Το ΣΑΕ καλεί σε αντίδραση κατά της οδηγίας

eNEW: http://www.enew.gr/mag/article/articleprint/1866/-1/16/

Το ΣΑΕ καλεί σε αντίδραση κατά της οδηγίαςTop level

ΟμογένειαΤην απογοήτευσή του για την ταξιδιωτική οδηγία της Αυστραλίας εκφράζει με ανακοίνωσή του το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) Ωκεανίας και καλεί τους ομογενείς να στείλουν επιστολές και e-mail στον Αυστραλό πρωθυπουργό Τζον Χάουαρντ προκειμένου να διαμαρτυρηθούν έντονα.

Το ΣΑΕ χαρακτηρίζει εντελώς αδιακιολόγητη την οδηγία και ζητεί την απόσυρσή της. Με επιστολές τους προς την Αυστραλιανή κυβέρνηση έχουν ήδη διαμαρτυρηθεί οι μεγάλες ελληνικές κοινότητες της Μελβούρνης και του Σίδνεϊ. Πάντως, έως τώρα, όπως δηλώνουν μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία, η έκδοση της οδηγίας αυτής δεν έχει απολύτως καμιά επίπτωση στην κίνηση προς Ελλάδα.
Η οδηγία, ως γνωστόν, παροτρύνει γενικά τους ταξιδιώτες να είναι ενήμεροι για την αυξημένη διεθνώς τρομοκρατική απειλή. Για την Ελλάδα αναφέρει πως είναι κοινό φαινόμενο οι διαδηλώσεις, κάποιες από τις οποίες μετατρέπονται σε βίαιες.


Έχει διαπιστωθεί, λέει η οδηγία, ότι τουρίστες στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων και Αυστραλών, έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής επίθεσης τα τελευταία χρόνια, κυρίως σε ελληνικά νησιά.
Το ΣΑΕ, στην ανακοίνωσή του, απορρίπτει όλους τους ισχυρισμούς των Αυστραλών, συμπληρώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα δεν είναι στόχος τρομοκρατών, ενώ, αντιθέτως, η Αυστραλία είναι στόχος της Αλ Κάϊντα και αναφέρει ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο, που να αποδεικνύει ότι ¨Αυστραλοί δολοφονήθηκαν, απήχθηκαν ή βιάστηκαν στην Ελλάδα¨ και πως η Αυστραλία έχει πολύ μεγαλύτερο ποσοστό κλοπών ή σεξουαλικών παρενοχλήσεων από την Ελλάδα.
Τέλος, το ΣΑΕ εκφράζει την ανησυχία του, που η έκδοση της οδηγίας συνέπεσε με ένα μπαράζ αρνητικών δημοσιευμάτων του αυστραλιανού Τύπου σε βάρος της Αθήνας.


Ενοχλημένοι και οι ομογενείς της Αυστραλίας από την ταξιδιωτική οδηγία