Η θεία λειτουργία στο Internet: www.saintbarbara.org

eNEW: http://www.enew.gr/mag/article/articleprint/1438/-1/16/

Η θεία λειτουργία στο Internet: www.saintbarbara.orgTop level

ΟμογένειαΜία πανέμορφη εκκλησία αποτελεί τον τόπο συγκέντρωσης του Ελληνισμού της Κοινότητας του Orange. Ο Father Peter και το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινότητας εργάζονται ακούραστα και κρατούν τους Ελληνες της περιοχής ενωμέους μέσα από τα προγράμματα που αναπτύσσουν: κατηχητικό σχολείο, φεστιβάλ, ελληνικό απογευματινό σχολείο, πρόγραμμα εκμαθήσεως Ελληνικών για ηλικιωμένους, σεμινάρια, πολιτιστικές εκδηλώσεις, υποτροφίες, χορευτικές και αθλητικές ομάδες, μουσική.

Η εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας πρωτοπόρησε στα εκκλησιαστικά δεδομένα καθώς ήταν η πρώτη που μετ΄δωσε μέσω ΙΝΤΕΡΝΕΤ τη θεία λειτουργία με αποτέλεσμα να δέχεται περισσότερες από 3500 επισκέψεις κάθε εβδομάδα από 73 διαφορετικές χώρες στον κόσμο όπου ζει Ελληνισμός.


Επισκεφθήκαμε την εκκλσία και συνομίλησε με το δραστήριο ιερέα και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοιότητας. «Η εκκλησία μας ξεχωρίζει για την αρχιτεκτονική της και τη ξεχωριστή αγιογραφία της» μας είπε ο πρόεδρος κ. Ευάγγελος Χατζημιχαήλ.


«Η αγιογράφηση της εκκλησίας πραγματικά σου δημιουργεί ένα αίσθμα γαλήνης. Τόσο οιμορφές όσο και τα χρώματα είναι πρωτότυπα και σε κάνουν να νιώθεις πιο κοντά στο θεϊκό στοιχείο», μας εξηγεί ο πρόεδρος της Επιτροπής Αγιογραφίας κ. Basil Chaltas.


Την εικονογράφηση της Αγίας Βαρβάρας έκανε ο γνωστός Αγιογράφος – Ζωγράφος κ. Νίκος Ρωμανός Μπρισνόβαλης, Σερραϊκής καταγωγής. Ο ίδιος έχει κάνει αγιογραφίες στον Αγιο Νικόλαο του Flushing, στην Εκκλησία της Αναλήψεως του Rye, στην κοινόητα του πρώην Αρχιεπισκόπου Ιακώβου κ.α. Εργα του έχουν στη συλλογή τους οι πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ Jimmy Carter, Ronald Reagan, George Bush και στολίζουν την αίθουσα του Camp David. Η νέα του δημιουργία θα περιλαμβάνει έργα που συνδυάζουν και καταδεικνύουν τη συνέχεια του Αρχαιοελληνικού πνεύματος με το Χριστιανικό.