ΠτΔ: Να αναδεικνύονται των Ελλήνων τα επιτεύγματα

0


ΠτΔ: Να αναδεικνύονται των Ελλήνων τα επιτεύγματαHome

Ομογένεια
Την σπουδαιότητα της ύπαρξης και δράσης του απόδημου ελληνισμού και κατ΄ επέκταση των ομογενειακών ΜΜΕ, αλλά και τις επιφυλάξεις του για το κατά πόσον μπορεί, πλέον, η ομογένεια να επηρεάσει την θέση των εθνικών θεμάτων στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, σε εκδήλωση βράβευσης Ομογενειακών Μέσων Ενημέρωσης για το έτος 2002.


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος
¨Το παγκόσμιο γίγνεσθαι επηρεάζεται πλέον από την μόνη υπερδύναμη και άλλες ισχυρές χώρες της Ε.Ε.¨, επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Στεφανόπουλος, προσθέτοντας ότι ¨βεβαίως κάθε προσπάθεια προς ανάδειξη των εθνικών θεμάτων είναι επαινετή, αλλά ας μη νομίζουμε πλέον ότι ο ρόλος της ελληνικής ομογένειας είναι να προωθεί και να επιτυγχάνει στην ανάδειξη των ελληνικών εθνικών προβλημάτων¨.
¨Αυτά θα αναδεικνύονται σε ένα περιορισμένο χώρο διότι περιορισμένες είναι οι προσδοκίες που έχουμε γύρω απ΄ αυτά. Το τι θα κάνει η Ελλάς γύρω από αυτά τα θέματα, βεβαίως έχει ενδιαφέρον, βεβαίως ασκείται μια πολιτική η οποία ικανοποιεί ή πρέπει να ικανοποιεί την υποστήριξη των εθνικών θεμάτων, αλλά μην περιμένουμε από την ομογένεια να αναλάβει αυτό το βάρος¨, ανέφερε ο κ. Στεφανόπουλος.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αφού κάλεσε την ομογένεια να είναι ενωμένη στους τόπους όπου κατοικούν Ελληνες, παρότρυνε επίσης, χωρίς να δίνει οδηγίες όπως ο ίδιος σαφώς υπογράμμισε, τα ομογενειακά ΜΜΕ να αναδεικνύουν τους σπουδαίους Ελληνες στο εξωτερικό αλλά και τα σοβαρά επιτεύγματα των Ελλήνων στο εσωτερικό της χώρας, καθώς όλα αυτά μαζί με την αναφορά σε ιστορικά θέματα, ενισχύουν την υπερηφάνεια και την συνείδηση των Ελλήνων.
Την αναγκαιότητα εθνικής επικοινωνιακής στρατηγικής καθώς και την ανάγκη επίδειξης προσοχής, σοβαρότητας, υπευθυνότητας και αυτοσυγκράτησης σε ότι αφορά τα εθνικά θέματα, υπογράμμισε στον χαιρετισμό του ο υπουργός Τύπου και ΜΜΕ, Χρήστος Πρωτόπαπας.
Ο κ. Πρωτόπαπας αναφέρθηκε και στην ανάγκη αποτελεσματικότερης διακίνησης ειδήσεων προς και από τα ομογενειακά ΜΜΕ, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον νόμο 3166/2003 που προβλέπει την αναβάθμιση των γραφείων Τύπου των ελληνικών πρεσβειών.
¨Εχετε την εκτίμηση, την ευγνωμοσύνη και τον σεβασμό όλων μας καθώς είστε ο κύριος πομπός επικοινωνίας με την πατρίδα και συμβάλλετε στην εθνική αυτοπεποίθηση, χάρις στην οποία, ως Ελλάς, αποσείσαμε την κατηγορία του προβληματικού εταίρου¨ επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Πρωτόπαπας.
¨Η αποψινή βράβευση σημαίνει και αύξηση των ευθυνών μας για την διατήρηση της εθνικής και πολιτιστικής μας ταυτότητας, για την κατοχύρωση των δικαίων του ελληνισμού διεθνώς και για την προβολή της Ελλάδας ιδιαίτερα εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004¨, ανέφερε στον δικό του χαιρετισμό ο εκπρόσωπος των βραβευθέντων, Κυριάκος Τσιούπρας, γενικός διευθυντής του ραδιοσταθμού ¨London Greek Radio¨.
Το υπουργείο Τύπου και ΜΜΕ απένειμε φέτος για πέμπτη συνεχή χρονιά τα ετήσια βραβεία προς τα ομογενειακά ΜΜΕ τα οποία απαριθμούνται σε τέσσερις κατηγορίες:
* Βραβείο για το ομογενειακό μέσο της χρονιάς 2002 το οποίο απονεμήθηκε εξ ίσου στο ραδιοφωνικό σταθμό ¨Hellenic Radio Service of W.A¨ από την Αυστραλία, τον ραδιοφωνικό σταθμό ¨London Greek Radio¨ από την Μεγάλη Βρετανία και την εφημερίδα ¨Χρόνος¨ από την Ουκρανία.
Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό ποσό 24.000 ευρώ.


Επίσης σε αυτήν την κατηγορία απονεμήθηκαν έπαινοι στο περιοδικό ¨Desmos/Le Lien¨ από την Γαλλία και στον τηλεοπτικό σταθμό ¨National Greek Television¨ από τις ΗΠΑ.
* Βραβείο για το καλύτερο ρεπορτάζ της χρονιάς 2002 σε ομογενειακό ραδιοτηλεοπτικό μέσο το οποίο απονεμήθηκε εξ ημίσεως στο δημοσιογράφο Γιώργο Διαμαντούλη από την Αυστραλία (Ελληνικό Πρόγραμμα Κρατικού ρ/σ SBS) και στο δημοσιογράφο Βασίλη Αβράμη (τηλεοπτικό πρόγραμμα Avramis Greek Show) από τον Καναδά. Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό ποσό 9.000 ευρώ.


Ο έπαινος σε αυτήν την κατηγορία απονεμήθηκε στον δημοσιογράφο Γεώργιο Παππά (Ελληνικό Πρόγραμμα Βαυαρικής Ραδιοφωνίας) από την Γερμανία.
* Βραβείο για το καλύτερο άρθρο/ρεπορτάζ της χρονιάς 2002 στον ομογενειακό Τύπο το οποίο απονεμήθηκε εξ ημίσεως στους δημοσιογράφους Δημήτρη Θεοδωρικάκο (εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ) από την Αυστραλία και Νίκο Σιδηρόπουλο (Ελληνική Εφημερίδα) από την Ρωσία. Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό ποσό 5.000 ευρώ.
* Βραβείο για την καλύτερη ιστοσελίδα της χρονιάς 2002 το οποίο απονεμήθηκε στην Ενωση Νεολαίας από την Γερμανία.


Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό ποσό 6.000 ευρώ.
Ολα τα βραβεία απονεμήθηκαν από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ οι έπαινοι απονεμήθηκαν από τους κ.κ. Πρωτόπαπα, υπουργό Τύπου και ΜΜΕ, Γιάννη Μαγκριώτη, υφυπουργό Εξωτερικών και Θεόδωρο Ρουσόπουλο, εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ.
Την εκδήλωση συντόνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης, Δημήτρης Γέρου, γ.γ. Ενημέρωσης του υπουργείου Τύπου και ΜΜΕ, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής ήταν οι κκ. Δημήτρης Γκλαβάς, δημοσιογράφος, πρόεδρος ΠΟΕΣΥ, Στάθης Ευσταθιάδης, δημοσιογράφος της εφημερίδας ¨Το Βήμα¨, Στέλιος Παπαθανασόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου ΑΘηνών, Αθανάσιος Παπανδρόπουλος, δημοσιογράφος, πρόεδρος της Ενωσης Συντακτών Περιοδικού Τύπου, Δημήτρης Κατσίμης, ειδικός σύμβουλος της ΕΡΤ και Ανδρέας Χριστοδουλίδης, δημοσιογράφος, γενικός διευθυντής του ΑΠΕ.Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ