Κρίσιμες (ψευδο)εκλογές στα Κατεχόμενα

0


Κρίσιμες (ψευδο)εκλογές στα ΚατεχόμεναHome

ΕΞΩΦΥΛΛΟ
Στις κάλπες προσέρχονται από το πρωϊ περίπου 140.000 τουρκοκύπριοι, σε μία κρίσιμη για τις εξελίξεις στο Κυπριακό ¨εκλογική¨ αναμέτρηση στα κατεχόμενα, που έχει προσλάβει χαρακτήρα δημοψηφίσματος για την άκαμπτη στάση Ντενκτάς στο σχέδιο Ανάν. Η αντιπολίτευση κατηγορεί το κατοχικό καθεστώς για απόπειρα νοθείας με την παροχή δικαιώματος ψήφου σε χιλιάδες Τούρκους εποίκους.


 
Οι λεγόμενες γενικές εκλογές στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου μπορεί να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στο μέλλον του νησιού, αλλά και στις ελπίδες της Τουρκίας για ένταξη στην Ε.Ε.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν ταχθεί υπέρ της επανέναρξης των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού πριν από την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, τον προσεχή Μάϊο.
Οι κάλπες για την ανάδειξη των 50 αντιπροσώπων των Τουρκοκυπρίων στη λεγόμενη Βουλή θα κλείσουν στις 6 το απόγευμα. Αποτελέσματα αναμένεται να γίνουν γνωστά τα μεσάνυχτα. Μόνο η Τουρκία έχει στείλει επίσημους παρατηρητές στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο, ενώ μη κυβερνητικές ομάδες από αρκετές χώρες, όπως η Βρετανία και η Νορβηγία, είναι παρούσες.
Η αντιπολίτευση κατηγορεί το καθεστώς ότι προσπαθεί να νοθεύσει τις εκλογές δίνοντας δικαίωμα ψήφου σε χιλιάδες Τούρκους εποίκους.
——————–


Μήνυμα στην Αγκυρα


——————–


Χθες οι Ευρωπαίοι ηγέτες, διεμήνυσαν στην Αγκυρα να συμβάλλει στην επίλυση του Κυπριακού ξεκαθαρίζοντας ότι η έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, συναρτάται με τη στάση της στο Κυπριακό.
Οι ¨25¨ εκφράζουν την προτίμηση τους να ενταχθεί επανενωμένη η Κύπρος στην ΕΕ την 1η Μαΐου 2004 και ζητούν άμεση επανέναρξη των συνομιλιών.
Ο Κώστας Σημίτης κάλεσε τον Ντενκτάς να συνετιστεί και την Αγκυρα να συμβάλλει στην επίλυση του Κυπριακού, μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2004.Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία

Η Δικαιοσύνη μίλησε, έκλεισε η υπόθεση;
( 09.12.2003 )

Παλαιότερα άρθρα


Καταγγελία – διαμαρτυρία συνέδρων παγκόσμιου ΣΑΕ (Ν. Μπίσκα)

Η Νέα Ολυμπιακή (Αντ. Παπαγιαννίδης)

Ας κάνουμε λοιπόν ανακωχή (Ζ. Ζάχου)

Καραγκιοζηλίκια (Αντ. Παπαγιαννίδης)

Φεύγει ή δεν φεύγει; (Κ. Βέρρος)

Γελαστή εθνική υπερηφάνεια (Κ. Βέρρος)

Μα, γιατί τσακώνονται έτσι; (Αντ. Παπαγιαννίδης)

Ελλάς, Έλληνες, το μεγαλείο μας! (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ