14η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ «ΕΡΜΗΣ»

0


14η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ «ΕΡΜΗΣ»Home

Ομογένεια
Ευρύτατη είναι φέτος η συμμετοχή των εκθετών από την Ελλάδα στη 14η Διεθνή Εκθεση «Ερμής» που θα πραγματοποιηθεί στο Τράμπ Μαρίνα, του Ατλάντικ Σίτυ, το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Απριλίου 2005.


Ενδιαφέρον για την έκθεση έχει δείξει η Ελληνική Πολιτεία μέσω του Συμβούλου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στο Γενικό Προξενείο της Νέας Υόρκης κ. Σπύρου Αμπατζόπουλου. Εκ μέρους της Πολιτικής ηγεσίας της Ελλάδας αναμένονται να παραστούν η Αναπληρώτρια Υπουργός Πολιτισμού κ. Φ. Πετραλιά και ο Υφυπουργός των Εξωτερικών κ. Π. Σκανδαλάκης.


Στην έκθεση έχουν δηλώσει συμμετοχή η Νομαρχία Αχαίας (η οποία είναι και η τιμώμενη Νομαρχία εφέτος), η Νομαρχία Λακωνίας, οι Δήμοι Θεσσαλονίκης, Χαλκίδας και Λάρισας, το Βιομηχανικό Επιμελητήριο Εύβοιας και Θεσσαλονίκης. Το Εμπορο-Βιομηχανικό Επιμελητήριο των Αθηνών θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρός του κ. Δ. Φουντουκάκος. Μεταξύ άλλων θα συμμετάσχει το Ελληνικό Κέντρο Γούνας από την Καστοριά καθώς και το 4ο Mediterranean Travel Show (MTS) με 30 περίπτερα για τον τουρισμό. Επίσης θα συμμετάσχουν πολλές Ελληνο-Αμερικανικές και Αμερικανικές επιχειρήσεις που στοχεύουν στην Ομογενειακή αλλά και Ελληνική αγορά.


«Η φετεινή έκθεση έχει μεγάλη συμμετοχή τόσο από Ελληνες επιχειρηματίες όσο και από ομογενείς», επισημαίνει ο πρόεδρος της Εκθέσεως κ. Παύλος Κοτρότσιος. «Η Έκθεση αλλά και το Συμπόσιο πιστεύουμε ότι μπορούν να διαδραματίσουν έναν σημαντικό ρόλο στην προώθηση των Ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών της Ελλάδας στις ΗΠΑ, την προβολή της χώρας ως τουριστικό προορισμό αλλά και σνα συμβάλλει ▪η Ελλάδα εφέτος προεδρεύει του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Εύξεινου Πόντου. Η χώρα μας μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στα Βαλκάνια και ευρύτερα στη Μεσόγειο και αυτό ενδιαφέρει την Αμερική. Ο Ερμής είναι το μοναδικό Ελληνο-Αμερικανικό forum για την προαγωγή των Ελληνο-Αμερικανικών Οικονομικών και Εμπορικών σχέσεων επί 14 χρόνια. Προσβλέπουμε στη συνεργασία με την Ελληνική Πολιτεία και τα αρμόδια Υπουργεία για την προώθηση κοινών στόχων στη Μετα-Ολυμπιακή εποχή».
Στο πλαίσιο της Εκθέσεως διοργανώνεται Συμπόσιο με θέμα «Προοπτικές ανάπτυξης διμερούς Οικονομικής Διπλωματίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ».
Από την Ελλάδα θα συμμετάσχουν ο Νομάρχης Αχαϊας κ. Δ. Κατσικόπουλος, ο Νομάρχης Λακωνίας κ. Κ. Φούρκας, ο Δήμαρχος Λάρισας κ. Δ. Τζανακούλης, Εκπρόσωπος Δημάρχου Θεσσαλονίκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της HELLEXPO κ. Θ. Καρτσιώτης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Δρ. Φουντουκάκος, και ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Γ. Τσέντος.
Στο επίσημο δείπνο της Εκθέσεως θα τιμηθούν ο δημοσιογράφος του Voice of America κ. Γιώργος Μπίστης, ο Hon. Mike Bilirakis (US Congressman, R-FL), ο Rev. Dr. Dimitrios Constantellos, ο Jason L. Read (US Gold Medalist, Μen’s Rowing, Athens 2004), o Gus Kraras, Αρχων, Επιχειρηματίας και Φιλάνθρωπος.Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ