Ευχές Χριστόδουλου στον Βαρθολομαίο από τη συνέλευση του ΣΑΕ

0


Ευχές Χριστόδουλου στον Βαρθολομαίο από τη συνέλευση του ΣΑΕHome

Ομογένεια
Με τη διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη νέου προεδρείου και των συντονιστικών συμβουλίων των περιφερειακών οργανώσεων του ΣΑΕ, αλλά και μια ευχή, του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ¨να έχει την ευλογία του Κυρίου, ώστε να στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τις ελπίδες και τους αγώνες των αποδήμων¨, ολοκληρώθηκαν χθες το βράδυ οι εργασίες της 5ης Παγκόσμιας Συνέλευσης του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, στη Θεσσαλονίκη.


Θερμό χαιρετισμό στους συνέδρους της Ε΄ Παγκόσμιας Συνέλευσης του ΣΑΕ απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος.
Ευχήθηκε στον Οικουμενικό Πατριάρχη να στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τους απόδημους, ενώ απεύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση του Ισραήλ ¨να αφήσει το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ελεύθερο, να πάψει να κρατά τον Πατριάρχη δεσμώτη¨.
Αναφέρθηκε στην αναγνώριση της Κύπρου ως χώρα μέλους της ΕΕ, συγχαίροντας τις κυβερνήσεις Ελλάδος και Κύπρου που εργάστηκαν με επιτυχία για την επίτευξη του σκοπού αυτού.
Εξέφρασε την ελπίδα ότι και άλλοι ορθόδοξοι λαοί των Βαλκανίων και της Ανατολής του ευρωπαϊκού κόσμου θα μετέχουν στην ΕΕ.
Τόνισε δε, την ανάγκη διατήρησης της ελληνικότητας των αποδήμων ενώ τόνισε ότι αφετηρία τη διαπίστωση ότι η ελληνική γλώσσα και η εθνική ταυτότητα των Ελλήνων είναι ανεκτίμητη περιουσία.
Παράλληλα υποσχέθηκε να κρατήσει την πόρτα της Εκκλησίας ανοιχτή για να ¨συμπαρασταθούμε στα όνειρα και τα προγράμματα σας, με τα οποία θέλετε να κρατήσετε γαλανόλευκη την καρδιά τη δική σας και των παιδιών σας¨.Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ