Πολιτική

0


Πολιτική

( 13.02.2006 11:38 )
Στον «αστερισμό» των υποκλοπών και του ανασχηματισμού κινείται η κυβέρνηση. Από σήμερα όλα είναι ανοικτά για τον ανασχηματισμό, λένε συνεργάτες του πρωθυπουργού, αλλά πολλοί πλέον πιστεύουν ότι αν δεν ξεκαθαρίσει η υπόθεση των υποκλοπών ο κ. Κ. Καραμανλής δεν πρόκειται να κινηθεί. Οι περισσότεροι θεωρούν ότι ο ανασχηματισμός είναι εργαλείο στα χέρια του Μαξίμου για να ελέγχει τις αντιδράσεις υπουργών και βουλευτών σε κρίσεις όπως αυτή των υποκλοπών.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 09.02.2006 17:09 )
Παραδέχεται η κυβέρνηση ότι πραγματικά έλαβε χώρα απαγωγή Έλληνα πολίτη στη Βουλγαρία από ξένους πράκτορες, θέμα το οποίο γνωστοποιήθηκε μέσω του Τύπου. Όπως είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γ. Κουμουτσάκος, η υπόθεση του απαχθέντα επιχειρηματία Βασίλη Κατσικέα είναι γνωστή και έχει παρακολουθηθεί επισταμένως και σοβαρά από την ελληνική πρεσβεία στη Σόφια, η οποία εφήρμοσε τις πάγιες οδηγίες συνδρομής σε Έλληνες πολίτες. Πρόσθεσε, δε «Η υπόθεση είχε αίσια έκβαση».


Συνέχεια…
| Πολιτική( 08.02.2006 14:08 )
Νέα επιδείνωση στις σχέσεις Ισραήλ-Παλαιστίνης, καθώς διαφαίνεται πως μετά την αναγκαστική αποχώρηση του Αριέλ Σαρόν από το πολιτικό προσκήνιο στο Ισραήλ, ο εκτελών χρέη πρωθυπουργού Εχούντ Ολμέρτ, σκληραίνει τη στάση του απέναντι στην Παλαιστίνη, δηλώνοντας πως η χώρα του θα διατηρήσει υπό τον έλεγχό τις ευαίσθητες παλαιστινιακές περιοχές. Άμεση η αντίδραση από την Παλαιστινιακή Αρχή.


Συνέχεια…
| Διεθνή( 08.02.2006 13:41 )
Nέα δεδομένα στην υπόθεση του σκανδάλου των τηλεφωνικών υποκλοπών προέκυψαν από την ενημέρωση των υπουργών Δημόσιας Τάξης Γ. Βουλγαράκη και Δικαιοσύνης Αν. Παπαληγούρα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 07.02.2006 15:57 )
Επίσημη πρόταση στη Φατάχ για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, σχεδιάζει να διατυπώσει η νικήτρια των παλαιστινιακών εκλογών, ισλαμική οργάνωση Χαμάς, σύμφωνα με δηλώσεις ηγετικών στελεχών της. Παρά το γεγονός ότι ουδείς γνωρίζει την έκβαση μιας τέτοιας πρότασης, θεωρείται βέβαιο πως ο νέος Παλαιστίνιος πρωθυπουργός θα προέρχεται από τις τάξεις της Χαμάς.


Συνέχεια…
| Διεθνή( 03.02.2006 11:59 )
Πρωτοφανές κύκλωμα τηλεφωνικών παρακολουθήσεων περίπου 100 δημοσίων προσώπων, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή και σειράς υπουργών, δημοσιοποίησε η κυβέρνηση.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 01.02.2006 12:19 )
Oυδείς μπορεί να αποκλείσει ότι και στη χώρα μας θα υπάρξει κάποια στιγμή κρούσμα της νόσου των πουλερικών. Αυτό προκύπτει από την ενημέρωση που παρείχαν στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή οι υπουργοί Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και οι ειδικοί επιστήμονες που είχαν κληθεί.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 01.02.2006 11:49 )
Eπιμένουν οι συνεργάτες του πρωθυπουργού ότι ο ανασχηματισμός θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα και παραβλέπουν τις αδυναμίες και τις δυσλειτουργίες που προκαλεί η παράταση της αγωνίας στα μέλη της κυβέρνησης. Ο υπουργός Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλος θα αποκτήσει και δεύτερο υπουργό με τον ίδιο τίτλο καθώς όπως αναφέρουν πληροφορίες αυτός θα είναι ο τίτλος του κ. Π. Μολυβιάτη. Και τούτο γιατί το οργανόγραμμα που έχει πρόσφατα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης προβλέπει δύο θέσεις υπουργού Επικρατείας και όχι θέση υπουργού παρά τω πρωθυπουργώ.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 30.01.2006 11:59 )
Στα διπλωματικά… αλώνια μεταφέρεται η μάχη για να πειστεί η διεθνής κοινότητα πως οι τουρκικές θέσεις για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με σκοπό την επίλυση την επίλυση του Κυπριακού, δεν είναι τίποτα άλλο από ένα τέχνασμα της Aγκυρας να αναβάλει για το μέλλον επώδυνες αποφάσεις που αφορούν την εκπλήρωση των υποχρεώσεών της έναντι της Ε.Ε. και να κερδίσει διεθνώς τις εντυπώσεις ότι είναι η διαλλακτική πλευρά που επιθυμεί τη λύση του Κυπριακού, την ίδια ώρα που η άλλη, η ελληνοκυπριακή, προσβλέπει στη διατήρηση της υπάρχουσας κατάστασης.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 30.01.2006 11:06 )
Το μήνυμα μιας ισχυρής κυβέρνησης που «δεν σταματά, συνεχίζει τις προσπάθειες για αποτελεσματικότερο κράτος, κοντά στον πολίτη» μετέφερε από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, που είχε στραμμένα όλα τα βλέμματα πάνω του ενόψει του πολυσυζητημένου ανασχηματισμού.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 27.01.2006 11:31 )
Eπίτιμος διδάκτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Περούτζια, που γιορτάζει εφέτος τα 700 χρόνια από την ίδρυσή του, αναγορεύτηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Η εξάλειψη της ανεργίας και η δυναμική ανάπτυξη είναι οι βασικές προκλήσεις της Ευρωπαϊκής Eνωσης, τόνισε στην ομιλία του στο πανεπιστήμιο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 27.01.2006 11:24 )
Iκανοποιημένοι εμφανίζονται οι πολίτες από την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού στην κακοκαιρία σύμφωνα με δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ για τον ΑΝΤΕΝΝΑ. Το 66,5% δηλώνει ικανοποιημένο ενώ το 31,1% είναι δυσαρεστημένο. Συγκριτικά με τη στάση της κυβέρνησης Σημίτη, οι ερωτώμενοι δηλώνουν πως η αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων ήταν καλύτερη από τη σημερινή κυβέρνηση.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 24.01.2006 11:30 )
Σε διάλογο στην Εθνική Επιτροπή Απασχόλησης τίθενται τα θέματα που αφορούν: ωράριο λειτουργίας των τραπεζών, αντιμετώπιση της ανεργίας με τη λήψη μέτρων επιδότησης της απασχόλησης σε περιοχές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα και ανταγωνιστικότητα.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 23.01.2006 13:55 )
Πρωτοβουλία που θα περιλαμβάνει πρώτον την έκκληση προς τον ΓΓ του ΟΗΕ για έναρξη των συνομιλιών στην Κύπρο και δεύτερον τη διατύπωση λεπτομερούς πρότασης για την άρση του αποκλεισμού των Tουρκοκυπρίων, ετοιμάζει η Άγκυρα σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Μιλιέτ».


Συνέχεια…
| Πολιτική( 23.01.2006 13:32 )
Συνεδριάζει, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, το Πολιτικό Συμβούλιο της Νέας Δημοκρατίας με αντικείμενο την Συνταγματική Αναθεώρηση και τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες στη συνεδρίαση θα «κλείσουν» οι υποψηφιότητες της ΝΔ για τις νομαρχίες της χώρας ενόψει δημοτικών εκλογών.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 19.01.2006 12:17 )
Στη σύσφιγξη οικονομικών δεσμών και στην προώθηση νέων επιχειρηματικών συνεργασιών προσβλέπει η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή στην Κίνα, που ξεκινά σήμερα.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 19.01.2006 11:20 )
Συνελήφθη στο Παρίσι η πρώην Πρωτοδίκης Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια. Εναντίον της έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για συμμετοχή στο παραδικαστικό κύκλωμα, σε βαθμό κακουργήματος. Σε βάρος της εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 18.01.2006 13:56 )
Παράθυρο για την άρση της μονιμότητας, αλλά στο μέλλον, άνοιξε ο πρωθυπουργός, προτείνοντας να προσλαμβάνονται στο Δημόσιο και αορίστου χρόνου υπάλληλοι που θα καταλαμβάνουν οργανικές θέσεις. Αν και η Ρηγίλλης επιδίωκε ανοικτά την άρση της μονιμότητας για τους νεοπροσλαμβανομένους το κυβερνητικό επιτελείο επέμεινε ότι δεν αποτελεί ούτε εν μέρει άρση της, αναζωπυρώνοντας την κόντρα που υπάρχει.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 16.01.2006 12:15 )
Η επίσκεψη του Βρετανού υπουργού των Εξωτερικών Τζακ Στρο στην Κύπρο φιλοδοξούσε να αποτελέσει την πρώτη ουσιαστική παρέμβαση του Λονδίνου στο Κυπριακό, μετά το δημοψήφισμα. Παρέμβαση η οποία όπως όλα δείχνουν, θα επιχειρούσε την έμμεση πλην όμως σαφή αναβάθμιση των κατεχομένων και κυρίως του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ με απώτερο στόχο τη διευκόλυνση της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 16.01.2006 11:37 )
Eυνοϊκές ρυθμίσεις για τον πτηνοτροφικό κλάδο που πλήττεται από τη γρίπη των πουλερικών περιλαμβάνει πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας που θα κατατεθεί στη Βουλή έως το τέλος του μήνα και βρίσκεται στο στάδιο της τελικής επεξεργασίας από τον υπουργό Πάνο Παναγιωτόπουλο και τον υφυπουργό Νίκο Αγγελόπουλο.


Συνέχεια…
| Πολιτική
<< Previous  1  2  3  4  5  6  7  8  9  | < 10 >  11-20  21-30  31-40  Next >>
Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία

Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ