Συνηθισμένη η Ελλάδα στον καύσωνα

0


Συνηθισμένη η Ελλάδα στον καύσωναHome

Ελλάδα
Σε ετοιμότητα έχει τεθεί ο κρατικός μηχανισμός για την αντιμετώπιση προβλημάτων πού ενδεχομένως θα δημιουργηθούν από τις παρατεταμένες υψηλές θερμοκρασίες, εντός των επομένων ημερών, ιδιαίτερα μεταξύ των ατόμων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Από τους Δήμους έχει ληφθεί μέριμνα, ώστε τις ημέρες αυτές να παραμείνουν ανοιχτές κλιματιζόμενες αίθουσες.


 
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το Κεντρικό Συντονιστικό Οργανο συνεδρίασε υπό την προεδρία του κ. Πρ.Παυλόπουλου για έναν τελικό έλεγχο ενόψει και των υψηλών θερμοκρασιών που προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για τις επόμενες μέρες.


«Είμαστε έτοιμοι από καιρό», είπε ο κ. Παυλόπουλος και ταυτόχρονα συνέστησε προσοχή και λήψη μέτρων από τους πολίτες, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν υπάρχει λόγος για υπερβολές. Έκανε λόγο για συνηθισμένες θερμοκρασίες στην Ελλάδα, και τόνισε πως «ο καθένας από μας μπορεί να προστατεύσει τον εαυτό του από τις υψηλές θερμοκρασίες».


Στο μεταξύ, εγκύκλιο σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας προκειμένου να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να εφαρμόσουν -αν χρειαστεί- το σχέδιο «Περσέας» για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου απέστειλε το υπουργείο Υγείας.


Πηγή: ΕΞΠΡΕΣ

Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ