Φάκελος Τρομοκρατία: Ο Σάββας, ο Λάμπρος και οι άλλοι…

0


Φάκελος Τρομοκρατία: Ο Σάββας, ο Λάμπρος και οι άλλοι…Home

Φάκελος Τρομοκρατία
Τις ίδιες μέρες η Αστυνομία συνεχίζει την παρακολούθηση τριών ατόμων, τα οποία θεωρούσε ως μέλη της 17Ν πριν συμβεί η έκρηξη στον Πειραιά. Πρόκειται για τους Βασίλη Τζωρτζάτο, Παύλο Σερίφη και Θεολόγο Ψαραδέλλη. Ταυτοχρόνως εντείνει τις προσπάθειες για τον εντοπισμό του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου και άλλων δύο ατόμων, που θεωρεί ως πιθανούς αρχηγούς της οργάνωσης, με επικρατέστερο τον πρώτο.


Οι «ανακριτές» κρέμονται από το στόμα του Σάββα Ξηρού κυρίως ως προς αυτό το θέμα. Οι τρεις παρακολουθούμενοι καταφεύγουν μουδιασμένοι σε παραλίες και όρη. Οι Τζωρτζάτος, Ψαραδέλλης στη Χιλιαδού Ευβοίας και ο Σερίφης στα ¶γραφα. Ο Γιώργος Πανουσόπουλος, ο οποίος είχε προσαχθεί την προηγούμενη ημέρα, αφήνεται ελεύθερος από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
Στις 8 Ιουλίου ο Βασίλης Βασιλικός δίνει σκληρή απάντηση σε όσους εμπλέκουν το όνομά του με την τρομοκρατική οργάνωση 17Ν. Ο συγγραφέας και πρέσβης της Ελλάδας στην UNESCO, Βασίλης Βασιλικός λέει χαρακτηριστικά:


«Επιφυλάσσομαι να προσφύγω στη δικαιοσύνη για την προστασία και την υπεράσπιση της υπόληψής μου και του έργου μου».


«Ποτέ δεν συνάντησα και ποτέ δεν γνώρισα τον Σάββα Ξηρό» δηλώνει την ίδια μέρα ο αρχιτρομοκράτης Ίλιτς Ραμίρες Σάντσες, γνωστότερος με το ψευδώνυμο «Κάρλος», απο τις φυλακές υψίστης ασφαλείας του Παρισιού. Έκκληση σε όλους τους δημοσιογράφους να «σταθούν στο ύψος των απαιτήσεων» για έγκυρη και ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών, απηύθυνε η ΕΣΗΕΑ, με αφορμή τη σοβαρότητα των εξελίξεων γύρω από το θέμα της 17Ν.
Στις 9 Ιουλίου ο Σάββας Ξηρός βγαίνει από την εντατική και μεταφέρεται σε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο. Οι γονείς του, ο παπα-Τριαντάφυλλος και η μητέρα του Μοσχούλα, πηγαίνουν στον «Ευαγγελισμό», αλλά δεν καταφέρνουν να τον δουν.


Το «Αλτερ» μεταδίδει φωτογραφία του Σάββα λίγο μετά την μεταφορά του στο Τζάνειο νοσοκομείο. Την αγανάκτηση της κυβέρνησης εκφράζει ο υπουργός Τύπου Χρήστος Πρωτόπαπας και χαρακτηρίζει την μετάδοση ως «ατόπημα» και «πράξη απαράδεκτη από κάθε άποψη».Ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Ανωμερίτης ζητά από τον αρχηγό του Λιμενικού να εξεταστεί εάν η συγκεκριμένη φωτογραφία και η προβολή της σχετίζεται με άνδρες του Λιμενικού, που είχαν αναλάβει τη φύλαξη του Σάββα Ξηρού στο Τζάνειο νοσοκομείο.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ


Την Τετάρτη 10 Ιουλίου το αντιτρομοκρατικό επιτελείο γνωρίζει πλέον το ρόλο του Δημήτρη Κουφοντίνα στη 17Ν. Η πρώην σύζυγος του Σάββα Ξηρού, η Αγγελική Σωτηροπούλου, και η Ισπανίδα Αλίθια Ρομέρο πιέζονται από Αστυνομία και δημοσιογράφους. Αποτυπώματα του Κουφοντίνα και της Σωτηροπούλου «βγαίνουν» από τη γιάφκα της Δαμάρεως. Δεν ανακοινώνονται όμως.


Η Αγγελική Σωτηροπούλου προσπαθεί να θολώσει τα νερά γύρω από το σύντροφό της, τον μελισσοκόμο και καθηγητή μαθηματικών Δημήτρη Σωτηρόπουλο, όπως λέει. Δεν μπορεί όμως να εξηγήσει γιατί είναι άφαντος. Αποκαλύπτεται ότι το DNA του Σάββα Ξηρού ταυτοποιείται με το δείγμα από την επίθεση στο Γερμανό πρέσβη στο Χαλάνδρι το 1999. Ένα 45άρι πιστόλι ανακοινώνεται ότι χρησιμοποιήθηκε σε ληστεία τράπεζας. Την ίδια μέρα δίνονται στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το πλήθος των ευρημάτων στις γιάφκες της 17Ν.
Η σχετική ανακοίνωση ήταν η εξής:


«Σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεών μας αναφορικά με την ανακάλυψη δύο κρησφύγετων της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν (Πάτμου 84 Κάτω Πατήσια και Δαμάρεως 73 Παγκράτι) και την ενδεικτική αναφορά υλικών που βρέθηκαν σε αυτές, σας διανέμουμε σήμερα φωτογραφίες που απεικονίζουν μια γενική άποψη, ενδεικτική, των αντικειμένων που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στους χώρους αυτούς.


Όλα τα υλικά που βρέθηκαν, κατασχέθηκαν, μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας και ήδη άρχισε η εργαστηριακή εξονυχιστική εξέτασή τους.


Σας ανακοινώνουμε επίσης ότι από τις εργαστηριακές εξετάσεις που έγιναν στο εργαστήριο DNA της Ελληνικής Αστυνομίας, προέκυψε ότι το γενετικό αποτύπωμα του αίματος που συλλέχθηκε από το χώρο της έκρηξης στον Πειραιά την 29.06.2002, ταυτίζεται με το γενετικό αποτύπωμα των κηλίδων αίματος που βρέθηκαν στο χώρο όπου εκτοξεύτηκε η ρουκέτα κατά της οικίας του Γερμανού Πρέσβη, την 16.05.1999.


Θα σας τηρούμε ενήμερους για τα αποτελέσματα, όταν είναι εφικτό και εφόσον δεν παραβλάπτεται η πορεία των ερευνών.


Με την ευκαιρία αυτή σας ενημερώνουμε ότι χθες, στις 23.45, σημειώθηκε έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε κάδο απορριμμάτων, στην οδό Αιτωλικού 1 στον Πειραιά. Η έκρηξη ήταν μικρής ισχύος, με βραδύκαυστο φυτίλι και δεν προκάλεσε τραυματισμό ατόμων ούτε μεγάλες υλικές ζημιές. Μέχρι στιγμής καμιά οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη της ενέργειας.


Τέλος θα ήθελα να σας υπενθυμίσω τις γραμμές 170 και 1964 στις οποίες μπορούν να επικοινωνούν για πληροφορίες οι πολίτες που αναγνώρισαν τον Ξηρό από τις φωτογραφίες που διανείμαμε και να τονίσω ότι αυτές και μόνο οι φωτογραφίες βοηθούν πραγματικά την προσπάθειά μας».
Πέμπτη 11 Ιουλίου: Το αντιτρομοκρατικό επιτελείο έχει πλέον λεπτομερή εικόνα των προσώπων που εμπλέκονται. Ο Σάββας Ξηρός, όπως φαίνεται, έχει πει ήδη σχεδόν τα πάντα. Μιλάει για το ρόλο των αδελφών του, ζητεί να ενταχθούν και αυτοί σε πρόγραμμα προστασίας, μιλά για τη σχέση του με τον Κουφοντίνα. Ελάχιστα στοιχεία, όμως, δημοσιοποιούνται γιατί η έρευνα βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο.


Η ΠΡΩΤΗ ΒΑΛΛΙΣΤΙΚΗ.


Παρασκευή 12 Ιουλίου: Ο Σ. Ξηρός έχει ήδη αναφερθεί θολά στον αρχηγό και στην εντολή που έδωσε στον «Μήτσο» λίγο πριν από το Πάσχα, σε καφενείο της οδού Φορμίωνος στο Παγκράτι, «για κάτι ήπιο φέτος και του χρόνου βλέπουμε». Ο κλοιός γύρω από τους Τζωρτζάτο, Ψαραδέλλη στενεύει στην παραλία της Χιλιαδούς, ενώ η Αντιτρομοκρατική μπαίνει στα ίχνη 4-5 ακόμη μελών.


Ταυτόχρονα ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ ανακοινώνει το αποτέλεσμα της πρώτης βαλλιστικής έρευνας:


«Σας ανακοινώνουμε, ότι από τις εργαστηριακές – συγκριτικές εξετάσεις που έγιναν στο Εργαστήριο Πυροβόλων Όπλων και Ιχνών Εργαλείων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών σε περίστροφο SMITH & WESSON 38άρι με αριθμό 971379, που βρέθηκε στο κρησφύγετο της οδού Πάτμου 84, διαπιστώθηκε, ότι αυτό χρησιμοποιήθηκε στις παρακάτω υποθέσεις:
Πυροβολισμοί κατά περιπολικού Αστυνομικού Τμήματος Φιλοθέης


(08-11-1983)


Ληστεία Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος Πετραλώνων/ Δολοφονία Αστυφύλακα Χρήστου Μάτη (24-12-1984)


Ληστεία Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου – Πατησίων 316 (13-07-1988)


Δολοφονία του Εισαγγελέα Κων/νου Ανδρουλιδάκη (10-01-1989)


Επίθεση κατά Εισαγγελέα Παναγιώτη Ταρασουλέα (18-01-1989)


Συμπλοκή Σεπολίων / Τραυματισμός Aστυφύλακα Ιωάννη Παπαφώτη (20-11-1991)


Δολοφονία Κώστα Περατικού – Πειραιάς (28-05-1997)
Οι βαλλιστικές – συγκριτικές εξετάσεις συνεχίζονται με εκκρεμείς υποθέσεις αρχείου». Στους δημοσιογράφους δόθηκε και η φωτογραφία του συγκεκριμένου όπλου.


Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ


Τη Δευτέρα 15 Ιουλίου δίνονται στη δημοσιότητα η φωτογραφία και τα στοιχεία του Δημ. Κουφοντίνα, ενώ αποκαλύπτεται ότι βρέθηκαν αποτυπώματα τρίτου και τέταρτου ανθρώπου, στη γιάφκα της Δαμάρεως. Η αντιτρομοκρατική κάνει έρευνα σε αποθήκη μελισσοκομικών προϊόντων, που διατηρούσε στην Κερατέα. Προσάγεται για να εξεταστεί ο βοηθός του Κουφοντίνα, αλβανικής υπηκοότητας, ο οποίος ασχολείται με τη μελισσοκομία. Όπως λέει, ο Κουφοντίνας του είχε τηλεφωνήσει για να του δώσει κάποιες οδηγίες για τα μελίσσια.


Η ανακοίνωση εκείνης της ημέρας από τον εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ.:


«Η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) αναζητεί με σκοπό τη σύλληψη τον Δημήτριο Κουφοντίνα, του Κωνσταντίνου και της Βαΐας, γεν. την 19-3-1958 στην Τερπνή Βισαλτίας Σερρών, τέως κάτοικο Βαρνάβα Αττικής και τώρα αγνώστου διαμονής, επειδή από την προανακριτική έρευνα προκύπτει ότι συνδέεται άμεσα με το επί της οδού Δαμάρεως 73 Παγκράτι κρησφύγετο της 17 Νοέμβρη.


Ο Δημήτρης Κουφοντίνας ο οποίος μέχρι πρότινος συζούσε με την πρώην σύζυγο του Σάββα Ξηρού, Αγγελική Σωτηροπούλου, εμφανιζόταν με τα ψευδώνυμα Δημήτρης Λαμπρόπουλος, Δημήτρης Σωτηρόπουλος ενδεχομένως δε και με άλλα.


Καλούμε τους πολίτες να δώσουν οποιαδήποτε πληροφορία γνωρίζουν για το συγκεκριμένο άτομο, στα τηλέφωνα 170 και 1964 ή στην πλησιέστερη αστυνομική αρχή.


Προς διευκόλυνση, σας διανέμουμε τρεις φωτογραφίες του Δημητρίου Κουφοντίνα εκ των οποίων η μία είναι από την ταυτότητά του, που εκδόθηκε το 1975 και οι άλλες δύο πιο πρόσφατες.


Οι έρευνες, που διενεργούνται υπό τη διεύθυνση και την εποπτεία του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών, κ. Ιωάννη Διώτη, συνεχίζονται. Για όποιες εξελίξεις, θα σας τηρούμε ενήμερους».


«Ο ΓΙΟΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ»


Το πρωί της 16ης Ιουλίου η Ισπανίδα σύντροφος του Σάββα Ξηρού, Αλίσια Κορτές, και η πρώην σύζυγός του, Αγγελική Σωτηροπούλου, εμφανίζονται στον «Ευαγγελισμό» ιδιαιτέρως ευδιάθετες. Χτενίζει η μία τα μαλλιά της άλλης στο δωμάτιο του θυρωρείου, όπου περιμένουν κάθε μέρα μέχρι να τους ενημερώσουν οι αστυνομικοί για το ποιος θα τον επισκεφθεί στο δωμάτιο-φρούριο του 10ου ορόφου. Ο πατέρας του Σάββα Ξηρού, Τριαντάφυλλος, μιλά για πρώτη φορά ανοιχτά για την «καλή συνεργασία που έχει ο γιος του με τους γιατρούς και τον εισαγγελέα Γιάννη Διώτη που εποπτεύει τις έρευνες».


Οι πρώτες προσαγωγές και η δεύτερη βαλλιστική


Στις 17 Ιουλίου ανακοινώνονται οι πρώτες προσαγωγές, καθώς και τα αποτελέσματα της δεύτερης βαλλιστικής σε ένα 45άρι πιστόλι. Ο Βασίλης Ξηρός και ο Διονύσης Γεωργιάδης είχαν μεταφερθεί στην Αθήνα την προηγούμενη νύχτα, με αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας. Η ανακοίνωση του εκπροσώπου της ΕΛ.ΑΣ είχε ως εξής:
«Σας ενημερώνουμε ότι προσήχθησαν χθες στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) και εξετάζονται σε σχέση με τις δραστηριότητες της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν, οι εξής:


 Χριστόδουλος Ξηρός του Τριαντάφυλλου και της Μοσχούλας που γεννήθηκε το 1958 στην Ακαμάτρα Ικαρίας Σάμου όπου και κατοικεί.


 Βασίλειος Ξηρός του Τριαντάφυλλου και της Μοσχούλας που γεννήθηκε το 1972 στην Κοζάνη και κατοικεί στην Θεσσαλονίκη, Μάρκου Μπότσαρη 7.


 Διονύσιος Γεωργιάδης του Παναγιώτη και της Δέσποινας που γεννήθηκε το 1976 στην Θεσσαλονίκη όπου και διαμένει στην οδό Πασσαλίδη 55.


Επίσης σας ενημερώνουμε ότι από τις εργαστηριακές – συγκριτικές εξετάσεις που έγιναν στο Εργαστήριο Πυροβόλων Όπλων και Ιχνών Εργαλείων της Δ/νσης Εγκληματολογικών Ερευνών, σε πιστόλι MODEL 1911 A1, διαμετρήματος 0,45 A.C.P., που βρέθηκε στο κρησφύγετο της 17 Νοέμβρη στην οδό Δαμάρεως 73 στο Παγκράτι, διαπιστώθηκε ότι αυτό χρησιμοποιήθηκε (είτε μόνο του είτε και με άλλο όπλο) στις παρακάτω υποθέσεις:


-Δολοφονία Αστυνομικών Παντελή Πέτρου και Σωτήρη Σταμούλη, την 16-01-1980 (το συγκεκριμένο είναι ένα από τα δύο πιστόλια διαμετρήματος 0,45 A.C.P. που χρησιμοποιήθηκαν) -Δολοφονία Νικόλαου Μομφεράτου και Παναγιώτη Ρουσέτη, την 21-02-1985 (το συγκεκριμένο είναι ένα από τα δύο πιστόλια, διαμετρήματος 0,45 A.C.P. που χρησιμοποιήθηκαν) -Δολοφονία Αλέξανδρου Αθανασιάδη – Μποδοσάκη, την 01-03-1988.


-Δολοφονία βουλευτή Παύλου Μπακογιάννη, την 26-09-1989 (το συγκεκριμένο είναι ένα από τα δύο πιστόλια, διαμετρήματος 0,45 A.C.P. που χρησιμοποιήθηκαν) – Τραυματισμός Βουλευτή Ελευθέριου Παπαδημητρίου, την 21-12-1993 (το συγκεκριμένο είναι ένα από τα δύο όπλα που χρησιμοποιήθηκαν, το άλλο ήταν περίστροφο διαμετρήματος 0,38 S.W) – Δολοφονία Βρετανού Στρατιωτικού Ακόλουθου – Ταξίαρχου Stephen Saunders, την 08-06-2000.


Το πιστόλι που προαναφέραμε βρέθηκε με γεμιστήρα και απαλειμμένο τον αύξοντα αριθμό σειράς του. Οι εργαστηριακές – συγκριτικές εξετάσεις με άλλες εκκρεμείς υποθέσεις, συνεχίζονται. Για όποιες εξελίξεις, θα σας τηρούμε ενήμερους».


Είχε προηγηθεί, την προηγούμενη μέρα, έρευνα στο σπίτι του Δημήτρη Κουφοντίνα και της Αγγελικής Σωτηροπούλου στη Γαύδο από κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας μαζί με άνδρες της Ασφάλειας Χανίων. Το σπίτι δεν είχε ερευνηθεί μέχρι τότε, παρά το γεγονός ότι ήταν γνωστό από μέρες, ότι το ζευγάρι έκανε διακοπές τα τελευταία χρόνια στο ακριτικό νησί και είχε αποκτήσει το εξοχικό γύρω στο 1999.


Με τους ντόπιους ο Δ. Κουφοντίνας διατηρούσε φιλικές σχέσεις, ήταν πρόσχαρος, ενώ κανένας δεν τον είχε ακούσει να κάνει πολιτική συζήτηση. Μόνο κάποιες οικολογικές ανησυχίες είχε αφήσει να διαφανούν σε συζητήσεις του. Ήταν υπέρ της υγιεινής διατροφής και διαβίωσης, δεν έπινε, ούτε κάπνιζε, ενώ γείτονες και παραθεριστές σημειώνουν με έμφαση τον ήρεμο χαρακτήρα του.
Σύμφωνα με τις περιγραφές ανθρώπων που τον έβλεπαν κάθε καλοκαίρι από τον Ιούνιο που έκλειναν τα σχολεία μέχρι και τις αρχές Σεπτεμβρίου, ο Κουφοντίνας ήταν άνθρωπος που έπιαναν τα χέρια του. Για τα επαγγελματικά του δήλωνε πρώτα μελισσοκόμος και στη συνέχεια μαθηματικός που κερδίζει κάποια χρήματα μέσω φροντιστηριακών μαθημάτων που παρέδιδε, ενώ συνήθιζε να κάθεται στην βεράντα του εξοχικού του και να διαβάζει… Μίκι Μάους. Για τις μετακινήσεις του στα δέκα – δώδεκα περίπου χρόνια που έκανε διακοπές στη Γαύδο, χρησιμοποιούσε ένα Λάντα, το οποίο αντικατέστησε πριν από μια πενταετία περίπου με ένα Ηonda.


Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ.


Τη νύχτα της 17ης Ιουλίου η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μεταφέρει στην Αθήνα τον φερόμενο ως αρχηγό της οργάνωσης, Αλέξανδρο Γιωτόπουλο. Έχει συλληφθεί ως Μιχάλης Οικονόμου, την ώρα που ετοιμάζεται να φύγει από το νησί.


Ήταν 11.30 το πρωί όταν ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. ενημερώνονται ότι ένας υπαστυνόμος από τους Λειψούς πιστεύει ότι έχει δίπλα του το υπ\\\’ αριθμόν ένα καταζητούμενο πρόσωπο! Η πληροφορία αυτή τσεκάρεται και με άλλες που έχουν φθάσει στις αρχές τις τελευταίες μέρες. ¶λλωστε, η προτίμηση στο ίδιο νησί του καταζητούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα, τα σεμινάρια στην Πάτμο του Σάββα Ξηρού και άλλες κινήσεις έδειχναν προς αυτόν το δρόμο. Η κινητοποίηση που ακολουθεί δεν έχει προηγούμενο.
Ελικόπτερο της Πυροσβεστικής ειδοποιείται να κατευθυνθεί επειγόντως στους Λειψούς. Για απρόβλεπτους λόγους η πτήση δεν ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί.


Η εντολή που δίνεται είναι να «σηκωθεί» το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ., με έμπειρους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής, οι οποίοι και θα εκτελούσαν την επιχείρηση σύλληψης. «Κύριε υπουργέ, ο ύποπτος ετοιμάζεται να φύγει, να μπει στο δελφίνι για την Πάτμο», είναι η επόμενη ειδοποίηση από Λειψούς. Το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. δεν προλάβαινε να προσγειωθεί στην προβλήτα του νησιού. Οι αστυνομικοί που παρακολουθούσαν διακριτικά τον… Μιχάλη Οικονόμου προτείνουν να αναλάβουν οι ίδιοι δράση. Ο κίνδυνος να αποτύχει η επιχείρηση σύλληψης ή να εξελιχθεί σε μακελειό είναι υπαρκτός. Μέχρι που την αγωνία διαδέχεται η ανακούφιση: «Αρχηγέ, τον έχουμε. Είναι ψύχραιμος. Δεν αντέδρασε. Του έχουμε περάσει χειροπέδες».


Παρά την άκαμπτη στάση που τήρησε ο «Οικονόμου» κατά τη διάρκεια της ανάκρισής του, όταν λίγες ώρες αργότερα τον επισκέφθηκε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. στον 12ο όροφο του μεγάρου της ΓΑΔΑ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, αυτό που είχε μόνο να του πει ήταν το εξής: «Αλέκο, όλα τελείωσαν»!


«ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ»


«Με βλέπετε ήρεμο γιατί ξέρω ότι στο δικαστήριο θα καταρρεύσουν όλες οι κατηγορίες», λέει το πρωί της 18ης Ιουλίου στον «Ευαγγελισμό» ο παπα-Τριαντάφυλλος Ξηρός, όταν τον ρωτούν για τον Χριστόδουλο και το Βασίλη. Η Αγγελική Σωτηροπούλου δείχνει πιο εριστική. «Εάν σού κάνουν και σένα ένεση θα ομολογήσεις», απαντά σε ερώτηση δημοσιογράφου την ώρα που μπαίνει στο νοσοκομείο.


Το μεσημέρι της ίδιας μέρας ο αρχηγός της Αστυνομίας κάνει μια «ιστορική», όπως χαρακτηρίστηκε, ανακοίνωση για τις ενέργειες στις οποίες εμπλέκονταν ο Χριστόδουλος, ο Βασίλης Ξηρός και ο Διονύσης Γεωργιάδης, αλλά και για τη σύλληψη Γιωτόπουλου:
«Σήμερα, 18 Ιουλίου του έτους 2002, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών τρία μέλη της Τρομοκρατικής Οργάνωσης 17 Νοέμβρη. Πρόκειται για τους:


Χριστόδουλο Ξηρό του Τριαντάφυλλου Βασίλειο Ξηρό του Τριαντάφυλλου Διονύσιο Γεωργιάδη του Παναγιώτη.Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ