Τρισάγιο για τους αδικοχαμένους ομογενείς

0


Τρισάγιο για τους αδικοχαμένους ομογενείςHome

Ομογένεια
Θλίψη και πόνος επικράτησαν στο τρισάγιο υπέρ της αναπαύσεως των ψυχών των ομογενών μας που χάθηκαν στα συντρίμμια του Παγκόσμιου Εμπορικού Κέντρου. Το μνημόσυνο ετέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, την 11η Σεπτεμβρίου στο σημείο όπου ευρίσκετο ο ναός του Αγίου Νικολάου, νότια των δύο διδύμων πύργων, παρουσία συγγενών των θυμάτων, των μελών της ιστορικής κοινότητας του Αγίου Νικολάου, προξενικών αρχών και εκπροσώπων ομογενειακών οργανώσεων.Το ¨σημείο μηδέν¨
Ο πόνος των συγγενών των θυμάτων ήταν μεγάλος. Η κ. Ελένη Αχλαδιώτη, μητέρα της αδικοχαμένης 29χρονης Ιωάννας μας είπε: «Το σημείο Μηδέν είναι ο τάφος της κόρης μας. Και θα το τιμούμε όσο ζούμε. Δεν βρέθηκε ούτε ίχνος από την κόρη μας».
«Η 11η Σεπτεμβρίου είναι μία ημέρα θλίψης και πόνου για την ιστορία της Αμερικής και ολόκληρου του κόσμου» μας είπε ο Αρχιεπίσκοπος. «Πέραν από την απώλεια χιλιάδων αθώων ψυχών και της τεράστιας οικονομικής απώλειας, η τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου λειτούργησε και ως αφετηρία για την ανάδειξη υψηλής ποιότητας ανθρωπίνων σχέσεων και της ενότητας τόσο των λαών που ζουν στη Νέα Υόρκη, όσο και της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας».
Η Αρχιεπισκοπή συγκέντρωσε 2.513.000 δολλάρια τα οποία διατέθηκαν για την ενίσχυση των οικογενειών των θυμάτων. Για την ανοικοδόμηση του Ναού του Αγίου Νικολάου συγκεντρώθηκαν μέχρι στιμής 1.600.000 δολλάρια.
Μεγάλες ήταν και οι οικονομικές απώλειες για τους ομογενείς επιχειρηματίες στην περιοχή του Νότου Μανχάταν, αφού μόλις και καταφέρνουν να ανταπεξέλθουν στα έξοδά τους. Αξίζει να σημειωθεί όμως ότι οι Ελληνες επιχειρηματίες, κυρίως εστιάτορες και μικροπωλητές, παρέμειναν στην περιοχή και όπως επισημαίνει ο «Εθνικός Κήρυκας» της Νέας Υόρκης στοιχηματίζουν στο μέλλον της περιοχής. Μερικοί προχώρησαν σε ανακαίνιση των εστιατορίων τους ενώ άλλοι αγόρασαν νέους χώρους και επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους.Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ