Συνταξιοδοτική συμφωνία ζητούν οι Ελληνες της Αυστραλίας

0


Συνταξιοδοτική συμφωνία ζητούν οι Ελληνες της ΑυστραλίαςHome

Ομογένεια
Εκπρόσωποι της ομογένειας θα συναντηθούν αύριο με τον Αυστραλό πρωθυπουργό, Τζον Χάουαρντ, από τον οποίο θα ζητήσουν να τιμήσει την υπόσχεσή του και να στείλει στην Ελλάδα τον αρμόδιο υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ρος Κάμερον, με στόχο τη σύναψη διακρατικής συνταξιοδοτικής συμφωνίας με την ελληνική κυβέρνηση.


Το συνταξιοδοτικό, ένα θέμα που ταλανίζει εδώ και δυο δεκαετίες την ομογένεια με τις ατέρμονες διαβουλεύσεις μεταξύ των δυο χωρών, κυριάρχησε στη Γενική Συνέλευση των μελών του Ελληνικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στην Καμπέρα.
Αύριο, ολοκληρώνεται στην αυστραλιανή πρωτεύουσα το Ετήσιο Συνέδριο του Ελληνικού Συμβουλίου Αυστραλίας (Australian Hellenic Council). Στο Συνέδριο συμμετέχουν αντιπρόσωποι μαζικών φορέων της ομογένειας από ολόκληρη την Αυστραλία, που ασχολούνται με θέματα που αφορούν την ομογένεια και το ελληνικό έθνος. Οι εργασίες του Συνεδρίου έγιναν στο εντυπωσιακό κτίριο της Ελληνικής Λέσχης Καμπέρας, που αποτελεί στολίδι της αυστραλιανής πρωτεύουσας.
Απόψε, σε ειδική εκδήλωση στην Ελληνική Λέσχη Καμπέρας, θα γίνει η απονομή του Βραβείου Νίκη σε Αυστραλούς φιλέλληνες, οι οποίοι συνδράμουν την ομογένεια και συμμετέχουν ενεργά στις δραστηριότητές της. Το Βραβείο Νίκη μοιράζονται φέτος τρεις φιλέλληνες, ο αρχιδικαστής του ανώτατου Δικαστηρίου Βικτωρίας, Τζον Φίλιπς, ο καθηγητής, Ρόμπερτ Μιλς, από τη Βρισβάνη και ο πρώην διπλωμάτης και συγγραφέας Χιού Γκίλκριστ.Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ