¨Πετάει, πετάει το σύννεφο¨

eNEW: http://www.enew.gr/mag/article/articleprint/1711/-1/16/

¨Πετάει, πετάει το σύννεφο¨Top level

ΟμογένειαΣτις Γιορτές Λόγου και Τέχνης του Δήμου Λευκάδας θα παρουσιαστεί το μυθιστόρημα της Ιουστίνης Φραγκούλη-Αργύρη «Πετάει, Πετάει το σύννεφο» (Εκδόσεις Ψυχογιός) στις 16 Αυγούστου ώρα 7.30 μ.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου σε μια προσπάθεια να αναδειχτεί το έργο μιας Λευκαδίτισσας που ζεί και γράφει στον Καναδά.

Ο πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού Γρηγόρης Νιώτης, ο ευρωβουλευτής Κώστας Χατζηδάκης, ο διευθυντής του ΑΠΕ Ανδρέας Χριστοδουλίδης, ο καθηγητής της Νομικής Αθηνών Σπύρος Φλογαϊτης, η δημοτική σύμβουλος Ελένη Φωτοπούλου, υπεύθυνη πολιτιστικών υποθέσεων του Δήμου του Μόντρεαλ, θα βρίσκονται στο πάνελ της παρουσίασης, ενώ οι φιλόλογοι Κώστας Φωτεινός και Δέσποινα Καλέζου νυν αντιδήμαρχος Λευκάδας, θα μιλήσουν για τη συγγραφέα, πνευματικό παιδί τους και του νησιού της διανόησης.
Τη βραδιά θα παρουσιάσει ο γνωστός τηλεοπτικός στάρ της Γαλλίας Νίκος Αλιάγας, ο οποίος έλκει καταγωγή απο τη Λευκάδα εκ μέρους της μητέρας του Χαράς Κακαβούλη, τιμώντας έτσι την καταγωγή του αλλά και το γεγονός ότι το μυθιστόρημα «Πετάει, πετάει το σύννεφο» αναφέρεται στην ευρύτερη οικογένεια και τον τόπο του.
«Επιλέξαμε να παρουσιάσουμε το μυθιστόρημα της Ιουστίνης Φραγκούλη-Αργύρη «Πετάει, πετάει το σύννεφο» στο επίσημο πρόγραμμα των Γιορτών Λόγου και Τέχνης του ιστορικού φεστιβάλ Λευκάδας, επειδή είναι θυγατέρα της Λευκάδας» μας λέει ο διευθυντής του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας, Βασίλης Θερμός.
«Κι εκεί στο μακρινό τόπο της αποδημίας στο Μόντρεαλ η Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη δεν σιωπά για την καταγωγή της αλλά τη διακηρύσσει με λόγο και έμπνευση, όπως στο νέο της λογοτεχνικό έργο που ξετυλίγεται στη φύση της γενέτειρας γης. Η Λευκάδα αποτελεί σημείο αναφοράς και βιωμάτων για τη συγγραφέα, που επιμένει να μεταφέρει το μικρό της τόπο στα όνειρα και τα γραπτά της».