Ευρωπαϊκή Ένωση

0


Ευρωπαϊκή Ένωση

( 03.07.2003 13:05 )
Μια απολογία, γι΄αρχή, αξιώνουν από τον ιταλό πρωθυπουργό
Ούτε μια ημέρα δεν πρόλαβε να συμπληρώσει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι στον ¨θώκο¨ του προεδρεύοντος της Ε.Ε. και ο ιταλός πρωθυπουργός κατάφερε να προκαλέσει ¨πολιτική έκρηξη¨ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τον χαρακτηρισμό του γερμανού ευρωβουλευτή, Μάρτιν Σουλτς, ως φύλακα ναζιστικού στρατοπέδου! Στο Βερολίνο πνέουν τα μένεα…


Τι λένε φίλοι, εχθροί και ο Τύπος
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 02.07.2003 12:45 )
Είναι και φαίνεται
¨Ξεχειλίζουμε από αξιοπρέπεια, η κυβέρνησή μας τη διαθέτει σε αφθονία¨. Τι και αν ο Μπερλουσκόνι ακούει τα εξ αμάξης από πολιτικούς και τον ευρωπαϊκό Τύπο… Στο Στρασβούργο σήμερα, πράσινοι ευρωβουλευτές του υπενθύμισαν γιατί είναι τόσο δακτυλοδεικτούμενος.


¨Δεν πάιρνω μαθήματα ηθικής¨
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 26.06.2003 12:14 )
Συμφωνία για τη ριζική μεταρρύθμιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) επετεύχθη στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. Το κείμενο του συμβιβασμού που παρουσίασε η ελληνική προεδρία και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υιοθετήθηκε με μεγάλη πλειοψηφία στο συμβούλιο, ενώ μόνο η Πορτογαλία προέβαλε αντιρρήσεις.


Απευθείας επιδοτήσεις
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 26.06.2003 02:24 )
Συμφωνούν ότι διαφωνούν…
Δύο διαφορετικές αντιλήψεις για τον κόσμο και τις προκλήσεις του, προβάλλουν ανάγλυφες από τη σύνοδο ΗΠΑ-Ε.Ε. στην Ουάσιγκτον. Η δυτική πλευρά του Ατλαντικού, εμμένει σε έναν ανένδοτο κατά της τρομοκρατίας και ότι θεωρεί ως απειλή για τον ¨ελεύθερο κόσμο¨, η δε Ευρώπη τάσσεται υπέρ μιας πιο ψύχραιμης και πειθαρχημένης αντιμετώπισης των προβλημάτων. Υπό αυτό το πρίσμα, η συνάντηση Μπους-Σημίτη-Πρόντι ανοίγει μια νέα σελίδα στις ευρωατλαντικές σχέσεις, με την κοινή παραδοχή ότι οι διαφωνίες σε μεγάλα θέματα όπως υπήρχαν, θα εξακολουθούν να υπάρχουν.


Μια σχέση… απαιτητική
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 25.06.2003 10:06 )
Θα του τα πει ¨ένα χεράκι¨…
Μια σειρά θεμάτων θα συζητηθούν στην ετήσια συνάντηση κορυφής ΗΠΑ-ΕΕ στην Ουάσιγκτον που θα λάβει χώρα στην Ουάσιγκτον. Επί τάπητος στη συνάντηση Μπους – Σημίτη – Πρόντι οι διατλαντικές σχέσεις έπειτα από την ένταση που προκλήθηκε από τον πόλεμο στο Ιράκ και παρά τις υπάρχουσες αντιθέσεις ως προς μία σειρά εμπορικών και πολιτικών θεμάτων.


Μπους-Σημίτης-Πρόντι
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 20.06.2003 14:09 )
Βάση εκκίνησης, σύνθεση και συμβιβασμός
"Σημαντική ημέρα για την πορεία της ευρωπαϊκής ενοποίησης" χαρακτήρισε τη σημερινή ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης καθώς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έκανε δεκτό και χαιρέτισε το σχέδιο Συντάγματος για την Ευρωπαϊκή Ενωση που υπέβαλε στους ηγέτες ο Πρόεδρος της Συντακτικής Συνέλευσης Βαλερύ Ζισκάρ Ντ΄ Εσταίν.


Ενισχύεται η διακυβερνητική συνεργασία;
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 20.06.2003 10:37 )
θα είναι ανθρώπινο το νέο πρόσωπο της Ευρώπης;
Σημαντικά βήματα στο θέμα της αντιμετώπισης της μετανάστευσης, νόμιμης και παράνομης, σημειώθηκαν χθες στη Χαλκιδική, παρά το γεγονός ότι δεν ελήφθησαν αποφάσεις και το θέμα θα συζητηθεί και στη σημερινή συνεδρίαση.


Εμμονή της Βρετανίας
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 19.06.2003 16:12 )
Φυλακίζεται το όνειρο για μια καλύτερη ζωή;
Ενα μείζον ζήτημα για την πολιτική της Ε.Ε. στο θέμα της παροχής ασύλου θα θέσει η Βρετανία στη Σύνοδο Κορυφής της Θεσσαλονίκης. Η Βρετανία κατασκεύασε στην Κροατία ¨στρατόπεδο συγκέντρωσης¨ ατόμων που ζητούν άσυλο και επιδιώκει να υιοθετήσουν όλοι οι Ευρωπαίοι αυτή την πολιτική, δημιουργώντας ανάλογα στρατόπεδα σε χώρες που συνορεύουν με την Ε.Ε.


Ευρωπαϊκό ¨Νταχάου¨;
| Διεθνή( 19.06.2003 02:34 )
Τελικά που πάει η Ευρώπη?
Με την ελπίδα ότι η σύνοδος της Θεσσαλονίκης θα δώσει ώθηση στην ενοποιητική διαδικασία της Ευρώπης και θα διαμορφωθεί κοινή πολιτική για την αντιμετώπιση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης, η ελληνική προεδρία υποδέχεται τους ¨25¨ ηγέτες της Ε.Ε.


Αισιοδοξία Σημίτη ¨παρά τις αντιθέσεις¨
| Πολιτική( 18.06.2003 10:54 )
Το Ευρωβαρόμετρο έδειξε αύξηση της δυσαρέσκειας των ευρωπαίων στις πολιτικές των ΗΠΑ
Οι Ιταλοί, οι Λουξεμβούργιοι και οι Ελληνες παρουσιάζονται ως οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές μιας ανεξάρτητης ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής, σε κοινοτική δημοσκόπηση που διενήργησε το Ευρωβαρόμετρο. Η ίδια έρευνα κατέδειξε όμως ότι τουλάχιστον οι μισοί πολίτες της Ε.Ε. δεν γνωρίζουν το έργο της Συντακτικής Συνέλευσης για το μέλλον της Ευρώπης.


Απογοητεύουν οι ΗΠΑ
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 13.06.2003 22:13 )
O πρέδρος της Συντακτικής Συνέλευσης Βαλερί Ζισκάρ Ντ΄Εστέν
Ιστορική συμφωνία επί του σχεδίου Συντάγματος της Ευρωπαϊκής Ενωσης επετεύχθη στις Βρυξέλλες. Ο πρόεδρος της Συνέλευσης για το μέλλον της Ευρώπης, Βαλερί Ζισκάρ ντ΄ Εστέν ανακοίνωσε ότι επήλθε τελική συναίνεση στους κόλπους του σώματος και υιοθετήθηκε το πρώτο σχέδιο Συντάγματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα παρουσιασθεί στη Σύνοδο Κορυφής της Θεσσαλονίκης.


Πρόεδρος μακράς θητείας
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 10.06.2003 16:20 )
¨Δεν σέβονται το Διεθνές Δίκαιο για τα εναέρια και θαλάσσια σύνορα¨
¨Οι διεθνείς κανόνες ισχύουν για όλους¨, δήλωσε από τη Χάγη ο προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, αναφερόμενος στην ένταση που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στο Αιγαίο.


Ο κ. Σημίτης πραγματοποιεί την τελευταία του περιοδεία ως προεδρεύων της Ε.Ε., στην Ολλανδία, στο Βέλγιο και το Λουξεμβούργο.


¨Ελληνική πρόκληση¨ λένε οι στρατηγοί της Αγκυρας
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 08.06.2003 10:10 )
Εντονους προβληματισμούς και αντιδράσεις από το Ευρωκοινοβούλιο και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πυροδοτεί η συμφωνία έκδοσης ευρωπαίων πολιτών στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο του αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Το κείμενο της συμφωνίας ενέκρινε το Συμβούλιο υπουργών Δικαιοσύνης της Ε.Ε., υπο την προεδρία του έλληνα υπουργού, Φίλιππου Πετσάλνικου.


Συμφωνία – ¨κερκόπορτα¨ (;)
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 07.06.2003 10:12 )
Η ελληνική σοφία είναι πολύ…σικ
Ιδιαίτερα εγκωμιαστικός για το έργο της ελληνικής προεδρίας στα θέματα της Ε.Ε. ήταν ο γάλλος πρόεδρος Ζακ Σιράκ, στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό και προεδρεύoντα της Ε.Ε., Κώστα Σημίτη, στο Παρίσι.


Ελληνογαλλικές αβροφροσύνες
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 03.06.2003 11:18 )
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται ότι θα εγκρίνει σήμερα τη δέσμη προτάσεων για προώθηση της ανάπτυξης στα κατεχόμενα κατά το 2003.


Οικονομική ανάπτυξη, εμπόριο
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 01.06.2003 00:27 )
Σε μια σειρά από τομείς, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική και την οικονομία εώς τη δικαιοσύνη, την έρευνα και την τεχνολογία, αποφάσισαν να εντατικοποιήσουν τη συνεργασία τους η Ευρωπαϊκή Ενωση και η Ρωσία, στη Συνάντηση Κορυφής της Αγίας Πετρούπολης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 300 χρόνια από την ίδρυση της πόλης.


Από ρωσικής πλευράς ο Βλάντιμηρ Πούτιν έθεσε το θέμα της διακίνησης των ρώσων πολιτών στα κράτη-μέλη της Ε.Ε.


¨Νιετ¨ στη γραφειοκρατία των Βρυξελλών
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 30.05.2003 17:38 )
Την ενίσχυση της συνεργασίας σε μια σειρά τομέων στις διμερείς σχέσεις, όπως στην εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας, την οικονομία, τη συνεργασία στους τομείς Δικαιοσύνης και της δημόσιας τάξης, φαίνεται να σηματοδοτεί η αυριανή Σύνοδος Κορυφής Ευρωπαϊκής Ενωσης και Ρωσίας, στην οποία θα προεδρεύσει ο έλληνας πρωθυπουργός και πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Κώστας Σημίτης.


Το δίλημμα της Ελληνικής Προεδρίας
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 30.05.2003 15:42 )
Το σχέδιο για το Σύνταγμα της Ευρώπης συζητείται σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται και ο προεδρεύων της Ε.Ε. υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου.


Ντ΄Εστέν: ¨Δυστύχημα εάν αποτύχουμε¨
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 28.05.2003 09:57 )
Ο γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Κρετιέν
Η συζήτηση για τα μεταλλαγμένα προϊόντα καθώς και οι προσπάθειες να επιτευχθεί συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ανάμεσα στον Καναδά και την Ευρωπαϊκή Ενωση είναι τα θέματα που θα απασχολήσουν κυρίως την επίσκεψη εργασίας που πραγματοποιεί σήμερα ο πρωθυπουργός του Καναδά Ζαν Κρετιέν στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής της χώρας του, με την Ε.Ε.


Το πρόγραμμα του Καναδού στην Αθήνα
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 28.05.2003 01:39 )
Η κατανομή της εξουσίας αποτελεί το μεγάλο ¨αγκάθι¨ στο υπό κατάρτιση σχέδιο για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα.


Σύμφωνα με τμήμα του σχεδίου που δόθηκε στη δημοσιότητα, απαλείφεται κάθε αναφορά στα περί ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, ενώ προβλέπεται η ενδυνάμωση του ρόλου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.


Δον Κιχώτες της ευρωπαϊκής ιδέας
| Ευρωπαϊκή Ένωση
<< Previous  1  2  3  4  5  6  7  8  9  | < 10 >  11-12  Next >>
Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία

Ρουκέτες, πλειστηριασμοί και αναρχία (Κ. Βέρρος)
( 25.01.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Κομματοκρατία αντί δημοκρατίας (Κ. Βέρρος)

Συνδικαλιστικός εκβιασμός (Κ. Βέρρος)

Περί Τσιτουρίδη και περί πολιτικής ευθύνης (Κ. Βέρρος)

Αγαπητοί κύριε Πολύδωρα και κύριε Δημοσχάκη. . . (Κ. Βέρρος)

Στρουθοκαμηλισμός και υποκρισία (Κ. Βέρρος)

Ελλάς, είσαι το κάτι άλλο! (Κ. Βέρρος)

Συζήτηση; Ποια συζήτηση;; (Κ. Βέρρος)

Θέατρο του παραλόγου (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ