Σε ετοιμότητα το κεντρικό λιμάνι της χώρας

0


Σε ετοιμότητα το κεντρικό λιμάνι της χώραςHome

ΕΞΩΦΥΛΛΟ
Περίπου 2,5 εκ. τουρίστες και Eλληνες πολίτες, με 10.000 δρομολόγια, έχουν ήδη διακινηθεί από τις αρχές της θερινής περιόδου από το λιμάνι του Πειραιά, σύμφωνα με τα στοιχεία που κοινοποίησε πρόσφατα η αρμόδια υπηρεσία του ΥΕΝ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, έως το τέλος της περιόδου αναμένεται να διακινηθούν περισσότερα από 8 εκατομμύρια άτομα και ένας εξαιρετικά μεγάλος αριθμός ΙΧ και φορτηγών οχημάτων και για τον λόγο αυτό έχουν ήδη ληφθεί μέτρα για την ομαλή διακίνησή τους.


 
Σύμφωνα με τα στοιχεία, είναι η δεύτερη χρονιά που θα εφαρμοστούν τα μέτρα για την ομαλή διακίνηση των επιβατών τα οποία και έχουν υποστεί, βάσει και των στοιχείων που προέκυψαν από την περυσινή εφαρμογή, επικαιροποίηση. Μάλιστα για την έγκαιρη ενημέρωση των επιβατών ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς έχει εκδώσει και ειδικό ενημερωτικό φυλλάδιο –\’Oδηγός Tαξιδιώτη\’ (traveler’s guide)–, το οποίο περιέχει χάρτη όλου του Κεντρικού Λιμένα Πειραιά όπου αποτυπώνονται τα σημεία που βρίσκονται όλες οι πύλες εισόδου – εξόδου, οι επιβατικοί σταθμοί, οι στάσεις των ειδικών λεωφορείων του ΟΛΠ που εκτελούν δρομολόγια εντός του λιμανιού, οι αφετηρίες των αστικών λεωφορείων του ΟΑΣΑ για προορισμούς εκτός λιμένα (σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων, σιδηρόδρομου, αεροδρόμιο κ.λπ.), οι χώροι στάθμευσης των Ι.Χ. αυτοκινήτων, καθώς και οι στεγασμένοι χώροι προσωρινής αναμονής επιβατών.


Ο \’Oδηγός Tαξιδιώτη\’ περιλαμβάνει επίσης απλές οδηγίες για την ομαλή, ασφαλή και ξεκούραστη μετακίνηση κάθε επιβάτη, οδηγίες για σύνδεση στο Internet ασύρματα, γρήγορα και δωρεάν (wireless hotspot) για όσους το επιθυμούν και ευρίσκονται στον Κεντρικό Λιμένα, καθώς επίσης και χρήσιμα τηλέφωνα και πληροφορίες άμεσης ανάγκης. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι κατά πάσα πιθανότητα εφέτος η τετραψήφια τηλεφωνική γραμμή 1441, που παρέχει ζωντανά πληροφορίες για δρομολόγια πλοίων και θέσεις απόπλου τους, θα λειτουργήσει και για την κινητή τηλεφωνία ενώ εντός της λιμενικής ζώνης θα λειτουργούν οι ηλεκτρονικοί πίνακες με τις ώρες αφιξοαναχώρησης των πλοίων.


Εντός της λιμενικής ζώνης και ύστερα από τις τελευταίες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν προσδιοριστεί συγκεκριμένα σημεία στάθμευσης για οχήματα προς φόρτωση στα πλοία ενώ για τους επιβάτες που δεν έχουν μεταφορικό όχημα έχει προβλεφθεί τακτική συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση με λεωφορεία του Οργανισμού.


Επίσης εφέτος έχει προγραμματισθεί από τον ΟΛΠ Α.Ε. η χρήση και διαμόρφωση ειδικού χώρου 20.000 τ.μ. στην περιοχή πρώην Λιπασμάτων, πλησίον του μόλου Κράκαρη, ώστε να δημιουργηθεί εκεί χώρος προσωρινής αναμονής και στάθμευσης φορτηγών αυτοκινήτων, που αναμένουν για να φορτωθούν στα πλοία ακτοπλοΐας προς εφοδιασμό των νησιών της χώρας μας, προκειμένου να αποσυμφορηθεί το Κεντρικό Λιμάνι του Πειραιά. Σημειώνεται ότι ο ΟΛΠ θα παρέχει στους επαγγελματίες αυτοκινητιστές τον εν λόγω χώρο δωρεάν και δεν έχει σκοπό την εμπορική εκμετάλλευσή του σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΥΕΝ.


Με αφορμή κρούσματα αισχροκέρδειας που καταγράφηκαν πέρυσι στις πιάτσες ταξί, εφέτος ο ΟΛΠ ανάρτησε καταλόγους στις πιάτσες ταξί εντός λιμένος με ενδεικτικές τιμές από το λιμάνι του Πειραιά προς τα κύρια σημεία και σταθμούς του λεκανοπεδίου Αττικής.


Τέλος, εφέτος ο ΟΛΠ εκτός της κατασκευής του νέου εκθεσιακού χώρου θα προχωρήσει και στην κατασκευή επιβατικού σταθμού στην περιοχή του προλιμένα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των κρουαζιερόπλοιων που πιάνουν σε αυτή την περιοχή.


Πηγή: ΕΞΠΡΕΣHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Εσκεμμένως δημιουργούμενη σύγχυση (Κ. Βέρρος)

Εσκεμμένως δημιουργούμενη σύγχυση (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ