Λ.Κομίνης Επίκαιρα Κείμενα

0


Λ.Κομίνης Επίκαιρα Κείμενα


( 24.09.2003 20:19 )
Ας λέει ότι θέλει ο υπουργός τύπου τα μέτωπα αυξάνουν για την κυβέρνηση και προκειμένου να κερδίσει το ΠΑΣΟΚ τις εκλογές ας καούνε και τα δάση! Ας κλείσουν τα πανεπιστήμια, ας ερημώσουν οι δρόμοι, ας τρώμε ανεξέλεγκτα προϊόντα και ας τρώμε και χάπια εξυγίανσης, αλλά και κουτόχορτο για το τι έγινε την τριετία 1998-2000 στο χρηματιστήριο… Το μοίρασε χθες αφειδώς ο Κ. Θωμαδάκης πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.


Ο αποχαρακτηρισμός μέσω του διάτρητου άρθρου 24
| Λ.Κομίνης Επίκαιρα Κείμενα( 23.09.2003 19:25 )
Στα βενζινάδικα θυμίζουμε τριτοκοσμική χώρα. Στη στοά του Aττάλου ευρωπαϊκή. Στα ημερομίσθια και τους μισθούς ας μην πω τη θυμίζουμε σε σχέση με το μέσο ευρωπαϊκό εισόδημα. Με τη Χάρτα θυμίζουμε Μεσαίωνα και με τα δημόσια και ιδιωτικά χρέη τη Μιχαλού.


Οι βενζινοπώλες και η παρανόηση
| Λ.Κομίνης Επίκαιρα Κείμενα( 22.09.2003 16:37 )
Ακόμη και αν θέλουμε να ξεχάσουμε ότι είναι μακρά προεκλογική περίοδος οι σφυγμομετρήσεις που διενεργούνται ομαδικά μάλιστα δεν μας αφήνουν. Όπως δεν μας αφήνουν οι έμμεσες και άμεσες μικροπαροχές σε συνδυασμό με τις διεκδικήσεις διαφόρων κοινωνικών ομάδων που βρίσκουν την ευκαιρία να προβάλλουν αιτήματα αλλά και υπερβολικές απαιτήσεις. Κυρίως οι ομάδες εκείνες που θέλουν μέχρι να γίνουν εκλογές να αποφύγουν τη φορολόγηση μήπως και αν έρθει η ΝΔ τις απαλλάξει από το βάρος. Και οι συγκεκριμένες ομάδες διοικούνται από διοικητικά Συμβούλια που πλεονάζουν τα στελέχη της ΝΔ.


Περί δημοσκοπήσεων και ερμηνειών
| Λ.Κομίνης Επίκαιρα Κείμενα( 18.09.2003 20:35 )
Ανησυχούν οι βιομήχανοι γιατί η κυβέρνηση ανακοινώνει ανώτατα όρια σε τιμές ειδών γιατί κοροϊδεύει τον κόσμο ότι οι τιμές μπορούν να παγώσουν αλλά και γιατί ξεπερνούν τα όρια οι παροχές


¨Πακέτο¨ και η προσέγγιση;
| Λ.Κομίνης Επίκαιρα Κείμενα( 17.09.2003 17:30 )
Σε κλοιό κοροϊδίας οι καταναλωτές από τους ιδιοκτήτες πολυκαταστημάτων τροφίμων και από την πολιτική εξουσία που διαρρηγνύει τα ιμάτιά της προσποιούμενη ότι ελέγχει αποτελεσματικά την αγορά. Η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι τις τιμές ρυθμίζουν οι άρχοντες της οικονομίας που δεν είναι οι πρωτογενείς παραγωγοί, αλλά οι βιομήχανοι και οι μεταπράτες.


Διαβάστε Περισσότερα
| Λ.Κομίνης Επίκαιρα Κείμενα( 16.09.2003 16:57 )
Μετά το… πάγωμα αλλά όμως της ακρίβειας που επέβαλαν οι μεγαλοκαταστηματάρχες τροφίμων εμφανιζόμενοι ως σωτήρες των φτωχών, ήχησε χθες το μαστίγιο του Κίμωνα Κουλούρη το οποίο άστραψε και βρόντηξε στην τηλεόραση, ενώ γευτήκαμε και ένα καρότο συμφωνιών που όμως μερικοί το διέψευσαν. Το μαστίγιο έπεσε τηλεοπτικά πάνω στα εύρωστα κορμιά των καπνοβιομηχάνων οι οποίοι τόλμησαν να αυξήσουν τις τιμές των τσιγάρων χωρίς καν να ειδοποιήσουν το υπουργείο. Φαίνεται ότι άλλο είναι να αυξάνεις τις τιμές αφού έχεις ενημερώσει το υπουργείο και άλλο να τις αυξάνεις αυθαίρετα. Στην πρώτη περίπτωση έχεις άλλοθι…


Διαβάστε Περισσότερα
| Λ.Κομίνης Επίκαιρα Κείμενα( 15.09.2003 16:14 )
Η Ανώτατη Παιδεία αργεί από σήμερα προς δόξαν της Χάρτας που θα φέρει τη σύγκλιση. Οι καθηγητές δεν μπορούν να περιμένουν το 2008, όπως και ο ηλικιωμένος ληστής που αφαίρεσε 380 ευρώ από πολυκατάστημα για να αγοράσει φάρμακα όπως είπε. Ήξερε ότι θα πεθάνει μέχρι να έρθει η σύγκλιση και σκέφτηκε πρακτικά. Αν δεν με πιάσουν θα πάρω τα φάρμακα για να γίνω καλά. Αν με πιάσουν θα αναγκαστούν να μου τα αγοράσουν στη φυλακή με έξοδα του κράτους. Η Χάρτα πάντως δεν τον έπεισε..


Διαβάστε Περισσότερα
| Λ.Κομίνης Επίκαιρα Κείμενα( 12.09.2003 11:25 )
Η Σουηδία θρηνεί το δεύτερο θύμα της δημοκρατικής συνήθειας να ζουν οι πολιτικοί δίπλα στους πολίτες σαν απλοί άνθρωποι της καθημερινότητας. Και θάβει μαζί με την Αννα Λιντ τη δημοκρατική της αθωότητα. Πλέον η ζωή και σ΄ αυτή τη χώρα του βορρά, των Βίκινγκς και της απλότητας, γίνεται ευρωπαϊκή…


Διαβάστε Περισσότερα
| Λ.Κομίνης Επίκαιρα Κείμενα( 11.09.2003 11:42 )
Οδικός Χάρτης σύγκλισης ήταν αυτός άραγε ή οδικός προεκλογικός χάρτης; Ιδού η απορία της ημέρας… Αλλά για αφελείς


Διαβάστε Περισσότερα
| Λ.Κομίνης Επίκαιρα Κείμενα( 10.09.2003 11:32 )
Να θυμηθείτε ότι σε λίγες μέρες θα έχουμε απεργίες και ιδιαίτερα στην Εκπαίδευση. Όχι γιατί κάθε χρόνο μόλις ανοίξουν τα σχολεία κάτι προκύπτει για να κλείσουν για μερικές μέρες, αλλά διότι τα πακέτα που ανοίγουν είναι άλλα μικρά άλλα μεγαλύτερα και άλλα εικονικά…
Συνέχεια…
| Λ.Κομίνης Επίκαιρα Κείμενα( 09.09.2003 11:28 )
Η μία μετά την άλλη, όλες οι κατηγορίες εργαζομένων, ζητούν μερίδιο από το κομμάτι της πίττας που δήλωσε ο πρωθυπουργός ότι θα προέλθει ως περίσσευμα των εσόδων του προϋπολογισμού πριν ακόμη διαπιστωθεί η ύπαρξή του. Εκπαιδευτικοί, γιατροί, δικαστικοί, αστυνομικοί και άλλες εργατικές ομάδες απαιτούν να συμπεριληφθούν στην αποκαλούμενη αναδιανομή του υποτιθέμενου πλούτου που ως ένα βαθμό είναι και έργο της δημιουργικής λογιστικής ώστε να ικανοποιήσουν μέρος των πραγματικών αναγκών του.


Συνέχεια…
| Λ.Κομίνης Επίκαιρα Κείμενα( 08.09.2003 11:45 )
Στη δημοσιογραφική μου ζωή που καλύπτει τέσσερις δεκαετίες, έχω μεταπηδήσει σε πολλά ΜΜΕ, άλλοτε για επιβίωση, άλλοτε για καλύτερες συνθήκες και άλλοτε για να διατηρήσω την ελευθερία του λόγου μου επιβιώνοντας με αξιοπρέπεια ως δημοσιογράφος στο αμφιλεγόμενο αυτό επάγγελμα.


Τα δεκατέσσερα τελευταία χρόνια αφού «κλώτσησα» πολλές διευθυντικές καρέκλες εφημερίδων που για να τις διατηρήσω θα έπρεπε να απεμπολήσω τις αρχές μου, βρήκα καταφύγιο ανεξαρτησίας στο ραδιόφωνο.


Συνέχεια…
| Λ.Κομίνης Επίκαιρα Κείμενα
<< Previous  1  | < 2 > 
Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία

Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ