Τηλεδιάσκεψη σχολείων

0


Τηλεδιάσκεψη σχολείωνHome

Ομογένεια
Στο πλαισιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «ΟΙΚΑΔΕ» το οποίο χορηγείται από την Τράπεζα Κύπρου, έγινε τηλεδιάσκεψη μεταξύ των μαθητών του σχολείου της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο «Αριστοτέλης» και της χορωδίας «Αρμονία» και του 19ου Δημοτικού σχολείου «Αγίας Φύλας» Λεμεσού. Αφορμή, ήταν ο εορτασμός της εθνικής μας επαιτείου, της 25ης Μαρτίου 1821 αλλά και της 1ης Απριλίου 1955,ημέρα ορόσημο για τον Κυπριακό λαό.


Στην τηλεδιάσκεψη παρέστησαν και απεύθυναν χαιρετισμό, ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου στο Τορόντο κ. Ευστάθιος Ορφανίδης, η Συντονίστρια Εκπαίδευσης στο Ελληνικό Γενικό Προξενείο Τορόντο κα. Αγγελική Σκέμπρη, ο Διευθυντής του γραφείου Αντιπροσωπείας της Τράπεζας Κύπρου κ. Κυριάκος Ελλές, η Πρόεδρος του Τμήματος Παιδείας της Ελληνικής Κοινότητας Μητροπολιτικού Τορόντο κα. Βασιλική Αναγνωστοπούλου και η Διευθύντρια του Γραφείου Παιδείας της Ελληνικής Κοινότητας Μ. Τορόντο κα. Γεωργία Ρίζου.
Από την Κύπρο παρέστησαν και απεύθυναν χαιρετισμό ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ.κ. Αθανάσιος, ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Δημήτρης Κοντίδης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας κ. Χρήστος Θεοφιλίδης, η Πρώτη Λειτουργός Εκπαίδευσης Λεμεσού κα. Αικατερίνη Κυπριανού, ο Περιφεριακός Διευθυντής της Τράπεζας Κύπρου στη Λεμεσό κ. Μιχάλης Χριστοφίδης και άλλοι τοπικοί παράγοντες.
Τα παιδιά και των δύο σχολείων παρουσίασαν ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα που περιλάμβανε το Τροπάριο «Τη Υπερμάχω», ποιήματα, τραγούδια από τις δύο χορωδίες και ένα μονόπρακτο θεατρικό έργο «Οι Μελλοθάνατοι», ο διάλογος «Μαρία η Συγκλητική» και Εθνικοί Ελληνικοί χοροί.
Οι παρόντες στην εκδήλωση τόσο στο Τορόντο όσο και στη Λεμεσό εξέφρασαν τη χαρά και την ικανοποίηση τους αλλά και τη συγκινησή τους για το ωραίο καλιτεχνικό και Εθνικό Πρόγραμμα καθώς και για το πρόγραμμα του «ΟΙΚΑΔΕ» δια μέσω του οποίου τα Ελληνόπουλα της διασποράς συνεχίζουν να ενημερώνονται και να ανακαλύπτουν τους δεσμούς που τα ενώνουν με την Πατρίδα Ελλάδα και την Κύπρο.

Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ