Υποσχέσεις Σημίτη για αποκατάσταση ομογενών της Ρωσίας

eNEW: http://www.enew.gr/mag/article/articleprint/1156/-1/16/

Υποσχέσεις Σημίτη για αποκατάσταση ομογενών της ΡωσίαςTop level

ΟμογένειαΣαράντα και πλέον ηγέτες βρίσκονται στην Αγία Πετρούπολη, για να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις για τα 300 χρόνια από την ίδρυση της πόλης. Εκεί όπου αύριο θα διεξαχθεί η Σύνοδος Κορυφής Ε.Ε.-Ρωσίας με τη συμμετοχή του Κώστα Σημίτη ως προεδρεύοντα της Ε.Ε., του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι και του ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο κ. Σημίτης, ο οποίος βρίσκεται από χθες στην Αγία Πετρούπολη, παρέστη σε αποκαλυπτήρια του αδριάντα του Ιωάννη Καποδίστρια και στη συνέχεια είχε επαφές με ομογενειακές οργανώσεις, οι οποίες του εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και κυρίως το θέμα της πολιτικής αποκατάστασης από τη ρωσική κυβέρνηση.
Ο έλληνας πρωθυπουργός χαρακτήρισε δίκαια τα αιτήματα των ελλήνων ομογενών και τους υποσχέθηκε ότι στη συνάντηση που θα έχει με το ρώσο πρόεδρο θα θέσει το θέμα της αποκατάστασής τους, ενώ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τις αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες, ο κ. Σημίτης δεσμεύτηκε να επιληφθεί του ζητήματος με την επιστροφή του στην Αθήνα, προκειμένου να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι ομογενείς, κυρίως από τις νομαρχίες για την έκδοση βίζας.