Ενυπόγραφα

0


Ενυπόγραφα

( 02.12.2004 18:44 )
ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ που άρχισε η διαδικασία της δημοσιονομικής απογραφής και τα αποτελέσματά της διαβιβάσθηκαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διαβάζω και ακούω πολιτικούς της αντιπολίτευσης και δημοσιογράφους να υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση, με την πολιτική που ακολούθησε, έθεσε τη χώρα ¨υπό την επιτήρηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης¨.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 01.12.2004 12:46 )
Η απόφαση της Κυβέρνησης να εκπαιδεύσει Ιρακινούς στρατιωτικούς, σημαίνει


ΑΜΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στο βρώμικο πόλεμο των αμερικάνικων,πολυεθνικών συμφερόντων.
Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 30.11.2004 13:21 )
Η ΜΕΓΑΛΗ απορία που γεννάται από τη σειρά γεγονότων των τελευταίων εβδομάδων είναι αν ο Πρωθυπουργός κρατά πράγματι τα ηνία της κυβερνήσεώς του, εάν πληροφορείται επακριβώς το τι συμβαίνει, το τι γράφεται και το τι λέγεται γύρω από τη διακυβέρνηση της χώρας και την εικόνα που παρουσιάζει το υπουργικό συμβούλιο και γενικότερα η κρατική μηχανή.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 29.11.2004 13:25 )
Οι εκλογές οι αμερικάνικες απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι ζούμε σε έναν καινούργιο μεσαίωνα.Κι όταν λέμε μεσαίωνα δεν εννοούμε μόνο τον παράφρονα πλανητάρχη και τις πολυεθνικές που κινούν τα νήματά του, ούτε τους ευρωπαίους δοτούς ηγέτες-υποτελείς του.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 27.11.2004 21:08 )
ΤΡΕΙΣ φορές μέσα σε ένα 18μηνο ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας Ζισκάρ Ντ Εσταίν τοποθετήθηκε αρνητικά απέναντι στην ενδεχόμενη μελλοντική ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, εκπροσωπόντας, έστω και εμμέσως, την άποψη τής μεγάλης πλειοψηφίας του γαλλικού αλλά και άλλων ευρωπαϊκών λαών. Το σημαντικό είναι ότι τα επιχειρήματα που αναπτύσσει δημοσίως ο κ. Ντ Εσταίν είναι επιχειρήματα που ενστερνίζονται διάφοροι ευρωπαίοι πολιτικοί ηγέτες και διπλωμάτες και τα οποία είναι πολύ πιθανόν να επηρεάσουν τις συζητήσεις και την απόφαση που θα πάρει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 17 Δεκεμβρίου αναφορικά με την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αγκυρας.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 26.11.2004 20:38 )
ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ με έναν νεοδημοκράτη, που ήταν κάποτε ενεργοποιημένος στη νεολαία του κόμματος, μού ξανάφερε εντονότερα στο νου αυτό που βλέπουμε και συνειδητοποιούμε καθημερινά: δηλαδή, ότι η κυβέρνηση δίνει την εντύπωση πως δεν κυβερνά, αλλά σύρεται και φέρεται από τις εξελίξεις σε διάφορα μεγάλα ή μικρά, σημαντικά ή ασήμαντα θέματα.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 19.11.2004 10:20 )
Μερικές λογικές απορίες που έχουμε όλοι εμείς που


παρακολουθούμε, τις τελευταίες μέρες, κατάπληκτοι


όλο αυτό… της προεδρολογίας το ανάγνωσμα,πρόσχωμεν..


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 15.11.2004 12:45 )
150 εκατομμύρια ευρώ ξοδεύτηκαν για εκδηλώσεις της μιας


νύχτας, για πολυτελείς δεξιώσεις και (στις περισσότερες περιπτώσεις) για..μηδέν θεατές!!


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 12.11.2004 13:01 )
… κι΄ύστερα αναρωτιόμαστε γιατί οι περισσότεροι υπεύθυνοι Πολίτες,


σε όλο τον κόσμο, είναι βαθειά απογοητευμένοι από την ΠΟΛΙΤΙΚΗ..


Ο λόγος είναι απλός: Από Λειτούργημα κατάντησε σκέτο επάγγελμα.
Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 06.11.2004 19:43 )
ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΞΗ της κοινής γνώμης προκαλεί προσφάτως ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος με τις διάφορες δηλώσεις του και τις εμφανείς αλλά και τις υπόγειες ενέργειές του. Και εάν η κοινή γνώμη εκπλήσσεται από όσα διαβάζει και ακούει, αυτός που έχει τη δυνατότητα, τον τρόπο και τη δύναμη να γνωρίζει πολύ περισσότερα, δηλαδή ο Πρωθυπουργός, θα έπρεπε να αναλογισθεί μήπως είναι ανάγκη ο Υπουργός του τουλάχιστον να ανακληθεί αμέσως στην τάξη.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 03.11.2004 12:52 )
ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ κομματική, πολιτική, οικονομική ή άλλου είδους παρέμβαση στη λειτουργία της ανεξάρτητης δικαιοσύνης είναι ανεπίτρεπτη. Αυτό ισχύει και στην περίπτωση του απαλλακτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών στην υπόθεση του Χρηματιστηρίου. Η, μάλλον, θα ίσχυε εάν πράγματι είχε γίνει παρέμβαση, έτσι όπως την προβλέπει το γράμμα και το πνεύμα του Συντάγματος και του Νόμου. Κατά τα λεγόμενα, όμως, του Υπουργού Δικαιοσύνης, του οποίου τα λεγόμενα δεν έχω κανέναν λόγο να μην πιστέψω γνωρίζοντας, επιπλέον, επί πολλά χρόνια το ήθος του, όλα ¨έγιναν σύννομα¨.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 02.11.2004 12:13 )
ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες είχαν πάντοτε ιδιαίτερη σημασία για όλον τον κόσμο, η οποία, όμως, αυξήθηκε κατακόρυφα από την εποχή που η μεγάλη αυτή χώρα παρέμεινε μόνη ως υπερδύναμη μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης και άρχισε να συμπεριφέρεται ως απερίσκεπτος υπερόπτης παγκόσμιος ηγεμόνας.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 20.10.2004 12:37 )
ΜΗΠΩΣ έχουμε παρανοήσει την έννοια του πατριωτισμού, αλλά και την έννοια του σχολείου και του μαθητή; Για μία ακόμη φορά τα τελευταία τρία χρόνια ζούμε την έκφραση ενός υπέρμετρου πατριωτισμού μέσα από τις υπερβολικές αντιδράσεις μαθητών, γονέων και καθηγητών στις περιπτώσεις που ο σημαιοφόρος στη σχολική παρέλαση της εθνικής εορτής τυχαίνει να είναι ένας αλλοδαπός ή μία αλλοδαπή αριστούχος. Μήπως, όμως, οι αντιδράσεις αυτές δεν οφείλονται σε πατριωτισμό, αλλά σε άλλα συναισθήματα όπως ο φθόνος, η ζήλεια, η μισαλλοδοξία, η ξενοφοβία ή ο ρατσισμός;


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 18.10.2004 14:41 )
ΟΞΥΤΑΤΟ το πρόβλημα του πετρελαίου για τα ελληνικά νοικοκυριά, αλλά οπωσδήποτε και για την ελληνική οικονομία. Η ραγδαία άνοδος της διεθνούς τιμής του, δημιουργεί εδώ και πολύ καιρό πονοκεφάλους σε όλες τις κυβερνήσεις καθώς οι επιπτώσεις στις οικονομίες των χωρών τους είναι δυνατό να προκαλέσουν αλυσιδωτές αντιδράσεις.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 12.10.2004 12:34 )
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να είσαι μάγος για να αντιληφθείς το τι συμβαίνει και μαγειρεύεται στην πολιτική ζωή του τόπου. Αρκεί να παρακολουθήσεις με προσοχή και νηφαλιότητα ομιλίες, συνεντεύξεις, δηλώσεις και εξελίξεις, να ακούσεις ή διαβάσεις πώς σχολιάζονται ή παρουσιάζονται από ορισμένα δελτία ¨ειδήσεων¨, ¨ενημερωτικές¨ εκπομπές ή εφημερίδες και καταλήγεις σε ασφαλή συμπεράσματα.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 23.09.2004 19:11 )
ΒΑΣΙΚΟ χαρακτηριστικό της απόφασης του Πρωθυπουργού να αποπέμψει, ή να αποδεχθεί την παραίτηση του μέχρι χθες Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σάββα Τσιτουρίδη είναι η εμφανέστατη προσπάθεια, ίσως και αγωνία, να κερδίσει η κυβέρνηση τον ¨επικοινωνιακό πόλεμο¨, που έχει ξεσπάσει ¨εναντίον¨ της μετά το δυστύχημα του Σινούκ και ο οποίος εν πολλοίς οφείλεται σε χειρισμούς, δισταγμούς ή παραλείψεις υπουργών της.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 20.09.2004 12:36 )
ΑΡΝΗΤΙΚΑ εξελίχθηκε η πρώτη μεταολυμπιακή δοκιμασία (πρώτο τεστ) για την κυβέρνηση Καραμανλή. Στην υπόθεση του τραγικού δυστυχήματος του ελικοπτέρου που παρέσυρε στον θάνατο 17 άτομα, έδειξε έλλειψη συντονισμού μεταξύ των μελών της, έδειξε έλλειψη σωστής, ολοκληρωμένης και συντονισμένης επικοινωνιακής προσπάθειας και πολιτικής, έδειξε ότι 6 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους οι υπουργοί δεν έχουν κατορθώσει να θέσουν τις βάσεις για τη χαλιναγώγηση της νοοτροπίας αδιαφορίας, ωχαδελφισμού και ανευθυνότητας που επικρατεί σε διάφορες υπηρεσίες του Δημοσίου.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 08.09.2004 14:10 )
ΑΠΟΨΕ η Εθνική Ελλάδος δίνει τον δεύτερο αγώνα της για τα προκριματικά του Μουντιάλ. Η τύχη το ήθελε, οι δύο πρώτοι αγώνες να είναι με τις εθνικές ομάδες δύο γειτονικών κρατών, δύο γειτονικών λαών, με τους οποίους δεν μας συνδέουν οι καλύτερες των σχέσεων και αυτό για ιστορικούς, αλλά και θρησκευτικούς λόγους.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 27.08.2004 10:19 )
ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ και απαράδεκτο. Παράδειγμα προς αποφυγή. Αυτό που έγινε χθες το βράδυ στο Ολυμπιακό Στάδιο στον τελικό του αγωνίσματος των 200 μέτρων ανδρών. Πολλοί το απεκάλεσαν ¨έκρηξη συναισθημάτων¨, ή ¨έκρηξη υπέρ Κεντέρη¨. Για μένα ήταν μια εικόνα που θα μπορούσε να παρομοιασθεί με όσα γίνονταν στη ρωμαϊκή αρένα του Κολοσσαίου την ώρα που οι ξέφρενοι θεατές ζητούσαν με τις κραυγές τους τη θανάτωση του μονομάχου.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 19.08.2004 16:50 )
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, μετά από μία ολόκληρη εβδομάδα απόλυτης σιγής και κωμικοτραγικών σκηνοθεσιών θεατρικών παραστάσεων του παραλόγου, οι διάφοροι εμπλεκόμενοι αρμόδιοι, αναρμόδιοι, υπεύθυνοι, ανευθυνοϋπεύθυνοι και δύο πρωταθλητές Κατερίνα Θάνου και Κώστας Κεντέρης θυμήθηκαν ότι στην Ελλάδα, στη γενέτειρά τους, διεξάγονται Ολυμπιακοί Αγώνες. Για τους οποίους εκατομμύρια πολιτών επλήρωσαν, πληρώνουν και θα πληρώνουν από το υστέρημά τους, χιλιάδες ίδρωσαν και εμόχθησαν. Για να οργανώσουν τη μεγάλη, παγκόσμια γιορτή του αθλητισμού, έστω του εμπορευματοποιημένου αθλητισμού της σύγχρονης εποχής, στον οποίο τον πρώτο και καθοριστικό λόγο έχουν οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες χορηγοί, τα τεράστια συμφέροντα δισεκατομμυρίων ευρώ.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα
<< Previous  1  2  3  4  5  6  7  8  | < 9 >  10  11-16  Next >>
Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία

Ρουκέτες, πλειστηριασμοί και αναρχία (Κ. Βέρρος)
( 25.01.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Κομματοκρατία αντί δημοκρατίας (Κ. Βέρρος)

Συνδικαλιστικός εκβιασμός (Κ. Βέρρος)

Περί Τσιτουρίδη και περί πολιτικής ευθύνης (Κ. Βέρρος)

Αγαπητοί κύριε Πολύδωρα και κύριε Δημοσχάκη. . . (Κ. Βέρρος)

Στρουθοκαμηλισμός και υποκρισία (Κ. Βέρρος)

Ελλάς, είσαι το κάτι άλλο! (Κ. Βέρρος)

Συζήτηση; Ποια συζήτηση;; (Κ. Βέρρος)

Θέατρο του παραλόγου (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ