Διάκριση…εκτός συνόρων

0


Διάκριση…εκτός συνόρωνHome

Ομογένεια
Η μετονομασία ενός αμερικανικού πανεπιστημίου στο όνομα ενός Έλληνα, είναι σίγουρα κάτι σπάνιο αλλά και ξεχωριστό. Είναι ίσως μία από τις καλύτερες επιβραβεύσεις για την χώρα μας σε μία εποχή που οι προκλήσεις και οι ευθύνες την δοκιμάζουν καθημερινά. Το αμερικανικό Κολλέγιο St. Petersburg ονομάζεται πλέον Bilirakis College. Mία ξεχωριστή τιμή σε ένα Έλληνα που με το έργο του και την προσφορά του, χρόνια τώρα εκπροσωπεί επάξια την χώρα μας στο εξωτερικό.


Η οικογένεια Μπιλιράκη κατά τη διάρκεια της τελετής.
Ο κυβερνήτης της Φλώριδα, Geb Bush.
Στιγμιότυπο από την βράβευση.
Στιγμιότυπο από την βράβευση.
Σε μία "σεμνή" τελετή, παρουσία 700 ατόμων, πριν από λίγο καιρό στο Tarpon Springς , ο Έλληνας πολιτικός Mike Bilirakis και η οικογένειά του, τιμήθηκαν για την προσφορά τους στον χώρο της παιδείας από τον κυβερνήτη της Φλώριδα Jeb Bush. Ο αμερικανός πολιτικός στην επίσημη ομιλία του έκανε ειδική μνεία στην προσφορά των μελών της οικογένειας Μπιλιράκη. «Είναι εύλογο ότι το όνομα της οικογένειας αυτής θα είναι πάντοτε συνδεδεμενο με το ίδρυμα », τόνισε. «Είναι το λιγότερο που θα μπορούσε να γίνει σε αναγνώριση της πολύχρονης προσφοράς τους για την ενίσχυσή του».


Χάρη στις μακροχρόνιες αλλά επίμονες προσπάθειες της οικογένειας Μπιλιράκη το κολλέγιο St Petersburg προήχθη από ένα μικρό εκπαιδευτικό ίδρυμα, σε πανεπιστήμιο τετραετούς φοιτήσεως με δυνατότητα εξασφάλισης πτυχίου bachelor στους φοιτητές του. Ο κος Μπιλιράκης βοήθησε παρέχοντάς ομοσπονδιακές επιχορηγήσεις για την δημιουργία ειδικού τμήματος σπουδών μέσω διαδικτύου. Προσέφερε σε δεκάδες νέους της ευρύτερης περιοχής, μία ευκαιρία στην γνώση, που μέχρι εκείνη την στιγμή δεν μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά.Με πιέσεις συζύγου του Εβελιν Μπιλιράκη, οι νομοθέτες αποδέχτηκαν την προσφορά. Ο δρ Μανώλης Μπιλιράκης, γιος του γνωστού πολιτικού, ενισχύει συνεχώς το κολλέγιο τόσο με την παροχή υποτροφιών όσο και με την δωρεά σημαντικών έργων τέχνης.


Το πανεπιστημιακό αυτό ίδρυμα, προσφέρει τρία bachelor πτυχία, στην διαχείρηση εκπαίδευσης, περίθαλψης και τεχνολογίας. Απώτερος σκοπός της διεύθυνσης του ιδρύματος, είναι η δημιουργία ενός νέου πτυχίου σχετικά με την οδοντιατριακή υγιεινή. Μέχρι τον επόμενο χρόνο οι σπουδαστές στα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά τμήματα αναμένεται να φτάσουν τους 1200.

Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ