Πινελιές

0


Πινελιές


( 10.09.2004 18:44 )
ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ αναμένεται η ομιλία του Πρωθυπουργού στην 69η Διεθνή Εκθεση Θεσαλονίκης, καθώς ο κ. Κ. Καραμνανλής θα ανακοινώσει την οικονομική πολιτική της κυβέρνησής του. Μια ήπια, όπως λέγεται, πολιτική με προοπτική τετραετίας, που δεν θα προκαλέσει αναστάτωση στο κοινωνικό σύνολο, θα προσπαθήσει να υλοποιήσει τις προεκλογικές υποσχέσεις μέσα στο διάστημα αυτό και θα δώσει έμφαση στην ανάπτυξη της Περιφέρειας. Είναι αυτή η τελευταία πτυχή της περιφερειακής ανάπτυξης, στην οποία πρέπει, επιτέλους, να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή και σημασία. Επί σειρά πολλών ετών πολλά ελέγοντο και ελάχιστα εγίνοντο. Σε συνδυασμό, μάλιστα, με την απαρχαιωμένη δομή του συγκεντρωτικού κράτους και την γραφειοκρατική νοοτροπία και οργάνωση του δημοσίου, το αποτέλεσμα είναι μία στρεβλή ανάπτυξη με την απερήμωση, ή σχεδόν, της Περιφέρειας και τον υδροκεφαλισμό της πρωτεύουσας και γενικότερα της Αττικής. Ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του καλούνται να αποδείξουν ότι δεν έχουν μόνον όραμα, αλλά έχουν και την πολιτική βούληση να θέσουν τα θεμέλια και να ξεκινήσουν την εφαρμογή μιας πραγματικά ολοκληρωμένης αναπτυξιακής πολιτικής της ελληνικής Περιφέρειας.


Συνέχεια…
| Πινελιές( 07.09.2004 13:23 )
ΑΝΕΙΠΩΤΗ οδύνη στο Μπεσλάν της Βόρειας Οσετίας από την φρικτά τραγική κατάληξη της δραματικής περιπέτειας των 1500 περίπου ομήρων των Τσετσένων αυτονομιστών τρομοκρατών. Η ανθρωπότητα έχει μείνει άφωνη και παγωμένη με την εκατόμβη και θρηνεί μαζύ με τις μανάδες που έχασαν τα παιδιά τους. Και θα περάσει αρκετός καιρός ώσπου να μάθουμε όλη την αλήθεια, αν τη μάθουμε ποτέ. Πώς ακριβώς εκτυλίχθηκε το δράμα, πού οφείλεται ο άδικος χαμός 600 και πλέον ανθρώπων.


Και εάν στην περίπτωση του Μπεσλάν μιλούμε για τυφλή βία, τι θα πρέπει να πούμε για τα ακατανόμαστα έκτροπα που έγιναν στα Τίρανα, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες ελληνικές πόλεις μετά τον αγώνα της Εθνικής με την Αλβανία, με αποκορύφωμα την εν ψυχρώ δολοφονία του νεαρού Αλβανού στη Ζάκυνθο; Είναι αλήθεια ότι πολύ πριν από τον αγώνα οι Αλβανοί ήσαν πολύ προκλητικοί και είχαν δημιουργήσει ένα εχθρικό και επικίνδυνο κλίμα. Εκαιγαν ελληνικές σημαίες, προπηλάκιζαν Ελληνες φιλάθλους, γιουχάριζαν την ώρα που ακουγόταν ο εθνικός μας ύμνος, ο Πρωθυπουργός Φάτος Νάνο έφθασε στα άκρα με γελοίες και προκλητικές δηλώσεις που ούτε ένας θερμοκέφαλος οπαδός θα έκανε, πόσο μάλλον ένας πολιτικός και δη ο επικεφαλής της αλβανικής κυβέρνησης. Αποτελούν, όμως, όλα αυτά δικαιολογία για τέτοιου είδους ¨πολιτισμένες¨ και ¨εθνικά υπερήφανες¨ αντιδράσεις; Εστω και εάν αυτές προέρχονται από μικρή μερίδα ανεγκέφαλων;


Συνέχεια…
| Πινελιές( 02.09.2004 17:46 )
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ η χαρά και ευφορία λόγω της επιτυχούς διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και των μεταλλίων που κέρδισαν οι αθηλητές μας. Απόλυτα δικαιολογημένη, όμως, θα ήταν και μία σύντομη προσγείωση στη μεταολυμπιακή πραγματικότητα. Δυσβάστακτα τα οικονομικά βάρη από τους Αγώνες (7 και πλέον δισ. Ευρώ μας κόστισαν), το δημόσιο έλλειμμα εκτινάσσεται περίπου στο 5%, ο δανεισμός είναι υπέρογκος, πολλές οι υποχρεώσεις από τις προεκλογικές εξαγγελίες. Ο Πρωθυπουργός είπε ότι το ψηλό βάθρο, στο οποίο μας έβαλε η επιτυχία των ΟΑ, πρέπει να είναι η αφετηρία για την περαιτέρω πορεία της ¨νέας εποχής¨ προς επίτευξη των διάφορων στόχων. Για να γίνει αυτό, το καλό παράδειγμα πρέπει να μας το δώσει η ίδια η κυβέρνηση, να δώσει στον απλό πολίτη ένα νέο όραμα που θα ενώσει τον λαό, θα τον εμψυχώσει για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις δύσκολες ημέρες που έρχονται.


Συνέχεια…
| Πινελιές( 31.08.2004 17:06 )
ΣΗΜΕΙΟ εκκίνησης για την πορεία της χώρας προς το μέλλον πρέπει να είναι το υψηλό βάθρο, στο οποίο μας έβαλε η επιτυχής, αν μη άψογη διοοργάνωση των 28ων Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας τόνισε στο χθεσινό του μήνυμα ο Πρωθυπουργός. Βάλαμε ψηλά τον πήχυ των προσπαθειών μας και τα καταφέραμε, είπε ο κ. Καραμανλής. Με άλλα λόγια, μας είπε πως όταν μας ενώνει ένας σκοπός, μπορούμε και έχουμε μεγάλες επιτυχίες. Σκοπός είναι τώρα να εγκαταλείψουμε τη μεμψιμοιρία και ενωμένοι να προχωρήσουμε προσπαθώντας να επιτύχουμε τους μελλοντικούς στόχους. Κατά τον Πρωθυπουργό, οι στόχοι αυτοί είναι: Η απόδειξη πως η επιτυχία των Αγώνων δεν ήταν παρένθεση αλλά το ορόσημο τής νέας εποχής, να σταθούμε σταθερά στι ψηλότερο επίπεδο του κοινωνικού πολιτισμού μας, να αξιοποιήσουμε διεθνώς την επιτυχία, να προσελκύσουμε τουρισμό και επενδύσεις και, τέλος, να αξιοποιήσουμε την περιουσία των ολυμπιακών εγκαταστάσεων.


Συνέχεια…
| Πινελιές( 30.08.2004 16:24 )
ΜΕΓΑΛΗ γιορτή χαράς, μεγάλο ελληνικό γλέντι για να αποχαιρετίσουμε τους 28ους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και τους ξένους επισκέπτες μας, αλλά και για να δώσουμε ραντεβού σε τέσσερα χρόνια στο Πεκίνο. Αντίο Αθήνα, Καλημέρα Πεκίνο. Και είθε να μπορέσουμε να σβύσουμε τις όσες πίκρες είχαμε αυτές τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες με τον τρόπο που η μικρούλα έσβυσε χθες το βράδυ την ολυμπιακή φλόγα. Με ένα απλό, αθώο φύσημα. Και να μας μείνουν οι χαρές, η απαράμιλλη ευγένεια που δείξαμε στους ξένους, η ομόνοια μεταξύ μας. Και να γίνουν οδηγός μας για το αύριο, που στην ουσία ξεκινά από σήμερα και θα είναι αρκετά δύσκολο και κοπιαστικό.


Συνέχεια…
| Πινελιές( 26.08.2004 16:44 )
ΣΤΗ ΜΕΤΑΟΛΥΜΠΙΑΚΗ εποχή στρέφει την προσοχή της η κυβέρνηση και προετοιμάζεται για τις αποφάσεις που θα κρίνουν τη μελλοντική χρήση των σημερινών ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Εγκαταστάσεις που πρέπει να αξιοποιηθούν με τρόπο ώστε να επιτρέπεται η συντήρηση και διατήρησή τους στην άριστη κατάσταση που βρίσκονται σήμερα. Για να γίνει αυτό σωστά, είναι απαραίτητη η απουσία του δημοσίου από την οποιαδήποτε εκμετάλλευση ή διαχείριση των χώρων, διότι αλλιώς θα καταστραφούν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, έτσι όπως έχει γίνει με οποιοδήποτε κρατικό περιουσιακό στοιχείο. Συγχρόνως, όμως, η κυβέρνηση πρέπει να δώσει απόλυτη προτεραιότητα και να υλοποιήσει αμέσως τις εξαγγελίες περί καθάρσεως στον χώρο του αθλητισμού ώστε να σπάσει το βρωμερό απόστημα της παραγωγής ντοπαρισμένων υπερπρωταθλητών. Ας είμαστε εμείς που θα κάνουμε την αρχή και θα δώσουμε το παράδειγμα στην προσπάθεια αποκατάστασης της αξιοπιστίας και του κύρους του αθλητισμού και τών Ολυμπιακών Αγώνων.


Συνέχεια…
| Πινελιές( 24.08.2004 12:39 )
ΑΝΑΜΙΚΤΑ τα συναισθήματα τις τελευταίες ημέρες. Απογοήτευση για τους κωμικοτραγικούς χειρισμούς και το θέατρο του παραλόγου στην υπόθεση της Κατερίνας Θάνου και του Κώστα Κεντέρη, πικρία για τη στέρηση του μεταλλίου από τον Λεωνίδα Σαμπάνη παρά το γεγονός ότι δεν ακολουθήθηκαν πιστά από τον αρμόδιο συνοδό γιατρό οι κανονισμοί, αλλά και υπερηφάνεια για αθλητές μας, όπως οι καταδύτες μας, οι ιστιοπλόοι μας, ο νεαρός Ηλιάδης, η Κελεσίδου, η Τζουμελέκα, η Δεβετζή, ο Ταμπάκος, οι κωπηλάτες μας, ο Πύρρος και τόσοι άλλοι που μπορεί να μην κέρδισαν μετάλλια κέρδισαν όμως τις καρδιές μας με τις προσπάθειες και τις επιδόσεις τους, με το ευ αγωνίζεσθαι. Τελικά, αυτός πρέπει να είναι ο αθλητισμός: το να μπορείς να λες στο τέλος ¨τον αγώνα τον καλόν ηγώνισμαι¨.


Συνέχεια…
| Πινελιές( 16.08.2004 16:36 )
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Δημοκρατίας εξέφρασε τα συναισθήματα ολόκληρου του ελληνικού λαού λέγοντας, ανήμερα Δεκαπενταύγουστο στην Υδρα, ότι αυτό που γίνεται με την Θάνου και τον Κεντέρη είναι ¨ντροπή για όλους μας¨. Πρωταγωνιστές αυτού του θεάτρου του παραλόγου δεν είναι μόνον οι δύο πρωταθλητές μας, είναι και ο περιβόητος προπονητής τους Χρήστος Τζέκος, είναι η αθλητική ηγεσία της χώρας, ενώ μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρει και η πολιτική ηγεσία μας. Οσο και αν τους πειράζει τους δύο νέους αθλητές μας, πρέπει να τους υπογραμμισθεί ότι πρωταθλητής, που μάλιστα έχει ηρωποιηθεί από την κοινή γνώμη, δεν είναι αυτός που κάνει τις καλές επιδόσεις μόνον, αλλά εκείνος που έχει και δύναμη ψυχής και το θάρρος και δεν δειλιάζει να κοιτάξει τον κόσμο στα μάτια και να του πει την αλήθεια. Αυτό το συνεχές κρυφτούλι με τη ΔΟΕ, τα ύποπτα τροχαία ¨ατυχήματα¨, οι ¨αλήθειες¨ που στηρίζονται σε τυπικότητες και όχι στην ουσία, οι πολιτικάντικες δηλώσεις του δικηγόρου, η ανικανότητα της αθλητικής ηγεσίας να σταθεί στο ύψος της (ας εξαιρέσουμε τον κ. Λάμπη Νικολάου), η δειλία προπονητού και αθλητών να εμφανισθούν ευθαρσώς και να μας μιλήσουν, όχι μόνον διασύρουν το όνομά τους, αλλά διασύρουν και το όνομα της χώρας και, εν πάση περιπτώσει, υποβιβάζουν τη νοημοσύνη μας.


Συνέχεια…
| Πινελιές( 12.08.2004 18:21 )
Η ΓΕΦΥΡΑ ¨Χαρίλαος Τρικούπης¨ παραδόθηκε σήμερα στην κυκλοφορία. Τα εγκαίνιά της έγιναν με όλη την επισημότητα σε μία πραγματικά σεμνή τελετή, η οποία χαρακτηρίσθηκε από τον καθαρά ελληνικό και σαφώς υπερκομματικό τόνο που έδωσε ο Υπουργός Γιώργος Σουφλιάς. Αφού αναφέρθηκε στη συμβολή προκατόχων του Υπουργών Δημοσίων Εργων και ιδίως σε αυτήν του Κώστα Λαλιώτη, αλλά και Πρωθυπουργών με ιδιαίτερη έμφαση σε αυτήν του κ. Κώστα Σημίτη, υπογράμμισε ότι κανένα κόμμα, κανένας πολιτικός δεν έχει το δικαίωμα να οικοιοποιείται έργα που κατασκευάσθηκαν από το υστέρημα του ελληνικού λαού. Και παρέδωσε το τεράστιο αυτό έργο στη χρήση των πολιτών. Ένα έργο που θα συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας. Ένα έργο που συνοδεύεται από την ευχή να ξεκινήσουν και ολοκληρωθούν το συντομώτερο δυνατό τα έργα υποδομής που θα υποστηρίξουν τη λειτουργία και συμβολή της γέφυρας, όπως τα οδικά δίκτυα προς τα Γιάννενα από τη μία πλευρά και προς την Κόρινθο και Πύργο από την άλλη.


Συνέχεια…
| Πινελιές( 11.08.2004 17:21 )
ΠΕΡΙΠΟΥ 48 ώρες μένουν μέχρι την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Για μία ακόμη φορά δείξαμε ότι πραγματικά είμαστε και ενεργούμε σαν το συρτάκι, όπως είπε ευφυώς ο Ζακ Ρογκ. Αρχίζουμε με αργούς βηματισμούς, επιταχύνοντας σταδιακά μέχρις ότου έρχεται το εκκρηκτικό φινάλε. Όλα δείχνουν ότι για μία ακόμη φορά θα εντυπωσιάσουμε τον κόσμο ολόκληρο. Όπως εντυπωσιάσαμε τον κόσμο ολόκληρο με τόσα άλλα πράγματα, όπως το Euro 2004 ή η γέφυρα Ρίου Αντιρρίου, για να αναφερθώ μόνο σε δύο απ αυτά. Ευχή όλων είναι οι Αγώνες από το πρώο μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο να είναι επιτυχημένοι, αλλά και το να μπορέσουμε μετολυμπιακά να επενδύσουμε σε αυτό το τεράστιο κεφάλαιο χωρίς μιζέριες και μεμψιμοιρίες.


Συνέχεια…
| Πινελιές( 08.08.2004 19:16 )
ΤΟ ΟΡΑΜΑΤΙΣΘΗΚΕ ο Χαρίλαος Τρικούπης και υλοποίηθηκε επί των ημερών μας. Η γέφυρα ζεύξης του Ρίου με το Αντίριο, αυτό το μεγάλο και παγκοσμίως πρωτότυπο έργο, η μεγαλύτερη σε μήκος καλωδιωτή γέφυρα στον κόσμο, είναι πλέον μια πραγματικότητα. Τα ανεπίσημα εγκαίνια έγιναν με μια συναυλία προς τιμή του Μϊκη Θεοδωράκη και με ένα φαντασμαγορικό θέαμα πυροτεχνημάτων, ενώ τα επίσημα εγκαίνια γίνονται την προσεχή Πέμπτη, παραμονή της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Συγχαρητήρια αξίζουν σε πολλούς. Όπως, στη γαλλοελληνική κοινοπραξία, στον γάλλο μηχανικό Ζαν Πολ Τεσαντιέ που έπεισε στα τέλη της δεκαετίας του 80 τον τότε ΥΠΕΧΩΔΕ Ευάγγελο Κουλουμπή για τη δυνατότητα κατασκευής και τη βιωσιμότητα ενός τέτοιου έργου, στον Κώστα Λαλιώτη που επέμεινε στην υλοποίησή της σε πείσμα πολλών και οπωσδήποτε στους Ελληνες, από το υστέρημα των οποίων έγινε και αυτό το μεγάλο έργο υποδομής που θα δώσει ζωή και ανάπτυξη σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα.


Συνέχεια…
| Πινελιές( 07.08.2004 15:49 )
Για φαντασθείτε να ήταν ο ευτραφής Ευάγγελος στη θέση του Ζακ Ρογκ. Θα τα είχε κάνει άνω κάτω και η άτυχη αστυνομικός θα είχε πάρει μετάθεση για κάποιο απομακρυσμένο νησί της άγονης γραμμής.


Συνέχεια…
| Πινελιές( 05.08.2004 17:24 )
ΠΡΑΓΜΑΤΙ, η (ολυμπιακή) τιμή, τιμή δεν έχει. Όχι πως δεν ήταν γνωστό ότι κάποιοι ¨Αθάνατοι¨ της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής δεν λένε ¨όχι¨ σε διάφορα ¨δωράκια και δώρα¨ που τους προσφέρονται. Ένα παρόμοιο σκάνδαλο είχε ξεσπάσει την εποχή που Πρόεδρος της ΔΟΕ ήταν ο γνωστός μας κ. Σάμαρανκ. Και, μάλιστα, το σκάνδαλο αφορούσε τον ίδιο τον κ. Πρόεδρο. Στη σημερινή κοινωνία, φαίνεται ότι όλα έχουν μια τιμή αφού όλα έχουν εμπορευματοποιηθεί. Ακόμα και το πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Αυτός είναι, άλλωστε, ο μοναδικός λόγος για τον οποίο είχε απορριφθεί η πρόταση που είχε κάνει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής οι Αγώνες να διοργανώνονται μονίμως στην Αρχαία Ολυμπία. Σήμερα, σού απαγορεύουν να μπεις στο στάδιο αν δεν φοράς ρούχα απλά, δηλαδή χωρίς τυπωμένο το όνομα κάποιας μάρκας αναψυκτικών ή ρούχων ή ό,τι άλλου προϊόντος, διότι αλλιώς μπορεί να θυμώσουν οι χορηγοί. Και τότε. . . ! Οπου, λοιπόν, διακυβεύονται αστρονομικά ποσά, χώρος για τιμή και ηθική δεν υπάρχει. Αυτό επιτάσσει η σύγχρονη ¨χρηματοηθική¨.


Συνέχεια…
| Πινελιές( 03.08.2004 16:55 )
ΣΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ρυθμούς κινείται πλέον η Αθήνα. Τα μέτρα ασφαλείας, όπως και τα μέτρα κυκλοφορίας και στάθμευσης έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ, ο προαστιακός και το τραμ λειτουργούν, το μετρό φθάνει μέχρι το αεροδρόμιο και οι Αθηναίοι δείχνουν να συμμορφώνονται με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Οι ξένες αθλητικές και δημοσιογραφικές αποστολές άρχισαν να φθάνουν και, τουλάχιστον μέχρι τώρα, δεν έχουν παρουσιασθεί παρατράγουδα. Πάντως, σε μία διοργάνωση τεράστιων διαστάσεων όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες, οπωσδήποτε κάποια παρατράγουδα μπορεί να υπάρξουν. Σε μια τέτοια περίπτωση, ας είμαστε, έστω για μια φορά, λογικοί στις αντιδράσεις μας. Ας μην υπερβάλουμε, όπως έχουμε τη συνήθεια, ας δείξουμε ότι ξέρουμε τι σημαίνει ¨παν μέτρον άριστον¨.


Συνέχεια…
| Πινελιές( 03.08.2004 16:40 )
ΣΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ρυθμούς κινείται πλέον η Αθήνα. Τα μέτρα ασφαλείας, όπως και τα μέτρα κυκλοφορίας και στάθμευσης έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ, ο προαστιακός και το τραμ λειτουργούν, το μετρό φθάνει μέχρι το αεροδρόμιο και οι Αθηναίοι δείχνουν να συμμορφώνονται με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Οι ξένες αθλητικές και δημοσιογραφικές αποστολές άρχισαν να φθάνουν και, τουλάχιστον μέχρι τώρα, δεν έχουν παρουσιασθεί παρατράγουδα. Πάντως, σε μία διοργάνωση τεράστιων διαστάσεων όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες, οπωσδήποτε κάποια παρατράγουδα μπορεί να υπάρξουν. Σε μια τέτοια περίπτωση, ας είμαστε, έστω για μια φορά, λογικοί στις αντιδράσεις μας. Ας μην υπερβάλουμε, όπως έχουμε τη συνήθεια, ας δείξουμε ότι ξέρουμε τι σημαίνει ¨παν μέτρον άριστον¨.


Συνέχεια…
| Πινελιές( 02.08.2004 16:26 )
ΔΟΥΡΕΙΟΣ Ιππος των ισλαμικών χωρών, αλλά και των εξτρεμιστών ισλαμιστών στην Ευρώπη θα είναι η Τουρκία εάν τελικά ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Αυτό υποστηρίζει ο Μουαμάρ Καντάφι σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην προσωπική ιστοσελίδα του. Επισημαίνει, μάλιστα, ότι οι ισλαμιστές ¨πιέζουν¨ για την τουρκική ένταξη. Ασχετα με το εάν όσα υποστηρίζει ο Λίβυος ηγέτης έχουν σχέση με την πραγματικότητα, γεγονός είναι πως η ενδεχόμενη μελλοντική ένταξη της Τουρκίας, θα σταθεροποιήσει την πολιτική ηγεσία και θα την ενισχύσει έναντι του στρατιωτικού κατεστημένου, εξέλιξη που έχει μια στρατηγική αξία για τους Ευρωπαίους. Αλλά, επιπλέον θα δημιουργήσει αρκετά αν μη πολλά προβλήματα στην ίδια την Ευρωπαϊκή Ενωση, αναφορικά με τη συνοχή της, τις εσωτερικές ισορροπίες και τη λειτουργία της. Εάν τελικά η Τουρκία θα είναι ο Δούρειος Ιππος των ισλαμιστών ή της Ουάσιγκτον θα φανεί εν καιρώ.


Συνέχεια…
| Πινελιές( 27.07.2004 19:34 )
ΣΥΓΧΡΟΝΟ Κοινωνικό Κέντρο είναι, λοιπόν, ο χώρος στον οποίο συναντάται η Νέα Δημοκρατία με τους πολίτες, όπως είπε ο Πρόεδρός της και Πρωθυπουργός. Πάντως, οι προφορικές τοποθετήσεις και διευκρινίσεις του τι σημαίνει ¨Μεσαίος Χώρος¨ και ¨Κοινωνικό Κέντρο¨ δεν αρκούν για να αντιληφθεί, αλλά και να πεισθεί ο πολίτης ότι το κυβερνών κόμμα, με τη νέα ιδεολογικοπολιτική φυσιογνωμία που θέλει να πάρει (ή παίρνει προοδευτικά), θα είναι η πολιτική δύναμη εκείνη που θα δώσει νέα ώθηση στην κοινωνία ώστε η χώρα να οδηγηθεί στη ¨Νέα Ελλάδα¨. Χρειάζεται οι προφορικές τοποθετήσεις και διευκρινίσεις να μετουσιωθούν σε πολιτική πράξη με απτά αποτελέσματα. Και τότε ίδωμεν.


Συνέχεια…
| Πινελιές( 25.07.2004 16:16 )
ΓΙΟΡΤΑΣΑΜΕ χθες την τριακοστή επέτειο από την κατάρρευση της επτάχρονης δικτατορίας των συνταγματαρχών και τη μεταπολίτευση της 24ης Ιουλίου. Μιάς μεταπολίτευσης, η οποία θεμελιώθηκε τόσο σταθερά ώστε το δημοκρατικό μας πολίτευμα να μπορέσει να στεριώσει, να αντέξει και να ανδρωθεί. Ο αρχιτέκτονας της μεταπολίτευσης υπήρξε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, αλλά αυτό που επιτεύχθηκε στην τριαντάχρονη δημοκρατική διαδρομή μας, έγινε με τη συμβολή ολόκληρου του λαού και όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας. Βεβαίως υπάρχουν αρκετά και μεγάλα προβλήματα, που εάν δεν αντιμετωπισθούν και επιλυθούν μπορεί να στρεβλώσουν τη λειτουργία της δημοκρατίας. Πρέπει, λοιπόν, να εξακολουθήσουμε να δείχνουμε την ίδια ωριμότητα, ώστε να μπορέσουμε να ενισχύσουμε το πολίτευμά μας και να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε, εμείς και οι επόμενες γενηές, απρόσκοπτα τα αγαθά της δημοκρατίας σεβόμενοι τους κανόνες της.


Συνέχεια…
| Πινελιές( 23.07.2004 18:46 )
ΠΤΩΤΙΚΑ κινείται τον τελευταίο καιρό το Χρηματιστήριο, αντικατοπτρίζοντας το βαρύ κλίμα στις διεθνείς αγορές και την αρνητική ψυχολογία των επενδυτών. Η συνεχής υποχώρηση έχει, βεβαίως, σχέση και με την απότομη διάψευση των υπερβολικών προσδοκιών για ανάπτυξη χάρη στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, που είχαν καλλιεργηθεί εδώ και πολλούς μήνες. Δυστυχώς, μεγάλο και σημαντικό μέρος της ευθύνης για τις προσδοκίες αυτές φέρει η κυβέρνηση Σημίτη, η οποία προτιμούσε να ωραιοποιεί την κατάσταση της οικονομίας και να μεγαλοποιεί τα αναμενόμενα οφέλη από τους Αγώνες, αντί να παρουσιάζει ευθαρσώς την πραγματικότητα. Αλλά, το ΠΑΣΟΚ μάλλον αρέσκεται στο να διαστρεβλώνει καταστάσεις και πασιφανείς αλήθειες. Τελευταίο παράδειγμα, η επίθεση στη Βουλή κατά της κυβέρνησης για κομματικοποίηση του κράτους, το οποίο, όπως είπαν οι διάφοροι ομιλητές του, είχε εξυγιανθεί από το κόμμα της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευτσης. Και όμως, η αλήθεια είναι ότι από το 1982 είχε γίνει σωστή επιδρομή στο Δημόσιο.


Συνέχεια…
| Πινελιές( 22.07.2004 15:57 )
ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ οικονομική αποτυχία φαίνεται πως οδηγείται πλέον η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Οι ακυρώσεις κρατήσεων για κλίνες σε κρουαζιερόπλοια έρχονται να προστεθούν στις ακυρώσεις κρατήσεων σε ξενοδοχεία και στα δωμάτιά τους που δεν είχαν ¨πουληθεί¨. Επιπλέον, κανείς αρμόδιος της ¨Αθήνα 2004¨ δεν διευκρινίζει σε ποιο ακριβώς στάδιο βρίσκεται η υπόθεση της πώλησης των εισιτηρίων και πόσα παραμένουν ακόμη αδιάθετα. Οπωσδήποτε, η εν μέρει υστερική τρομολαγνεία είναι μία βασική αιτία, αλλά δεν είναι δυνατό να υποστηριχθεί ότι πέσαμε θύμα μόνον αυτής. Σημαντικό μέρος της ευθύνης φέρει και η αλόγιστη πολιτική που ακολουθήθηκε από επιχειρηματίες και αρμοδίους τόσο στις τιμές των προσφερομένων υπηρεσιών, όσο και στη διάθεση των εισιτηρίων, αλλά και σε μεγαλοϊδεάτικες και γκλαμουράτες άσκοπες δαπάνες, οι οποίες μας έκαναν τη χώρα που πλήρωσε πολύ περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη διοργανώτρια στο παρελθόν. Η μόνη ελπίδα πλέον είναι η διεξαγωγή των Αγώνων να είναι τόσο καλή, ώστε η προβολή της Ελλάδας να είναι τέτοια που θα προσελκύσει ξένους τουρίστες τα επόμενα χρόνια.


Συνέχεια…
| Πινελιές
<< Previous  1  | < 2 >  3  4  5  Next >>
Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία

Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ