Στα χέρια της αστυνομίας «ροζ» κύκλωμα

0


Στα χέρια της αστυνομίας «ροζ» κύκλωμαHome

Ελλάδα
Ενα από τα μεγαλύτερα οργανωμένα κυκλώματα εμπορίας ανθρώπων με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, μετά από έρευνες δυο μηνών και γιγαντιαία επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στην Αττική.


Οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο ταυτόχρονα σε 34 σημεία της Αθήνας, υπό την εποπτεία του αρμόδιου εισαγγελέα Εφετών Δημ. Παπαγγελόπουλου και του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Παναγιώτη Πούλιου, ο οποίος διέθεσε πέντε εισαγγελείς υπό την εποπτεία της εισαγγελέως Πλημμελειοδικών κ. Ελένης Ράϊκου για τη διενέργεια των ερευνών.


Κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν έντεκα μέλη του κυκλώματος (οκτώ άνδρες και τρεις γυναίκες) υπήκοοι Ελλάδας, Καζακστάν, Μολδαβίας και Ουκρανίας, καθώς και άλλα 62 άτομα (26 άντρες και 36 γυναίκες υπήκοοι Ελλάδας, Αλβανίας, Πολωνίας, Αρμενίας, Ρουμανίας, Τσεχίας, Νιγηρίας και Βενεζουέλας), οι οποίοι κατηγορούνται για διευκόλυνση αλλότριας ακολασίας ή γιατί εκδίδονταν παράνομα.


Οι 62 συνελήφθησαν σε καταστήματα στριπσόου, μπαρ και άλλα συναφή, ενώ απελευθερώθηκαν από τους αστυνομικούς και τρεις γυναίκες από την Ουκρανία, τις οποίες τα μέλη του κυκλώματος κρατούσαν φυλακισμένες και τις εξανάγκαζαν με τη βία να εκδίδονται.


Εντοπίστηκε ακόμα το τηλεφωνικό κέντρο του κυκλώματος σε διαμέρισμα των Πατησίων όπου υπήρχαν 36 τηλεφωνικές γραμμές και δώδεκα γυναίκες ανά βάρδια για να κλείνουν τα ερωτικά ραντεβού.


Παράλληλα, σε συνεργασία με την Ιντερπόλ, τη Europol και τους αστυνομικούς συνδέσμους της Ελλάδας σε άλλα κράτη, συνελήφθησαν δυο ακόμα άτομα στην Ουκρανία, ενώ αναζητούνται άλλα επτά μέλη του κυκλώματος και συγκεκριμένα πέντε Ελληνες, ένας Ρώσος και ένας Μολδαβός.


Για την έρευνα είχε ενημερωθεί και το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ) και μη κυβερνητικές οργανώσεις, οι οποίες θα αναλάβουν την περίθαλψη και υποστήριξη των τριών γυναικών που απελευθερώθηκαν και άλλων θυμάτων της εγκληματικής δραστηριότητας. Στο πλαίσιο της επιχείρησης προσήχθησαν συνολικά στην Ασφάλεια 152 άτομα. Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται στον εισαγγελέα.


Πηγή: ΕΞΠΡΕΣHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ