Το μήνυμα του ΠτΔ προς τους απόδημους

eNEW: http://www.enew.gr/mag/article/articleprint/3081/-1/16/

Το μήνυμα του ΠτΔ προς τους απόδημουςTop level

ΟμογένειαΣημαντικό για την Ελλάδα χαρακτηρίζει το 2004 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, στο Χριστουγεννάτικο μήνυμα προς τους αποδήμους Ελληνες.Το 2004 θα διεξαχθούν στην Αθήνα οι Ολυμπιακοί Αγώνες και έχουμε την φιλοδοξία να προσδοθεί στο μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός ο χαρακτήρας που η Ελλάδα, κοιτίδα του πολιτισμού και γενέτειρα των Αγώνων, μπορεί να δώσει αναφέρει στο μήνυμά του ο κ. Στεφανόπουλος.
Παράλληλα, το 2004 θα επισφραγιστεί η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ και με τις εξελίξεις αυτές, υποσημειώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ελπίζουμε ότι η διεθνής θέση της Ελλάδας καθίσταται πιο ισχυρή.
Ο κ. Στεφανόπουλος τονίζει ότι η συνδρομή του απανταχού Ελληνισμού για την επίτευξη των στόχων αυτών υπήρξε, όπως πάντα, ουσιαστική.
Το πλήρες μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τους αποδήμους Ελληνες έχει ως εξής:


¨Αγαπητοί μου,
Με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Ετους έχω και πάλι τη χαρά να επικοινωνώ μαζί σας για να σας απευθύνω τις ολόθερμες προσωπικές μου ευχές καθώς και να σας μεταφέρω τα αισθήματα αγάπης ολόκληρου του ελληνικού λαού.
Με την αφοσίωσή σας στις εθνικές, ηθικές και θρησκευτικές αξίες της πατρίδας μας έχετε καταφέρει στο πέρασμα των χρόνων, να διατηρήσετε αλώβητη την εθνική σας ταυτότητα, τηρώντας τα έθιμα και τις παραδόσεις μας και κρατώντας ζωντανή την ελληνική γλώσσα. Παράλληλα, με την εργατικότητα και τον δυναμισμό σας, έχετε επιτύχει να προσαρμοστείτε δημιουργικά στις νέες σας πατρίδες.
Αποτελείτε έτσι ισχυρούς κρίκους των δεσμών της Ελλάδας με τις άλλες χώρες, προβάλλοντάς την συγχρόνως στο εξωτερικό και ενισχύοντας τις προσπάθειες για την επίτευξη των εθνικών μας στόχων.
Το 2004 είναι για την χώρα μας ένα σημαντικό έτος. Σε λίγους μήνες θα οργανώσουμε στην Αθήνα τους Ολυμπιακούς Αγώνες, φιλοδοξώντας να προσδώσουμε στο μεγάλο αθλητικό αυτό γεγονός τον χαρακτήρα που η Ελλάδα, κοιτίδα του πολιτισμού και γενέτειρα των Αγώνων, μπορεί να δώσει.
Συγχρόνως κατά το Νέο Ετος θα επισφραγισθεί η ένταξη της Κύπρου στην ευρωπαϊκή οικογένεια, για την οποίαν κατεβλήθησαν με επιτυχία οι εθνικές προσπάθειες. Με τις εξελίξεις αυτές ελπίζουμε ότι η διεθνής θέση της Ελλάδας καθίσταται πιο ισχυρή. Η συνδρομή του απανταχού Ελληνισμού για την επίτευξη των στόχων αυτών υπήρξε όπως πάντα ουσιαστική.
Σας εύχομαι απο την καρδιά μου Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το Νέο Ετος, γεμάτο υγεία, χαρά και οικογενειακή επιτυχία¨.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος