Ανοιχτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό

0


Ανοιχτή επιστολή προς τον ΠρωθυπουργόHome

Ομογένεια
Ανοιχτή επιστολή του Προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου κ. Θ. Σπυρόπουλου


στον Ελληνα πρωθυπουργό
κ. Πρωθυπουργέ,
Με ιδιαίτερη ικανοποίηση λάβαμε το μήνυμα που στείλατε από τη Μόσχα στους απανταχού Έλληνες. Μας διαβεβαιώσατε πως η Ελληνική κυβέρνηση και εσείς προσωπικά θα καλύψετε τις παραλείψεις του παρελθόντος στον τομέα της πολιτικής απέναντι στην Ελληνική ομογένεια.


 
Πράγματι η αντιμετώπιση των Ελλήνων του Εξωτερικού δεν είναι εθνική πολυτέλεια. Είναι ιστορική αναγκαιότητα και επιταγή. Και πρέπει όντως να γίνει με όραμα, αυτοπεποίθεση και κοινωνική ευθύνη.


Αναφέρατε ως άμεση προτεραιότητά σας την Παιδεία και τον Πολιτισμό. Τη διατήρηση και τη διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας.


Ελλάδα και Παιδεία είναι έννοιες ταυτόσημες. Σ’ αυτή την Ελληνική Παιδεία στηρίχθηκε ο Οικουμενικός Πολιτισμός. Σ’ αυτή στρέφεται και πάλι η ανθρωπότητα για να αναζωογονηθεί. Γιατί οι Ελληνικές ιδέες είναι οι μοναδικές που επιβιώνουν ως σήμερα. Είναι πάντα σύγχρονες.


Στην Ελληνική Παιδεία θα στηριχθεί το Νέο Παγκόσμιο Πολιτισμικό Ρεύμα. Γιατί αυτή πρεσβεύει την επικράτηση της Δημοκρατίας, Ελευθερίας, Λογικής, Δημιουργίας, Σεβασμού του Συνανθρώπου. Μόνον αυτή μπορεί να μας βγάλει από τα κοινωνικά προβλήματα, από την στείρα εκπαίδευση της εξειδίκευσης, από την τρομοκρατία, μισαλλοδοξία και τον θρησκευτικό φανατισμό.


Η ανθρωπότητα είναι έτοιμη για έναν νέο Φιλελληνισμό. Την ευκαιρία αυτή οφείλετε να αξιοποιήσετε κ. Πρωθυπουργέ. Την ευκαιρία που δίνει η επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων στη γενέτειρα. Και οι Έλληνες του εξωτερικού είναι οι εστίες στις οποίες πρέπει να στηριχθείτε.
Ο Ελληνισμός της Αμερικής ευημερεί σε όλους τους τομείς. Είναι πρόθυμος να συνεισφέρει με έργο και πράξεις στην υπόθεση αυτή. Αυτή είναι και η μοναδική του ανάγκη από την Ελλάδα. Το γνωρίζετε.


Το Ελληνο-Αμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο πρωτοστατεί τα τελευταία χρόνια στην προώθηση και διείσδυση της Ελληνικής Παιδείας και Πολιτισμού στις ΗΠΑ. Ζητήσαμε κατ’ επανάληψη τη συνεργασία της Ελληνικής Πολιτείας και μας αγνόησαν.


Είναι απαράδεκτο κ. Πρωθυπουργέ, η Ελληνική Πολιτεία να μην έχει χαράξει εκπαιδευτική πολιτική για την ομογένεια. Η Ελληνική Ομογένεια της Αμερικής είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο. Κι όμως, κ. Πρωθυπουργέ δεν έχει υπογραφεί καμία διακρατική εκπαιδευτική συμφωνία!


Εσείς δηλώσατε τις προθέσεις σας. Εμείς δηλώνουμε τις δικές μας. Αξιοποιείστε μας. Ανοίξτε επιτέλους έναν γόνιμο διάλογο με την Οργανωμένη Ομογένεια.


Οχι πια, «παχειά λόγια». Οχι κατασπατάληση Ελληνικών οικονομικών πόρων για ψευτο-φιέστες με την ομογένεια.. Οχι, άλλες «συμφωνίες» στο παρασκήνιο για ίδια συμφέροντα σε βάρος του παγκόσμιου Ελληνισμού. Η ιστορική αυτή ευκαιρία επιτάσσει συλλογικότητα και συνεργασία. Συντονισμό. Δεν είναι υπόθεση δύο και τριών ανθρώπων. Η Ομογένεια δεν συντονίζεται ερήμην της.


Ζητούμε διάλογο με την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής γι για θέματα Ελληνισμού του Εξωτερικού. Και ο διάλογος να ανοίξει κ. Πρωθυπουργέ με τους πραγματικούς και εκλεγμένους ηγέτες της Ομογένειας, με τους Ελληνοαμερικανούς επιστήμονες, επιχειρηματίες, πολιτικούς, lobby και με εκπροσώπους των νεωτέρων γενεών. Με όλους αυτούς που τόσα χρόνια αγνόησε η Ελληνική Πολιτεία. Ας μην χάσουμε λοιπόν κι αυτή την ευκαιρία διότι όντως δεν θα μας συγχωρέσει η ιστορία.


Αναμένουμε και ευχόμαστε τα λόγια σας να γίνουν πράξεις! Αναμένουμε την πρόσκλησή σας.
Μ’ εκτίμηση,
Θεόδωρος Σπυρόπουλος


Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εθνικού ΣυμβουλίουHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ