Ομογενείς διαμαρτύρονται για την ταξιδιωτική οδηγία

eNEW: http://www.enew.gr/mag/article/articleprint/1862/-1/16/

Ομογενείς διαμαρτύρονται για την ταξιδιωτική οδηγίαTop level

ΟμογένειαΤην άμεση απόσυρση της πρόσφατης ταξιδιωτικής οδηγίας, που εξέδωσε η Αυστραλία, ζητούν με επιστολή τους προς το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, οι Έλληνες ομογενείς.

Η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα της Νέας Νότιας Ουαλίας, η οποία παρουσιάζεται ως ¨η αρχαιότερη και μαζικότερη ελληνική οργάνωση της Αυστραλίας¨, τονίζει την βαθιά της απογοήτευση για την ταξιδιωτική οδηγία και εξέφρασε την απορία της για την χρονική στιγμή που επελέγη να γίνει η ενέργεια αυτή, καθώς δεν περιέχει καμιά συγκεκριμένη πληροφορία.
Στην ίδια επιστολή, που υπογράφει ο πρόεδρος της Κοινότητας, Γιώργος Αγγελόπουλος, σημειώνεται ότι το μόνο που επιτυγχάνεται με την έκδοση της ¨οδηγίας¨ είναι να προσβληθεί η Ελλάδα και οι εκατοντάδες χιλιάδες των Ελληνοαυστραλών, πολλοί από τους οποίους επισκέπτονται ετησίως την Ελλάδα και τα νησιά της. Επίσης, αναφέρεται ότι αυτή η τελείως αβάσιμη οδηγία ενδέχεται να τραυματίσει τους πολύχρονους ισχυρούς, φιλικούς δεσμούς μεταξύ των δυο χωρών.
Τέλος, στην επιστολή, αφού επισημαίνονται τα προβλήματα που δημιουργεί η έκδοση της οδηγίας, διαβεβαιώνεται ότι η Ελλάδα δεν αφήνει τίποτα στην τύχη και έχει λάβει πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας, ενώ καταδικάζει την ενέργεια της αυστραλιανής κυβέρνησης και απαιτεί την απόσυρση της οδηγίας.