Η άποψη μας

0


Η άποψη μας

( 02.05.2003 01:30 )
Το αιφνίδιο ανέβασμα τών τόνων από την Αξιωματική Αντιπολίτευση με την κατά μέτωπον επίθεση κατά τού ιδίου τού κ. Κ. Σημίτη, ο οποίος καταγγέλθηκε ως "συνιδρυτής τού διεφθαρμένου καθεστώτος", αλλά και η πρωθυπουργική δήλωση ότι το καλοκαίρι θα γίνει απόπειρα εκσυγχρονισμού τού πολιτικού συστήματος, ευλόγως δημιουργούν την πεποίθηση ότι άνοιξε η προεκλογική περίοδος.


Συνέχεια…
| Η άποψη μαςΠΡΩΤΗ αιτία θανάτου στις ηλικίες 18-44 ετών τα τροχαία ατυχήματα στην Ελλάδα.
ΑΠΟ το 1965-2000 σε 35 χρόνια 75.000 νεκροί και 1.200.000 τραυματίες θύματα των τροχαίων δυστυχημάτων.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 27.04.2003 12:29 )
Χριστός Ανέστη. Πάσχα σήμερα, η μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, γιορτή αγάπης και ψυχικής ανάτασης, που συνδέεται με την ελπίδα λύτρωσης του ανθρώπου μέσα από το μήνυμα της Αναστάσεως του Κυρίου και της νίκης επί του Αδη. Ένα μήνυμα που πρέπει να μας οδηγήσει στην κατανόηση του εφήμερου της ζωής και να μας κάνει να την ζήσουμε με μεγαλύτερη αγάπη, αλληλεγγύη, με περισσότερη ανθρωπιά.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 24.04.2003 13:19 )
Αφόρητη η δυσοσμία από τα αποκαλυπτόμενα καθημερινώς στην τεραστίων διαστάσεων διαπλοκή κυβερνητικών και κομματικών στελεχών τού ΠΑΣΟΚ με επιχειρηματίες προσκείμενους στο κυβερνητικό κόμμα. Αλλά και ανατριχιαστικές οι διαπιστώσεις που μπορεί να κάνει ο κάθε υγιώς σκεπτόμενος πολίτης όταν διαβάζει τα αποτελέσματα τών ελέγχων τού ΣΔΟΕ στις εταιρείες δύο από αυτούς τους επιχειρηματίες.


Συνέχεια…
| Η άποψη μαςΕΙΝΑΙ ο νέος θεσμός που πρέπει να καθιερωθεί. Έτσι και αλλιώς κανείς δεν τηρεί πια ούτε τα προσχήματα. Να υπάρξει «διαφάνεια» και στην διαπλοκή επιτέλους!
Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 22.04.2003 12:23 )
Πολλά ερωτηματικά για το εάν πράγματι η κυβέρνηση θέλει να διαλευκανθεί η υπόθεση τής εμπλοκής κυβερνητικών και κομματικών στελεχών στα παιχνίδια τού Χρηματιστηρίου δημιουργούν οι χθεσινές δηλώσεις τού Πρωθυπουργού.


Συνέχεια…
| Η άποψη μαςΟΙ «ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ» της διαπλοκής είναι αρκετά ψηλές και φαίνονται από πολύ μακριά. Έχουν ιδιαίτερη κατασκευή. Θυμίζουν τις πυραμίδες του Φαραώ όπου εκατομμύρια εργάτες τις έκτισαν με τον ιδρώτα τους. Θυμίζουν όμως και τις αλβανικές «πυραμίδες», όπου εκατομμύρια Αλβανοί έχασαν τα μεροκάματα τους σε ένα τζογαδόρικο σύστημα που έστησε η εγχώρια μαφία.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 19.04.2003 17:35 )
Εκεί στο Μέγαρο Μαξίμου θα πρέπει όλοι να έχουν κεραυνοκτυπηθεί από το σταδιακά αναδυόμενο πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο τής αναμίξεως στελεχών τού ΠΑΣΟΚ και στενών συνεργατών τού Πρωθυπουργού σε χρηματιστηριακές δραστηριότητες με πολύ θετικά αποτελέσματα, σε εποχή που οι κοινοί θνητοί έχαναν περιουσίες στην Σοφοκλέους.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 17.04.2003 12:49 )
Ιστορική ημέρα για την Ευρώπη η 16η Απριλίου 2003. Υπό τη σκιά της Ακροπόλεως, στον πλήρη συμβολισμού χώρο της Στοάς του Αττάλου, η Ευρώπη έκανε το μεγάλο βήμα της ουσιαστικής και οριστικής εξάλειψης της βαθειάς διαίρεσής της σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα, η οποία εχρονολογείτο από την επομένη του του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου. Το σημαντικότατο αυτό βήμα, όμως, έγινε μέσα σε κλίμα κρίσεως λόγω του πολέμου στο Ιράκ, ενώ δεν μπορεί και δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής κανενός ότι στη σημερινή ενωμένη Ευρώπη το μόνο κράτος-μέλος που παραμένει διαιρεμένο είναι η Κύπρος.


Συνέχεια…
| Η άποψη μαςΦΙΛΟ στο φίλο φίλευε και ο νοικοκύρης αγνάντευε. . .
Ο ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ όμως είναι ο ελληνικός λαός. Είναι ο παρατηρητής ο οποίος βλέπει πια πάνω και κάτω από το τραπέζι τα χρήματα που αυτός πληρώνει να αλλάζουν χέρια.


Συνέχεια…
| Η άποψη μαςΚΑΘΕ φορά που μία μεγάλη τραγωδία αναστατώνει την ελληνική κοινωνία, τα ΜΜΕ γίνονται υπέρ ευαίσθητα στα κακώς κείμενα που μαστίζουν τη χώρα μας. Ξεθάβονται έρευνες και τραγικά περιστατικά που πριν δε θα έπαιζαν ούτε μονόστηλα.


Συνέχεια…
| Η άποψη μαςΦτάνει πια! Ως πότε η πολιτική ηγεσία αυτής της χώρας θα κάνει τα στραβά μάτια στα ουσιαστικά προβλήματα. Πόσες εθνικές τραγωδίες πρέπει να ζήσουμε για να εφαρμόσουν τα αυτονόητα.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 13.04.2003 14:45 )
Τα μηνύματα για την πορεία τής ελληνικής οικονομίας δεν είναι ενθαρρυντικά, μάλλον ανησυχία πρέπει να μάς προκαλούν. Μηνύματα προερχόμενα τόσο από το εσωτερικό όσο και από τις Βρυξέλλες. Οι μόνοι αισιοδοξούντες είναι ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του.


Συνέχεια…
| Η άποψη μαςΞΑΦΝΙΚΑ όλα άλλαξαν. Οι αμερικανοί στρατιώτες έγιναν φιλικοί με τους δημοσιογράφους. Οι περισσότεροι άρχισαν να δίνουν συνεντεύξεις στην είσοδο του ξενοδοχείου «Παλαιστίνη» που την προηγούμενη ημέρα οι ισπανοί εκπρόσωποι του τύπου βρήκαν τραγικό θάνατο από τα αμερικανικά πυρά.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 09.04.2003 13:06 )
Ηνωμένες Πολιτείες. Χώρα τής δημοκρατίας και τής ελευθερίας, ή χώρα που πάσχει από ένα αρρωστημένα αλαζονικό αίσθημα ηγεμονικής υπερδύναμης; Χώρα που θέλει να εμφυσήσει τις αρχές τής δημοκρατίας και ελευθερίας ή να επιβάλει αποκλειστικά τις δικές της καουμπόϊκες αξίες τού Φαρ Ουέστ και τού Ράμπο; Χώρα τής ελευθερίας τού λόγου, ή χώρα που πιστεύει ότι η αλήθεια είναι μόνον η δική της;


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 07.04.2003 20:23 )
Η αισιοδοξία τών κυβερνητικών δηλώσεων -πριν ξεκινήσει ο πόλεμος στο Ιράκ και κατά τις πρώτες ημέρες του- για το ότι η ελληνική οικονομία είναι θωρακισμένη και θα μπορέσει, χάρη στις άριστες επιδόσεις της, να ανταπεξέλθει την "πολεμική μπόρα", κατέρρευσαν και έγιναν σμπαράλια από τη στιγμή που διαφάνηκε ότι οι πολεμικές επιχειρήσεις θα ήσαν πολύ πιο μακροχρόνιες από όσο είχε πιστευθεί.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 05.04.2003 17:47 )
Εξι συνάνθρωποί μας σκοτώθηκαν άδικα σε εργατικό ατύχημα. Κι όμως, η Πολιτεία, διά στόματος του αρμόδιου υπουργού κ. Δ. Ρέππα δεν μπόρεσε να πει τίποτε άλλο εκτός από το να χαρακτηρίσει το δυστύχημα "αδικαιολόγητο", να ανακοινώσει την οικονομική συνδρομή της κυβέρνησης προς τις οικογένειες των θυμάτων και να παραδεχθεί έμμεσα την αδυναμία της κρατικής μηχανής να προστατεύσει τους εργαζόμενους από παρόμοιες τραγωδίες. Επιπλέον, επτά στελέχη της "Σωληνουργεία Κορίνθου" οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.


Συνέχεια…
| Η άποψη μαςΤο «νέο παλαιστινιακό» είναι προ των πυλών. Ακόμα και αν ο αμερικανικός στρατός καταλάβει την Βαγδάτη και ανατρέψει τον Σαντάμ Χουσείν τίποτα δεν θα έχει επιτευχθεί. Η Ειρήνη θα αργήσει πολύ να επισκεφτεί αυτή την αραβική χώρα.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 01.04.2003 01:54 )
Πρωταπριλιά σήμερα και όλοι μας, σε όλο τον κόσμο, σκεφτόμαστε να κάνουμε ένα καλαμπούρι, να πειράξουμε γνωστούς και φίλους, να τους στήσουμε μια μικρή, χαριτωμένη παγίδα. Και από αυτήν τη στήλη θα μπορούσαμε ίσως να κάνουμε ένα μικρό αστείο, να πούμε ένα ψεματάκι. Αλλά, δεν μάς έρχεται.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας( 30.03.2003 20:19 )
Εκατομμύρια πολίτες σε όλο τον κόσμο ξεχύθηκαν και πάλι σε δρόμους και πλατείες για να διαδηλώσουν με βροντερή φωνή την αντίθεσή τους στον πόλεμο στο Ιράκ. Και οι διαδηλώσεις αυτές δεν πρέπει να σταματήσουν ωσότου σταματήσει το μακελειό. Γιατί, πού θα πάει, κάποτε θα καταλάβουν ο Τζορτζ Μπους και τα γεράκια του Λευκού Οίκου και του Πενταγώνου.


Συνέχεια…
| Η άποψη μας
<< Previous  1  2  3  4  5  6  7  8  | < 9 >  10  Next >>
Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία

Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ