Ευρωπαϊκή Ένωση

0


Ευρωπαϊκή Ένωση

( 11.11.2003 11:06 )
Προσεχώς στο πιάτο μας
Στη συνεδρίαση της Μόνιμης Επιτροπής Τροφίμων της Ε.Ε. που θα πραγματοποιηθεί από τις 8-12 Δεκεμβρίου θα ληφθεί η απόφαση για την εισαγωγή στην κοινοτική αγορά του πρώτου μεταλλαγμένου προϊόντος. Πρόκειται για ένα είδος τροποποιημένου καλαμποκιού, το οποίο έχει παραχθεί στα εργαστήρια της ελβετικής εταιρείας Novartis και καταναλώνεται ήδη στις ΗΠΑ, όπου πωλείται σε κονσέρβες λαχανικού και σε ποπ κορν.


Οι αποφάσεις οσονούπω
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 10.11.2003 14:30 )
Απαγορεύτηκε η εγκατάσταση του βιομετρικού συστήματος
¨Παγώνει¨ οριστικά με απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων η εγκατάσταση του βιομετρικού συστήματος καταγραφής των επιβατών του διεθνούς αεροδρομίου ¨Ελευθέριος Βενιζέλος¨, που επρόκειτο να λειτουργήσει πιλοτικά μέχρι το τέλος του έτους. Υπενθυμίζεται οι Βρυξέλλες κατέληξαν σε συμφωνία με τις ΗΠΑ για την εφαρμογή του νέου μέτρου στα αεροδρόμια της Ε.Ε., στο πλαίσιο της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.


Στη Σύνοδο Κορυφής το θέμα
| Ελλάδα( 04.11.2003 12:11 )
¨Γροθιά στο στομάχι¨ πολλών η έρευνα του Ευρωβαρόμετρου
Ερευνα του Ευρωβαρόμετρου για την κατάσταση στο Ιράκ και την επίδρασή της στην ειρήνη στον κόσμο, κατέδειξε αυτό που όλοι έχουν τούμπανο… Οτι, η ειρήνη δεν ¨φλερτάρει¨ με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ, αλλά ούτε με το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα.


Ενοχλημένοι σφόδρα οι Ισραηλινοί
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 29.10.2003 20:09 )
Νέους δίαυλους επικοινωνίας, ανταλλαγής γνώσεων και πολιτισμικών αξιών ανοίγει για τους φοιτητές της Ε.Ε. το μεγαλόπνοο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Εrasmus Mundus,το οποίο θα ξεκινήσει την 1η Ιανουαρίου του 2004 και θα καλύψει την πενταετή περίοδο έως την 31η Δεκεμβρίου του 2008.


Η φιλοσοφία και οι δράσεις του προγράμματος
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 17.10.2003 18:46 )
¨Η αμοιβαία συνδρομή καλύπτεται από το ΝΑΤΟ¨, λέει η Βρετανία
Η Ευρωπαϊκή Αμυνα βρέθηκε στο επίκεντρο της τελευταίας ημέρας της άτυπης συνόδου της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, μετά τις προσπάθειες για συγκερασμό των διαφορετικών απόψεων επί θεσμικών ζητημάτων του Καταστατικού Χάρτη. Οι περισσότεροι ευρωπαίοι ηγέτες εξέφρασαν ικανοποίηση περί των ρυθμίσεων για αυτόνομη κοινή Άμυνα, γεγονός που θορύβησε τις ΗΠΑ, οι οποίες συγκαλούν έκτακτη σύνοδο του ΝΑΤΟ για να εξεταστούν τα ευρωπαϊκά αμυντικά σχέδια.


Κάνει ¨νερά¨ ο Μπλερ
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 17.10.2003 02:29 )
Καγκελάριος …Σιράκ
Με την εκπροσώπηση της Γερμανίας από τη Γαλλία και τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών, συνεχίζονται σήμερα οι εργασίες της άτυπης Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. Ο καγκελάριος Σρέντερ θα απουσιάσει, για να είναι παρών στην ψήφιση του ασφαλιστικού στη χώρα του και τα συμφέροντα του Βερολίνου θα αντιπροσωπεύσει σε μια κίνηση άκρως συμβολικής σημασίας, ο γάλλος πρόεδρος Ζακ Σιράκ.


Οδικά έργα, λαθρομετανάστευση
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 17.10.2003 00:04 )
Ποια Ευρώπη θέλουμε
Με τις διαφωνίες να εξακολουθούν να επικεντρώνονται σε θέματα κεφαλαιώδους σημασίας, όπως, στο μέγεθος και τη σύνθεση της Επιτροπής, στο ρόλο και τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Ενωσης και του υπουργού Εξωτερικών, στην κατάργηση της εκ περιτροπής προεδρίας του Συμβουλίου, στον τρόπο λήψης των κοινοτικών αποφάσεων και στο ζήτημα των ενισχυμένων συνεργασιών, διεξάγονται από το μεσημέρι, στις Βρυξέλλες, οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε.


Μόνιμη ή εκ περιτροπής Προεδρία;
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 16.10.2003 10:48 )
Διακυβερνητική διάσκεψη για το Σύνταγμα της Ευρώπης
To ευρωπαϊκό Σύνταγμα αναμένεται να κυριαρχήσει στις διήμερες εργασίες της Συνόδου Κορυφής που αρχίζουν σήμερα στις Βρυξέλλες, με τη συμμετοχή και του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, που βρίσκεται, ήδη, στη βελγική πρωτεύουσα. Παράλληλα, θα συνεδριάσει και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για θέματα οικονομικής ανάπτυξης και μεταναστευτικής πολιτικής.


Ο Σιράκ εκπροσωπεί τον Σρέντερ!
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 14.10.2003 23:39 )
Χωρίς κάποια συμβιβαστική πρόταση για την επίλυση των μεγάλων διαφορών, που χωρίζουν τα κράτη μέλη της Ε.Ε., ως προς το περιεχόμενο του σχεδίου του πρώτου Ευρωπαϊκού Συντάγματος, θα πραγματοποιηθεί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Κορυφής την Πέμπτη και Παρασκευή στις Βρυξέλλες.


Συνέχεια…
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 13.10.2003 00:38 )
Η Ευρώπη δεν χρειάζεται ¨προστάτες¨
Μυστικό σχέδιο για κοινή ευρωπαϊκή άμυνα χωρίς προσφυγή στα μέσα της Ατλαντικής Συμμαχίας επεξεργάζονται κυβερνητικοί εμπειρογνώμονες της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Βρετανίας, γράφει το γερμανικό περιοδικό Ντερ Σπίγκελ που κυκλοφορεί σήμερα.


Στις Βρυξέλλες το σχέδιο, την Πέμπτη
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 10.10.2003 11:57 )
Οι επιβάτες θα πρέπει να δίνουν τη συγκατάθεσή τους για τη διαβίβαση ευαίσθητων δεδομένων στις ΗΠΑ, λέει το ευρωκοινοβούλιο
Με ψήφισμά της, η ολομέλεια του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου απαγορεύει τη διαβίβαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα στις αρχές των ΗΠΑ και καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να καθορίσει ποιά δεδομένα θα μπορούν να διαβιβάζονται από τις αεροπορικές εταιρείες προς τρίτους και κάτω από ποιές προϋποθέσεις.


Τρεις όροι και προϋποθέσεις
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 06.10.2003 02:58 )
Αποτύπωμα της ίριδας του ματιού θα μπορούν να φέρουν τα νέα διαβατήρια της Ε.Ε.
Η ηλεκτρονική χίμαιρα είναι εδώ. Τα σενάρια οργουελιανής φαντασίας που θέλουν τον άνθρωπο να κατασκευάζει τα δεσμά του μέσω της υψηλής τεχνολογίας, παίρνουν σταδιακά σάρκα και οστά. Η Ευρωπαϊκή Ενωση είπε το ¨ναι¨ στην εισαγωγή των βιομετρικών στοιχείων στα ταξιδιωτικά έγγραφα πολιτών από τρίτες χώρες και έπεται συνέχεια…


¨Μεγάλος Αδελφός¨, δεν είναι παιχνίδι
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 04.10.2003 21:38 )
Διάστασεις απόψεων μεταξύ των έξι ιδρυτικών μελών της ΕΕ και των χωρών του πρώην σοβιετικού μπλοκ συν την Ισπανία, για το νέο Σύνταγμα
Στην τελική ευθεία μπήκαν οι διαπραγματέυσεις για το πρώτο Ευρωπαϊκό Σύνταγμα. Οι θεσμικές μεταρρυθμίσεις που συζητούνται από σήμερα στη διακυβερνητική διάσκεψη της Ρώμης στοχεύουν σε μια διευρυμένη Ευρωπαϊκή Ενωση των ¨25¨ που θα είναι λειτουργική και θα έχει ενεργό και αποτελεσματικό ρόλο στη διεθνή σκηνή.


Οι βασικές ελληνικές θέσεις
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 03.10.2003 13:02 )
Προσεχώς …στο πιάτο μας
Εντείνεται η συζήτηση γύρω από την άρση της απαγόρευσης των μεταλλαγμένων προϊόντων στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Σε δηλώσεις του ο Ντέϊβιντ Μπιρν, επίτροπος της Ε.Ε. για …την Υγεία και την Προστασία του Καταναλωτή, ανέφερε ότι οι ¨15¨ θα πρέπει να αρχίσουν να αίρουν την πενταετή de facto απαγόρευση των περισσοτέρων γενετικά τροποποιημένων οργανισμών πριν από τα τέλη του έτους. Αναφέρθηκε μάλιστα στο προϊόν συγκεκριμένης εταιρείας μεταλλαγμένων!


Αποφάσεις κεκλεισμένων των θυρών
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 24.09.2003 13:20 )
Χιλιάδες θέσεις εργασίας για ευρωπαίους πολίτες, διαθέσιμες στο διαδίκτυο
Στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://europa.eu.int/eures/index.jsp, μπορούν να απευθύνονται όσοι έλληνες και ευρωπαίοι πολίτες επιθυμούν να βρούν εργασία σε κάποια άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η ευρωπαϊκή κοινότητα δημιούργησε τη διέυθυνση αυτή προκειμένου να διευκολύνει την κινητικότητα των εργαζομένων εντός της ευρωπαϊκής αγοράς, πριμοδοτώντας έτσι την προσπάθεια να καταστεί η ευρωπαϊκή οικονομία, η πλέον ανταγωνιστική του κόσμου έως το 2010.


Χιλιάδες θέσεις εργασίας on-line!
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 19.09.2003 10:40 )
Από τις ¨πλέον ευνοημένες¨ χώρες της Ε.Ε. η Ελλάδα
Από τις πλέον ευνοημένες του κοινοτικού προϋπολογισμού χώρες είναι η Ελλάδα, σύμφωνα με έκθεση της Κομισιόν για το ύψος και την κατανομή των κοινοτικών πόρων στις χώρες μέλη κατά το 2002.


Ενισχύσεις για πολλούς τομείς
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 15.09.2003 10:13 )
Στη δίνη των χρηματαγορών η σουηδική κορώνα
Χαστούκι στο πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο θεωρούν οι Σουηδοί αναλυτές το ¨όχι¨ που είπαν οι εκλογείς στο δημοψήφισμα για την ένταξη της χώρας στην ευρωζώνη. Η Σουηδία, καλείται πάντως να πληρώσει το τίμημα, βλέποντας την κορώνα να χάνει έδαφος έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος.


Δεν ρισκάρουν την ευημερία τους
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 11.09.2003 17:34 )
Άρχισε χθές στο Κανκούν του Μεξικού η σύνοδος του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου για το άνοιγμα της παγκόσμιας αγοράς και την ένταξη των αναπτυσσομένων χωρών στην παγκόσμια οικονομία. Στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων βρίσκονται οι εμπορικές συναλλαγές των αγροτικών αγαθών με κυριότερο αίτημα τη μείωση των επιδοτήσεων που παρέχονται στους αγρότες των ανεπτυγμένων κρατών και των επιδοτήσεων των εξαγόμενων προϊόντων. Άλλα ακανθώδη θέματα είναι η μείωση των δασμών και άλλων μη δασμολογικών εμποδίων στις εισαγωγές βιομηχανικών προϊόντων καθώς και η θέσπιση κανόνων σχετικών με τις διεθνείς επενδύσεις, τον ανταγωνισμό και τις δημόσιες συμβάσεις.


Συνέχεια…
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 09.09.2003 13:30 )
Κ. Καραμανλής: Ναι σε επίτροπο από κάθε χώρα
Η διακυβερνητική διάσκεψη και οι εξελίξεις για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα καθώς και η αγροτική πολιτική βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου της ΝΔ Κωνσταντίνου Καραμανλή, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι, στις Βρυξέλλες.


Συνάντηση στις Βρυξέλλες
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 09.09.2003 13:09 )
Μια αίθουσα στο Ευρωκοινοβούλιο πήρε το όνομα του εθνάρχη
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τίμησε χθες τον Κωνσταντίνο Καραμανλή για την προσήλωσή του στην ευρωπαϊκή ιδέα και τη συμβολή του στις προσπάθειες για την ευρωπαϊκή ενοποίηση. Το όνομα του Κωνσταντίνου Καραμανλή πήρε αίθουσα η οποία βρίσκεται στο πέρασμα που ενώνει τα δυο κτίρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.


Συνέχεια…
| Ευρωπαϊκή Ένωση
<< Previous  1  2  3  4  5  6  7  8  | < 9 >  10  11-13  Next >>
Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία

Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ