Ελλάδα

0


Ελλάδα

( 28.02.2006 14:13 )
Συνεχίστηκαν οι κινητοποιήσεις δημοτικών διαμερισμάτων στη Βόρεια Ελλάδα που ζητούν ανεξαρτητοποίηση από το νόμο «Καποδίστρια». Υπό κατάληψη παραμένουν οι κοινότητες Νέου Μαρμαρά και Παλαιοχωρίου, ενώ στους δρόμους προγραμματίζουν να βγουν οι κάτοικοι του Αγίου Νικολάου Χαλκιδικής και του Δίου Πιερίας.


Συνέχεια…
| Ελλάδα( 24.02.2006 13:40 )
Στην τέταρτη θέση της παγκόσμιας λίστας των χωρών με τον γηραιότερο πληθυσμό κατατάσσεται η Ελλάδα, βάσει των στοιχείων που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη Διεύθυνση Πληθυσμού του ΟΗΕ. Οι προβλέψεις για το μέλλον εμφανίζουν την Ελλάδα ως «χώρα γερόντων», καθώς έως το 2050 εκτιμάται πως 3,6 εκατομμύρια πολίτες θα ξεπερνούν τα 60 έτη.


Συνέχεια…
| Ελλάδα( 23.02.2006 13:31 )
Aπεργίες και συγκεντρώσεις συμπαράστασης στα λιμάνια πραγματοποιούν αρκετοί κλάδοι εργαζομένων σε ένδειξη συμπαράστασης στους ναυτεργάτες. Συγκεκριμένα: Απεργία πραγματοποιούν οι Ομοσπονδίες των οικοδόμων (σε Αττική και Πάτρα) και των λογιστών (σε Αθήνα, Πειραιά και Πάτρα), το συνδικάτο εργαζομένων στην κλωστοϋφαντουργία (σε Αττική και Πειραιά) και ο Σύλλογος Eμποροϋπαλλήλων Αθήνας.


Συνέχεια…
| Ελλάδα( 22.02.2006 19:07 )
Nέο κύμα νεκρών και πιθανότατα μολυσμένων κύκνων κατέγραψαν οι αρμόδιες αρχές και πάλι στη Κεντρική Μακεδονία. Στη Θεσσαλονίκη, το Εθνικό Κτηνιατρικό Εργαστήριο Αναφοράς για τη γρίπη των πτηνών γνωστοποίησε ότι με ιολογικές εξετάσεις απομονώθηκε ιός Η5 σε δύο δείγματα κύκνων από την περιοχή Αλυκών Αμουλιανής του Νομού Χαλκιδικής, σε ένα δείγμα κύκνου από το Λιμάνι Παραλίας Κατερίνης του Νομού Πιερίας, σε ένα δείγμα στην περιοχή Μακρυγιαλού του Νομού Πιερίας, σε ένα δείγμα κύκνου στην Παραλία Σταυρού Θεσσαλονίκης, σε ένα δείγμα κύκνου στην Παραλία Επανομής Θεσσαλονίκης και σε ένα δείγμα κύκνου στην περιοχή Ποταμού Λουδία-Νέας Πέλλας.


Συνέχεια…
| Ελλάδα( 20.02.2006 12:12 )
Ένταση δημιουργήθηκε στο λιμάνι του Ηρακλείου το βράδυ της Κυριακής, όταν παραγωγοί πρώιμων κηπευτικών, που λόγω της απεργίας της ΠΝΟ βλέπουν να καταστρέφεται το εισόδημά τους, συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι ζητώντας να μεταφερθούν άμεσα τα αγροτικά προϊόντα τους. Σημειώνεται ότι η απεργία των πλοίων θα συνεχιστεί έως την Τετάρτη το πρωί.


Συνέχεια…
| Ελλάδα( 15.02.2006 12:56 )
Tον υποτύπο Η5 του ιού της γρίπης των πουλερικών απομόνωσε το Εθνικό Κτηνιατρικό Εργαστήριο Αναφοράς της Θεσσαλονίκης, σε δύο δείγματα κύκνων που εντοπίστηκαν στις περιοχές Παραλίας Θεσσαλονίκης και Ασπροβάλτας Θεσσαλονίκης αντίστοιχα. Τα δείγματα προωθούνται άμεσα στο Κοινοτικό Εργαστήριο Αναφοράς για τη Γρίπη των Πτηνών στο Λονδίνο (CRL).


Συνέχεια…
| Ελλάδα( 10.02.2006 12:20 )
Ο ιός Η5 της γρίπης των πτηνών ανιχνεύθηκε και στην Ελλάδα. Σε δείγματα από τρεις νεκρούς κύκνους που εκβράστηκαν στις περιοχές του Σταυρού και των Νέων Επιβατών Θεσσαλονίκης και στην Παραλία της Κατερίνης ταυτοποιήθηκε το συγκεκριμένο στέλεχος και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τέθηκε σε κατάσταση ετοιμότητας.


Συνέχεια…
| Ελλάδα( 08.02.2006 16:14 )
Στην κατάσχεση και σφράγιση 97,27 τόνων ακατάλληλου προς βρώση γάλακτος εβαπορέ MILKIN, προέλευσης Λιθουανίας, προχώρησαν οι κτηνίατροι της Νομαρχίας Πειραιά μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν στην 862 Αποθήκη Βάσης Εφοδιασμού Τροφίμων, στα Καμίνια.


Συνέχεια…
| Ελλάδα( 08.02.2006 14:32 )
Aσκηση αντιμετώπισης ενδεχόμενου κρούσματος του ιού της γρίπης των πτηνών έγινε στο ΑΧΕΠΑ. Η άσκηση βασίστηκε σε δύο σενάρια. Το ένα αφορούσε την προσέλευση δύο ατόμων (ένα ζευγάρι) που ανέφεραν βήχα και πυρετό μετά την επιστροφή τους (πριν από 5 ημέρες) από ταξίδι αναψυχής στην Ταϊλάνδη.


Συνέχεια…
| Ελλάδα( 07.02.2006 15:32 )
Nέο κύμα χιονιά πλήττει τη Βόρεια Ελλάδα. Περί τα 240 χωριά παραμένουν αποκλεισμένα σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ στη Φλώρινα το ύψος του χιονιού έφτασε το μισό μέτρο. Προβλήματα ηλεκτροδότησης στη Σαμοθράκη, κλειστή η επαρχιακή οδός Χαλκίδας-Αιδιψού. Απαγόρευση απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα. Κλειστά τα πορθμεία Καβάλας-Θάσου, Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης, Βόλου-Σποράδων. Κανονικά οι θαλάσσιες συγκοινωνίες στο Ιόνιο.


Συνέχεια…
| Ελλάδα( 07.02.2006 14:43 )
Έτοιμος για «βελούδινο χωρισμό» με την Πολιτεία, δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, μιλώντας κατά τη διάρκεια σύσκεψης με θέμα «Ο διαλεκτικός και διακονικός χαρακτήρας της Εκκλησίας», με αφορμή την εορτή του Ιερού Φωτίου, στο Διορθόδοξο Κέντρο Πεντέλης, παρουσία αρχιερέων, ιερέων, καθηγητών Πανεπιστημίων.


Συνέχεια…
| Ελλάδα( 06.02.2006 15:07 )
Ενσκήπτει νέο κύμα κακοκαιρίας, κυρίως στην βόρεια και κεντρική Ελλάδα. Από την Κυριακή έχουν παρατηρηθεί σφοδρές χιονοπτώσεις σε Έβρο, Θράκη, Θεσσαλονίκη, Μακεδονία και Θεσσαλία, με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο μέρος της κυκλοφορίας το οδικό δίκτυο της Β.Ελλάδας να γίνεται με αλυσίδες. Χωρίς ρεύμα για αρκετές ώρες η Θάσος, ενώ προβλήματα υπήρξαν στα αεροδρόμια της Ρόδου και στα δρομολόγια ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης.


Συνέχεια…
| Ελλάδα( 06.02.2006 13:37 )
Η ιταλική Δικαιοσύνη, έκανε δεκτό το αίτημα των ελληνικών αρχών, να εκτίσει ο Απόστολος Βαβύλης το υπόλοιπο της ποινής που του έχει επιβληθεί από τα ιταλικά δικαστήρια στην Ελλάδα. Έτσι, ο αποκαλούμενος «άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα» αναμένεται να παραδοθεί στις Ελληνικές αρχές μέσα στις επόμενες εβδομάδες.


Συνέχεια…
| Ελλάδα( 06.02.2006 13:01 )
Στο καίριο ερώτημα ποιος κρύβεται πίσω από τις τηλεφωνικές υποκλοπές θα προσπαθήσει να απαντήσει η δικαιοσύνη, η οποία διεξάγει έρευνες προς όλες τις κατευθύνσεις, όπως και η αρμόδια αρχή διασφάλισης απορρήτου των επικοινωνιών. Στο μεταξύ, με δηλώσεις του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε ότι η ΝΔ θα καταθέσει πρόταση για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το θέμα, μετά την ολοκλήρωση της δικαστικής έρευνας.


Συνέχεια…
| Ελλάδα( 03.02.2006 11:43 )
Eξιτήριο από την κλινική όπου νοσηλευόταν, μετά την επίθεση εναντίον του, πήρε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγοπουλος. Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της κορυφαίας συνδικαλιστικής οργάνωσης ευχαρίστησε όλους αυτούς που ανησύχησαν και ενδιαφέρθηκαν σ\’ αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη και άδικη δοκιμασία για τη ζωή του, όπως είπε και ο ίδιος.


Συνέχεια…
| Ελλάδα( 02.02.2006 11:49 )
Mε τις δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης επί της αγόρευσης των εισαγγελέων της έδρας συνεχίστηκε ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η συνεδρίαση για την υπόθεση της «17Ν». Οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν να αντιμετωπιστούν οι κατηγορούμενοι εξατομικευμένα και όχι ως σύνολο.


Συνέχεια…
| Ελλάδα( 02.02.2006 11:19 )
Mε ασκήσεις ετοιμότητας σε ένα νοσοκομείο της Αθήνας και ένα της Θεσσαλονίκης απαντά την ερχόμενη εβδομάδα η χώρα στο ενδεχόμενο εκδήλωσης κρούσματος της γρίπης των πτηνών.


Συνέχεια…
| Ελλάδα( 31.01.2006 18:34 )
Ανθρωποκυνηγητό ακόμα και μέσα στο λιμάνι του Πειραιά, έχουν εξαπολύσει οι αστυνομικοί σε συνεργασία με τους λιμενικούς για τον εντοπισμό των δυο νεαρών ατόμων που εισέβαλαν στην Αγροτική Τράπεζα της Δραπετσώνας και με την απειλή των όπλων τους άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσόν.


Συνέχεια…
| Ελλάδα( 26.01.2006 11:09 )
Σταδιακή ύφεση παρουσιάζει η κακοκαιρία. Χαμηλές θερμοκρασίες και ισχυρός παγετός θα υπάρξει σε όλη σχεδόν τη χώρα. Την προσοχή των οδηγών και των πεζών στις μετακινήσεις τους, το επόμενο 24ωρο, εφιστά με ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.


Συνέχεια…
| Ελλάδα( 25.01.2006 11:31 )
H ανεργία παραμένει για τους Eλληνες το μεγαλύτερο πρόβλημα και θεωρούν την καταπολέμησή της ως την υψηλότερη προτεραιότητα, δηλώνουν δυσαρεστημένοι για την κατάσταση την τελευταία πενταετία, ανησυχούν για το μέλλον, αλλά είναι αρκετά ικανοποιημένοι από τη ζωή τους, νιώθουν πολύ υπερήφανοι για την πατρίδα τους, ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται και η ευρωπαϊκή τους συνείδηση.


Συνέχεια…
| Ελλάδα
<< Previous  1  2  3  4  5  6  7  8  | < 9 >  10  11-20  21-30  31-40  41-50  Next >>
Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία

Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ