Τιμούνται στις ΗΠΑ οι Έλληνες δάσκαλοι

0


Τιμούνται στις ΗΠΑ οι Έλληνες δάσκαλοιHome

Ομογένεια
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση του Συλλόγου Ελλήνων Εκπαιδευτικών «Προμηθεύς» στο «Terrace on the Park», κατά τη διάρκεια της οποίας ετιμήθησαν 15 δάσκαλοι που επέλεξαν οι κοινότητες για την προσφορά τους στα Ελληνικά Γράμματα.


 
 
Οι εκπαιδευτικοί που τιμήθηκαν είναι:


Κωνσταντίνος Παρθένης, Ευγενία Χωραφά, Τιμολέων Κόκκινος, Ρίτα Συντήλα, Μαρία Ζαχαρίου, Εύα Παναγή, Αγγελική Ρουφάκη, Βασιλική Φιλιώτη, Veta Sires, Δρ Ανδρέας Ζαχαρίου, Μαριάνθη Μουζάκη, Παναγιώτα Βολίκα, Αννα Μεγάρη, Υβόν Ντάλλας, Δρ. Ιωάννης Σιόλας.
Με ιδιαίτερη συγκίνηση δέχθηκε το βραβείο του Συλλόγου «Υποστηριχτές της Ελληνικής Εκπαίδευσης» και το ζεύγος Δημητρίου και Γεωργίας Καλοειδή.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, ο πρώην Υπουργός Δημόσιας Τάξης και νυν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Στ. Παπαθεμελής, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Ν. Υόρκη κ. Αικ. Μπούρα, ο Δρ. Ιωάννης Ευθυμιόπουλος, διευθυντής του Γραφείου Παιδείας της Αρχιεπισκοπής και πλήθος εκπαιδευτικών, γονέων και άλλων προσωπικοτήτων της ομογένειας.
«Μία νέα εποχή ανατέλλει για τον Σύλλογό μας» δήλωσε η ψυχή του Προμηθέα, εκπαιδευτικός κ. Στέλλα Κοκόλη. «Ο Σύλλογος ανανεώνεται και θα δραστηριοποιηθεί με μία σειρά εκδηλώσεων για να υποστηριχθεί το έργο του. Στόχοι μας πάντοτε παραμένουν η δημιουργία Ταμείου για την παροχή βοήθειας σε άπορους μαθητές αλλά και σε εκπαιδευτικούς και η προώθηση κια διάδοση της Ελληνόγλωσσης Παιδείας στην Αμερική. Ευχαριστούμε όσους με την παρουσία τους στην εκδήλωσή μας ενεθάρρυναν να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας και ευχαριστούμε θερμώς και τους εκπροσώπους των ΜΜΕ».
«Ηρθε ο καιρός με έργα κι όχι λόγια να αναγνωρίσουμε την προσφορά των Ελλήνων δασκάλων στη διασφάλιση της Ελληνικότητας των νεοτέρων γενεών Ελληνικής καταγωγής στις Η.Π.Α.», επεσήμανε ο δρ. Ιωάννης Σιόλας. «Είμαστε αποφασισμένοι να εργασθούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την υποστήριξη του έργου των εκπαιδευτικών μας και την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους όπως της χαμηλής μισθοδοσίας, του συνταξιοδοτικού και του ωραρίου εργασίας των».

Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ