Επιστροφή στην Ελλάδα από την εμπόλεμη ζώνη

0


Επιστροφή στην Ελλάδα από την εμπόλεμη ζώνηHome

Ομογένεια
Λόγω της έκρυθμης κατάστασης στη Μ. Ανατολή και ύστερα από αίτημα του υπουργείου Εξωτερικών, ευρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση εκκενώσεως και ασφαλούς μεταφοράς από το Λίβανο Ελλήνων, οι οποίοι έχουν υποβάλλει σχετικό αίτημα στις διπλωματικές μας αρχές, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γενικού επιτελείου Εθνικής Αμυνας.


 
Ήδη η Φρεγάτα «ΨΑΡΑ» του Πολεμικού Ναυτικού πλέει προς λιμένα του Λιβάνου, για το σκοπό αυτό. Ως ενδιάμεσος λιμένας πρόκειται να χρησιμοποιηθεί λιμένας της νήσου Κύπρου. Ταυτόχρονα, άλλη μία Φρεγάτα και δύο Αρματαγωγά ευρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα απόπλου, για συμμετοχή στην επιχείρηση.


Επίσης, για τον Λίβανο απέπλευσε το ΕΓ/ΟΓ πλοίο Ιεράπετρα προκειμένου να παραλάβει από εκεί ευρωπαίους πολίτες. Το Ιεράπετρα θα προσεγγίσει πρώτα στην Λεμεσό απ`όπου θα παραλάβει γιατρούς οι οποίοι θα προσφέρουν ιατρική βοήθεια σε τραυματίες.


Στο μεταξύ, το μεσημέρι της Κυριακής, έφθασε στην Αθήνα αεροσκάφος των Ολυμπιακών Αερογραμμών, το οποίο μετέφερε 64 Έλληνες και 26 υπηκόους άλλων κρατών.


Το αεροσκάφος, είχε ναυλωθεί από το υπουργείο Εξωτερικών, στο πλαίσιο της δεύτερης επιχείρησης παροχής βοήθειας στους Έλληνες πολίτες που επιθυμούσαν να απομακρυνθούν από τη Βηρυτό η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της εμπόλεμης ζώνης. Το αεροσκάφος αναχώρησε από τη Συριακή πρωτεύουσα γύρω στις 11 το πρωί και σε λιγότερο από μια ώρα βρισκόταν στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, όπου αποβίβασε 46 Κύπριους πολίτες που είχαν ζητήσει τη συνδρομή της ελληνικής πρεσβείας στη Βηρυτό για φύγουν από τη φλεγόμενη περιοχή. Το Μπόινγκ 737 των Ολυμπιακών Αερογραμμών γύρω στις 2 το μεσημέρι έφτασε στο Ελευθέριος Βενιζέλος όπου τους Έλληνες επαναπατρισθέντες περίμεναν οι συγγενείς τους.


Αυτή ήταν η δεύτερη αποστολή, για τον επαναπατρισμό Ελλήνων από την εμπόλεμη ζώνη. Το Σάββατο άλλο ένα Μπόινγκ 737 των ΟΑ μετέφερε, με την ίδια διαδικασία, 53 Ελληνες, 20 Κύπριους, 8 Γάλλους, 2 Βρετανούς, 1 Αμερικανό, 1 Τσέχο, 1 Ιταλό και 5 άτομα διπλής υπηκοότητας.


Πηγή: ΕΞΠΡΕΣHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ