της θερινής τουριστικής περιόδου το μεγάλο λιμάνι της χώρας συνδέεται με το μεγαλύτερο αεροδρόμιο. Συνδέονται οι δύο κεντρικές πύλες της Ελλάδας. Η διαδρομή Πειραιάς – Αεροδρόμιο γίνεται πλέον με τον Προαστιακό πιο άνετα και γρήγορα σε λιγότερο μία ώρα, με προοπτική ο χρόνος αυτός να μειωθεί. Η συχνότητα των δρομολογίων θα είναι δύο ανά ώρα, με κατεύθυνση εναλλακτικά προς Αεροδρόμιο και προς Κόρινθο[…]Το επόμενο διάστημα ολοκληρώνεται επίσης και η σύνδεση του σταθμού του Αγίου Διονυσίου με το δίκτυο του Προαστιακού, στο σταθμό Αγ. Ιωάννη Ρέντη, για την εξυπηρέτηση των επιβατών από τα πλοία της Κρήτης».


Ο υπουργός Μεταφορών ανακοίνωσε επίσης ότι «για την επέκταση του Προαστιακού στο Λαύριο βρίσκονται σε στάδιο ολοκλήρωσης οι διαβουλεύσεις με τους δημάρχους της περιοχής προκειμένου μέσα στο μήνα να έχει ολοκληρωθεί η χάραξη για να επιτευχθεί σιδηροδρομική σύνδεση και με το άλλο μεγάλο λιμάνι της Αττικής. Επίσης σε ένα μήνα ο Προαστιακός θα φτάσει στο Κιάτο και ακολουθεί αργότερα το Ξυλόκαστρο».


Πηγή: ΕΞΠΡΕΣ

Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ