Πολιτική

0


Πολιτική

( 24.02.2006 17:59 )
Ο Λευτέρης Ζαγορίτης είναι ο νέος Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 24.02.2006 11:18 )
Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και Προέδρου του κόμματος Κώστα Καραμανλή συνέρχεται σήμερα η Κεντρική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να εκλέξει το νέο Γραμματέα της.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 23.02.2006 14:06 )
Στο μικροσκόπιο των διπλωματικών και νομικών υπηρεσιών του υπουργείου Eξωτερικών βρίσκονται οι δύο πρώτες εκθέσεις της Eυρωπαϊκής Eπιτροπής που αφορούν τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Tουρκία σε πολιτιστικά και ερευνητικά θέματα και μελετούν με ιδιαίτερη προσοχή το περιεχόμενό τους, αξιοποιώντας τη μεγάλη ευχέρεια χρόνου που παρέχει σχετικά στα κράτη – μέλη η αυστριακή προεδρία.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 22.02.2006 18:32 )
Την πολιτική επιστράτευση των πληρωμάτων όλων των, υπό ελληνική σημαία, πλοίων αποφάσισε η κυβέρνηση. Το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια διαλόγου.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 22.02.2006 11:38 )
«Η Tουρκία βρίσκεται μπροστά σε ένα κορυφαίο δίλημμα: να αναθεωρήσει την πολιτική της απέναντι στην Κύπρο ή να διακινδυνέψει την πορεία των ενταξιακών της διαπραγματεύσεων» με την Ε.Ε., τόνισε στα Γιάννενα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 20.02.2006 11:42 )
Iσχυρό όργανο χάραξης πολιτικής και ουσιαστικών συζητήσεων και ζυμώσεων γίνεται μετά τον ανασχηματισμό η Kυβερνητική Eπιτροπή. Ενώ μέχρι πρότινος η συζήτηση ήταν περιορισμένη και αφορούσε κυρίως τα νομοσχέδια που βρίσκονταν στην ατζέντα, τώρα η συγκέντρωση όλων των κορυφαίων στις συνεδριάσεις του οργάνου θα προκαλέσει συγκρούσεις αλλά και έντονες ζυμώσεις.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 20.02.2006 11:32 )
Eίναι αδιαμφισβήτητο ότι η Ουάσιγκτον προτίθεται να ασκήσει έντονες πιέσεις προκειμένου το Κυπριακό να επιστρέψει στο σημείο που βρισκόταν ένα χρόνο πριν, όταν το Σχέδιο Ανάν ήταν στο επίκεντρο των συζητήσεων, είτε ως η ενδεδειγμένη λύση του Κυπριακού (όπως την αντιλαμβανόταν η Δύση) είτε ως «βάση για διαπραγμάτευση» όπως την αντιλαμβάνονταν, διπλωματικά, η Λευκωσία και η Αθήνα.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 16.02.2006 12:12 )
Ένας στους τρεις Eλληνες κρίνει ως ικανοποιητικό τον πρόσφατο ανασχηματισμό, ενώ ακόμη ένας εκφράζεται θετικά για αυτόν. Τούτο προκύπτει από τηλεφωνική έρευνα που διενήργησε η εταιρία ALCO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού «CHANNEL 9», επί δείγματος 1.000 ανθρώπων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 15.02.2006 12:47 )
Έξι νέα πρόσωπα, 5 υπουργούς και έναν υφυπουργό έχει η κυβέρνηση μετά το ανασχηματισμό που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός. Πρόκειται για την Ντόρα Μπακογιάννη που ανέλαβε υπουργός Εξωτερικών και μαζί της υφυπουργός ο Θ. Κασσίμης, τον Βαγγέλη Μειμαράκη που εγκατέλειψε τη θέση του γραμματέα του κόμματος και ανέλαβε υπουργός Aμυνας στη θέση του Σπ. Σπηλιωτόπουλου, τον Σάββα Τσιτουρίδη που κατέλαβε τη θέση του υπουργού Εργασίας στη θέση του κ. Παναγιωτόπουλου, τον Γ. Καλαντζή που αναλαμβάνει υπουργός Μακεδονίας- Θράκης και τον Β. Πολύδωρα που αναλαμβάνει το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 15.02.2006 12:41 )
Σε ατμόσφαιρα αισιοδοξίας ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, και του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.Χριστόδουλου. Μετά την ορκωμοσία, οι υπουργοί κατευθύνθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου για την εθιμοτυπική φωτογραφία και ακολούθως για τα υπουργεία τους προκειμένου οι νεοεισερχόμενοι στην κυβέρνηση να παραλάβουν από τους αποχωρούντες.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 13.02.2006 11:38 )
Στον «αστερισμό» των υποκλοπών και του ανασχηματισμού κινείται η κυβέρνηση. Από σήμερα όλα είναι ανοικτά για τον ανασχηματισμό, λένε συνεργάτες του πρωθυπουργού, αλλά πολλοί πλέον πιστεύουν ότι αν δεν ξεκαθαρίσει η υπόθεση των υποκλοπών ο κ. Κ. Καραμανλής δεν πρόκειται να κινηθεί. Οι περισσότεροι θεωρούν ότι ο ανασχηματισμός είναι εργαλείο στα χέρια του Μαξίμου για να ελέγχει τις αντιδράσεις υπουργών και βουλευτών σε κρίσεις όπως αυτή των υποκλοπών.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 09.02.2006 17:09 )
Παραδέχεται η κυβέρνηση ότι πραγματικά έλαβε χώρα απαγωγή Έλληνα πολίτη στη Βουλγαρία από ξένους πράκτορες, θέμα το οποίο γνωστοποιήθηκε μέσω του Τύπου. Όπως είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γ. Κουμουτσάκος, η υπόθεση του απαχθέντα επιχειρηματία Βασίλη Κατσικέα είναι γνωστή και έχει παρακολουθηθεί επισταμένως και σοβαρά από την ελληνική πρεσβεία στη Σόφια, η οποία εφήρμοσε τις πάγιες οδηγίες συνδρομής σε Έλληνες πολίτες. Πρόσθεσε, δε «Η υπόθεση είχε αίσια έκβαση».


Συνέχεια…
| Πολιτική( 08.02.2006 14:08 )
Νέα επιδείνωση στις σχέσεις Ισραήλ-Παλαιστίνης, καθώς διαφαίνεται πως μετά την αναγκαστική αποχώρηση του Αριέλ Σαρόν από το πολιτικό προσκήνιο στο Ισραήλ, ο εκτελών χρέη πρωθυπουργού Εχούντ Ολμέρτ, σκληραίνει τη στάση του απέναντι στην Παλαιστίνη, δηλώνοντας πως η χώρα του θα διατηρήσει υπό τον έλεγχό τις ευαίσθητες παλαιστινιακές περιοχές. Άμεση η αντίδραση από την Παλαιστινιακή Αρχή.


Συνέχεια…
| Διεθνή( 08.02.2006 13:41 )
Nέα δεδομένα στην υπόθεση του σκανδάλου των τηλεφωνικών υποκλοπών προέκυψαν από την ενημέρωση των υπουργών Δημόσιας Τάξης Γ. Βουλγαράκη και Δικαιοσύνης Αν. Παπαληγούρα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 07.02.2006 15:57 )
Επίσημη πρόταση στη Φατάχ για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, σχεδιάζει να διατυπώσει η νικήτρια των παλαιστινιακών εκλογών, ισλαμική οργάνωση Χαμάς, σύμφωνα με δηλώσεις ηγετικών στελεχών της. Παρά το γεγονός ότι ουδείς γνωρίζει την έκβαση μιας τέτοιας πρότασης, θεωρείται βέβαιο πως ο νέος Παλαιστίνιος πρωθυπουργός θα προέρχεται από τις τάξεις της Χαμάς.


Συνέχεια…
| Διεθνή( 03.02.2006 11:59 )
Πρωτοφανές κύκλωμα τηλεφωνικών παρακολουθήσεων περίπου 100 δημοσίων προσώπων, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή και σειράς υπουργών, δημοσιοποίησε η κυβέρνηση.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 01.02.2006 12:19 )
Oυδείς μπορεί να αποκλείσει ότι και στη χώρα μας θα υπάρξει κάποια στιγμή κρούσμα της νόσου των πουλερικών. Αυτό προκύπτει από την ενημέρωση που παρείχαν στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή οι υπουργοί Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και οι ειδικοί επιστήμονες που είχαν κληθεί.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 01.02.2006 11:49 )
Eπιμένουν οι συνεργάτες του πρωθυπουργού ότι ο ανασχηματισμός θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα και παραβλέπουν τις αδυναμίες και τις δυσλειτουργίες που προκαλεί η παράταση της αγωνίας στα μέλη της κυβέρνησης. Ο υπουργός Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλος θα αποκτήσει και δεύτερο υπουργό με τον ίδιο τίτλο καθώς όπως αναφέρουν πληροφορίες αυτός θα είναι ο τίτλος του κ. Π. Μολυβιάτη. Και τούτο γιατί το οργανόγραμμα που έχει πρόσφατα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης προβλέπει δύο θέσεις υπουργού Επικρατείας και όχι θέση υπουργού παρά τω πρωθυπουργώ.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 30.01.2006 11:59 )
Στα διπλωματικά… αλώνια μεταφέρεται η μάχη για να πειστεί η διεθνής κοινότητα πως οι τουρκικές θέσεις για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με σκοπό την επίλυση την επίλυση του Κυπριακού, δεν είναι τίποτα άλλο από ένα τέχνασμα της Aγκυρας να αναβάλει για το μέλλον επώδυνες αποφάσεις που αφορούν την εκπλήρωση των υποχρεώσεών της έναντι της Ε.Ε. και να κερδίσει διεθνώς τις εντυπώσεις ότι είναι η διαλλακτική πλευρά που επιθυμεί τη λύση του Κυπριακού, την ίδια ώρα που η άλλη, η ελληνοκυπριακή, προσβλέπει στη διατήρηση της υπάρχουσας κατάστασης.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 30.01.2006 11:06 )
Το μήνυμα μιας ισχυρής κυβέρνησης που «δεν σταματά, συνεχίζει τις προσπάθειες για αποτελεσματικότερο κράτος, κοντά στον πολίτη» μετέφερε από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, που είχε στραμμένα όλα τα βλέμματα πάνω του ενόψει του πολυσυζητημένου ανασχηματισμού.


Συνέχεια…
| Πολιτική
<< Previous  1  2  3  4  5  6  7  8  | < 9 >  10  11-20  21-30  31-40  Next >>
Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία

Ρουκέτες, πλειστηριασμοί και αναρχία (Κ. Βέρρος)
( 25.01.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Κομματοκρατία αντί δημοκρατίας (Κ. Βέρρος)

Συνδικαλιστικός εκβιασμός (Κ. Βέρρος)

Περί Τσιτουρίδη και περί πολιτικής ευθύνης (Κ. Βέρρος)

Αγαπητοί κύριε Πολύδωρα και κύριε Δημοσχάκη. . . (Κ. Βέρρος)

Στρουθοκαμηλισμός και υποκρισία (Κ. Βέρρος)

Ελλάς, είσαι το κάτι άλλο! (Κ. Βέρρος)

Συζήτηση; Ποια συζήτηση;; (Κ. Βέρρος)

Θέατρο του παραλόγου (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ