Κάλεσμα Σιούφα σε ομογενείς για επενδύσεις στην Ελλάδα

0


Κάλεσμα Σιούφα σε ομογενείς για επενδύσεις στην ΕλλάδαHome

Ομογένεια
Τη διαβεβαίωση ότι «οι Ομογενείς μας μπορούν πλέον να είναι βέβαιοι ότι διαμορφώνεται στη γενέτειρα ένα νέο περιβάλλον για επενδύσεις χωρίς τις γραφειοκρατικές διαδικασίες του παρελθόντος» έδωσε, σε συνέντευξη του στον Εθνικό Κήρυκα ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στις ΗΠΑ.


 
 
Ειδικότερα στη συνέντευξη ο κ. Σιούφας, αναφέρεται στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδος, στα μέτρα για μείωση της γραφειοκρατίας και απλούστευσης των διαδικασιών για επενδύσεις, στη νέα πρόκληση για ανάπτυξη την περίοδο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπως και στις ευρείες προοπτικές που ανοίγει η απελευθέρωση της ενεργειακής αγοράς και οι σύγχρονες τεχνολογικές επενδύσεις. Ακόμη, αναφέρεται στα κίνητρα που θεσμοθετούνται για επενδύσεις στην Ελλάδα, στην Ομογένεια και την προσφορά της και, τέλος αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο συμμετοχής μαθητών της Ομογένειας σε μαθητικούς διαγωνισμούς στην Ελλάδα.


Εντωμεταξύ σε συνέδριο που διοργάνωσε το Ενωμένο Ελληνοαμερικανικό Κογκρέσο (UHAC) και το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) στο Σικάγο με θέμα «Τεχνολογία και Επενδύσεις στην Ελλάδα: Οικονομικό Κέντρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Πύλη προς τα Βαλκάνια και την ΕΕ» ο κ. Σιούφας στην κεντρική του ομιλία ανακοίνωσε ότι το Ελληνικό Υπουργείο Ανάπτυξης θα παρέχει το ποσό για τη δημιουργία ενός ΜΚΟ, που θα παρέχει σε επιχειρηματίες πρόσβαση στην τεχνογνωσία που απαιτείται για τη δημιουργία επιχειρήσεων και πιθανών συνεργασιών ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ.
Πηγή: ΕΞΠΡΕΣHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ