¨Προβάλετε την Ελλάδα¨, το μήνυμα προς απόδημους

0


¨Προβάλετε την Ελλάδα¨, το μήνυμα προς απόδημουςHome

Ομογένεια
Κάλεσμα προς τους απόδημους να προβάλλουν ανά τον κόσμο τη σύγχρονη Ελλάδα της προόδου, την Ελλάδα που θα οργανώσει τους καλύτερους και ασφαλέστερους Ολυμπιακούς Αγώνες, απηύθυναν πολιτειακή και πολιτική ηγεσία στα στελέχη της ομογένειας που παίρνουν μέρος στην Ε΄ Παγκόσμια Συνέλευση του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) στη Θεσσαλονίκη.


 
¨Πρέπει να προβάλουμε τη σημερινή ισχυρή και σύγχρονη Ελλάδα που δεν έχει καμμία σχέση με την Ελλάδα των προηγούμενων χρόνων¨ δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος.
¨Ανά πάσα στιγμή να υπενθυμίζουμε την προσφορά της Ελλάδας όχι μόνό της αρχαίας, η οποία δεν παύει να είναι υπαρκτή αλλά την προσφορά και τη σημασία της και τη σπουδαιότητα της σύγχρονης Ελλάδος η οποία δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα των δικών μου νεανικών ημερών. Ξέρουμε πως ήταν παλιά, ξέρουμε πως ήταν το 1930-40-50-60 και να μην πλησιάσω και στις πιο νεότερες εποχές και ποια διαφορά υπάρχει, τεραστία αυτή τη διαφορά σήμερα. Καλείστε να την προβάλλετε και να τη διακηρύξετε για να πετύχει η Ελλάς αυτό που δεν έχει πετύχει μέχρι τώρα, να γίνει γνωστή, γνωστότερη από ό,τι είναι και από ό,τι υπήρξε¨, υπογράμμισε στην ομιλία του.
—————–


Ο Κώστας Σημίτης


—————–


Ορόσημο για την επίτευξη των μεγάλων εθνικών στόχων χαρακτήρισε το 2004 ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος ζήτησε από τους απόδημους να κάνουν πιο δυνατή τη φωνή τους για την προβολή της χώρας. ¨Τριάντα χρόνια από το καλοκαίρι μιας εθνικής καταστροφής, το καλοκαίρι του 2004, η Ελλάδα φτάνει στην επιτυχή διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων το καλοκαίρι του 2004 και την προοπτική επίλυσης των μεγάλων εθνικών θεμάτων, δηλαδή το Κυπριακό και η υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο, έως το Δεκέμβριο του 2004. Η Ελλάδα, που πραγματοποιώντας αυτούς τους δυο στόχους θα είναι χωρίς αμφιβολία η πιο ισχυρή Ελλάδα της νεότερης και σύγχρονης ιστορίας¨, τόνισε.
———————


Ο Κώστας Καραμανλής


———————


Ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, είπε οτι το μητροπολιτικό κέντρο χρειάζεται τους Ελληνες της διασποράς και ως ¨δυνατή φωνή¨ που θα μεταφέρει το μήνυμα της άψογης και ασφαλούς διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων.
¨Το 2004 η Ελλάδα διοργανώνει τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες της 21ης χιλιετίας. Σ\\\’ αυτήν την εθνική υπόθεση η πατρίδα χρειάζεται να είμαστε όλοι παρόντες. Σας χρειαζόμαστε όλους. Όχι μόνο ως εθελοντές και ως επισκέπτες, αλλά και ως δυνατή φωνή σε ολόκληρο τον κόσμο. Φωνή που θα μεταφέρει παντού το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι χώρα φιλόξενη και από τις ασφαλέστερες σε όλον τον κόσμο. Φωνή που να βεβαιώνει ότι η Ελλάδα μπορεί να κάνει και θα κάνει τους καλύτερους και ασφαλέστερους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Ολυμπιάδα δεν έχει ούτε κομματική αναφορά ούτε παραταξιακό χαρακτήρα. Οι Ολυμπιακοί και οι Παραολυμπιακοί Αγώνες ανήκουν σε όλους τους Έλληνες, όπου κι αν βρίσκονται¨, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.
————————–


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης


————————–


Νωρίτερα, σε μήνυμά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, τόνισε πως ο εθνικισμός προκάλεσε και όταν εξακολουθεί να εμφανίζεται προκαλεί δεινά στον ελληνισμό.
Ο κ. Βαρθολομαίος υπεραμύνεται της οικουμενικότητας της Ορθοδοξίας και χαρακτηρίζει το τοπικιστικόν πνεύμα -το οποίο, όπως τονίζει, ¨επιχειρεί την υπερανάπτυξη ορισμένων κέντρων εις βάρος άλλων¨- ως καρκίνωμα.
———————


Μήνυμα Χριστόδουλου


———————


Στο δικό του μήνυμα, το οποίο μετέφερε ο Αρχιμανδρίτης, πρωτοσύγγελος της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης κ. Ιωάννης Τασιάς, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος χαρακτηρίζει τον απόδημο έλληνισμό ως ¨το δυναμικό κύτταρο του Ελληνισμού ανα τον κόσμο¨ και σημειώνει:
¨Η ενεργός παρουσία όλων σας συμβάλλει αποφασιστικά στη διαιώνιση του πολιτιστικού ανθρώπινου γίγνεσθαι όπως διαμορφώθηκε και καταξιώθηκε στις συνειδήσεις των λαών που δέχονται ευεργετικά τις πολυσήμαντες επιδράσεις του. Ευελπιστώ ότι θα συνεχίσετε να εισφέρετε ο,τι αποζητεί η ανθρωπότητα στις δύσκολες αυτές ημέρες που διερχόμεθα.


Δηλαδή το γνήσιο ύφος του ακεραίου ανθρώπου που πιστεύει, που αγωνίζεται και που αναπνέει για τα ιδανικά, την ανθρωπιά και την τίμια καταξίωση¨.Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ